ObrázekVlastnit světelný meč je pro řadu fanoušků Star Wars největším přáním v životě. Ne, že by měl nějaký praktický význam - ani kácet stromy by se s tím nedaly, protože pokud následně shoří, je to k ničemu - ale byl by to aspoň cool pocit... do té doby, než byste si uřízli obě ruce najednou, což by se stalo spíše dříve než později.

Jeden z uživatelů na YouTube, Sufficiently Advanced (Dostatečně pokročilé) alias Allen Pan, předvedl podomácku vyrobený světelný meč, se kterým vám amputace končetin nehrozí. Sice vám bude hrozit nebezpečí bezprostředního vyhoření celého domu a vážné popáleniny, ale to jsou maličkosti.

V čem je háček? Laserové výzkumné ústavy si můžou oddychnout, protože taková oldschool věc jako laser není v tomto meči použita - můžou se stále snažit o meč s technologií laseru. Smutná věc však pro fanoušky je, že v meči nenaleznou ani žádné krystaly, natož zaostřující čočky. Základem je totiž replika Skywalkerova meče, pár součástek vytištěných na 3D tiskárně a butanová bomba ze zapalovače (velkého zapalovače).

Pokud jste čekali něco víc, musím vás bohužel zklamat. Je to jen velmi nebezpečně vyhlížející obrovský zapalovač s metrovým plamenem. Stále si však můžete zapálit cigaretu (pokud si dobrovolně ničíte zdraví a jste tak šílení, že byste si ten plamen dali blíž k xichtu), propalovat balónky s obrázky stormtrooperů (legendy říkají, že při tom máte pocit, jako byste bojovali s hordou nepřátel zachraňovali celou galaxii) či podpalovali obrázek Jar-Jara (u toho je jen pocit uspokojení).

Dle stránky Popular Science (odkaz dole) využívá meč směs metanolu a acetonu vstřikovaného do kanystru stříkačkou. Po té je přidán butan jako „hnací plyn“. Pokud někoho nezastraší zapálený výsledek, smrad který z toho je by měl položit každého, kdo zbyl.

Odkaz na YouTube: YouTube
(Opravdu to stojí za 3 minuty a 24 vteřin času! :) )


Zdroj:
- Popular Science