Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Trailer k E7, TOP TEN, hra na mobily

Reklama
Napsáno dne 24.11.2014

Nejprve bychom se chtěli omluvit za zpoždění, které tento přehled provázelo. Bohužel, už i u některých předchozích vydání se projevily menší prodlevy, které jsme se různými opatřeními snažili eliminovat. To se však nyní mění, jelikož od tohoto přehledu budeme vydávat zprávy jednotlivě: rychleji, přehledněji a srozumitelněji.

Co v dnešním přehledu najdete?

Na počátku dnešního přehledu se budeme věnovat sedmé epizodě Star Wars: novému traileru, možné scéně, padouchovi, novým informacím o postavách a stavbám, které se ve filmu nejspíš vyskytnou. Následují dva díly série TOP TEN: monstra a klonovaní vojáci. Na závěr tu je zpráva o nové hře na mobilní telefony.

Trailer ke Star Wars VII

Po dokončení základního natáčení byl oficiálně prozrazen název sedmé epizody Star Wars, který zní Star Wars: The Force Awakens (Probuzení Síly).

Později byl vypuštěn i první oficiální trailer k filmu:

V tomto traileru můžete také zahlédnout stříbrno červeného droida s kulatým tělem, jehož koncept byl zveřejněn teprve nedávno. Tento droid údajně patří Kiře (Daisy Ridleyová)

Zdroje: StarWarsUnderworld, YouTube, StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Možná scéna z SW7

Byla uveřejněna další údajná scéna z připravovaného Star Wars VII. Jedná se o jednu z temnějších scén, která se zřejmě natáčena na ostrově Skellig Michael, a hlavními aktory jsou neznámý kyborg a postava Daisy Ridleyové. Může se jednat pouze o další mystifikaci, přesto varujeme, že mohou následovat spoilery.

Scéna se odehrává na hradě, který je obklopen zelenou hornatou oblastí s množstvím vody. Do potemnělé místnosti vniká světlo šesticí oken v gotickém stylu a v pozadí jsou vidět oblouky a sloupy. Místo je jednoznačně doménou zla.

Asi dvacetiletá žena je v objetí monstra, které ji chytlo zezadu. Jeho hrůzostrašná pravé ruka svírá její levé rameno a její tvář je v tomto zobrazení úplně prázdná, v tomto zobrazení je chladnější, než kdy dříve. Její špinavě blond vlasy jsou rozcuchané, neupravené a zanedbané. Pořádně vidět je dále jen část hnědého oblečení a modrý šátek kolem krku, zbytek je zakryt tělem monstra.

Postava držící ženu má na sobě hnědý plášť velmi podobný jediskému rouchu. Ruka, která svírá ženu, je bílá, dále však maso zaniká a objevují se kovové součásti. V tváři je patrné, že se jedná o člověka, přestože má kovový i nos a pravé oko. Z masa jsou pouze rty a čelo.

Kyborg ženě cosi pošeptá do ucha a ona zprávu chladně přijímá. Za nimi se nachází zlacené viktoriánské zrcadlo, které celou scenérii odráží. Za zrcadlem se nachází jakási pozlacené skleněná místnost s jedinou židlí uprostřed. Z místnosti vede potrubí, takže by snad mohla sloužit kyborgovi, aby mohl snáze dýchat.

Nalevo od dvojice stojí muž s taseným světelným mečem s modrou čepelí, dvounohý humanoid dosahující výšky pasu muže a malý droid s kulovitým tělem velikosti basketbalového míče.

Tato scenérie může mít několik možných zakončení. Teoreticky se může jednat o přechod „Kiry” na temnou stranu, či o odhalení, kdo vlastně tajemný kyborg je.

Znovu však upozorňujeme, že informace nejsou podložené a může se jednat jen o mystifikaci.

Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Padouch ze sedmé epizody Star Wars

Byla uveřejněna další fotografie možného padoucha z připravované sedmé epizody Star Wars. Jeho maska velmi připomíná tu, kterou nosíval Darth Revan ze hry KOTOR. Zajímavý je však i jeho světelný meč, který má po stranách jílce světelné příčky, jako kdysi bývaly na středověkých mečích rytířů. Samotný jílec by měl být z krystalu a kosti.

Design meče se na jednotlivých konceptech liší. V některých je meč fialový, jindy jsou meče hned dva a v jednom dokonce vypadá jako darksaber, který se objevil ve Star Wars: The Clone Wars.

Pravdivost tohoto konceptu nezávisle na sobě potvrdili Jay Carlson z Indie Revolver a Jason Ward z MakingStarWars.net, přesto však může jít o klamnou strategii JJ Abramse.

Zdroje: MakingStarWars, StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Nové informace o postavách z E7

David Gremillion zveřejnil nové informace ohledně postav ze SW VII, a to konkrétně u postav Daisy Ridleyové a Johna Boyegy.

Potvrdilo se, že Daisiina postava se jmenuje Kira a bude zdatná v ovládání starfighteru, zvláště v dělání různých leteckých manévrů ve vesmíru.

Boyegova postava bude umět používat Sílu, tedy jako Jedi a bude vlastnit světelný meč.

Vypadá to tedy, že tyto dvě postavy budou hlavními „pilíři” této nové ságy.

Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Stavby z The Force Awakens

Byla uveřejněna série fotografií s konstrukcemi, které se vyskytnou v připravovaném Star Wars VII. Pokud se snažíte vyhýbat spoilerům, doporučujeme, abyste následující galerii fotografií přeskočili.


Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

TOP TEN: Monstra

Bylo uveřejněno další video ze série TOP TEN od redakce StarWars.com, tentokrát se video zaměřuje na monstra ze všech šesti filmů a ze seriálu Star Wars: The Clone Wars.

10. Nexu - Šerednost nacházející se kdesi mezi kočkou a hlodavcem. Toto drobné a rychlé a velmi nebezpečné zvíře je skličujícím prvkem Star Wars filmů a každý by se mu měl radši vyhnout obloukem.

9. Dianoga - První stvůra, která se ve Star Wars objevila. Dianoga je slizká chapadlatá stvůra bažící po jediských učních. Její schopnost zůstat skryta je ještě děsivější: číhá na kořist a čeká na vhodný okamžik k útoku.

8. Brain worm - Jak název napovídá, jedná se o červa, který sídlí v mozku hostitele, kam se dostane jeho nosem. V mozku pak parazituje a ovládá hostitelovo tělo i myšlení.

7. Sando Aqua Monster - Jedná se o jednoho z největších tvorů v galaxii a nebezpečného, divokého predátora. Díky masivnímu ocasu, dvěma silným pažím a obrovským ústům je skutečně naprosto ohromující.

6. Acklay - Obrovské, vrčící, krabu podobné monstrum s ostrými drápy a špičatými tesáky. Pokud s ním někdy budete bojovat, je lepší použít jinou zbraň než kopí, to by ho mohlo naštvat.

5. Space Slug - Tento příhodně pojmenovaný tvor znázorňuje nebezpečí, které je ve Star Wars všudy přítomné. Jakmile si jednou myslíte, že jste v bezpečí, pravděpodobně se na vás žene ještě větší nebezpečí.

4. Sarlacc - Od jeho odporných zubů a příšerného ječení před další nechutné vlastnosti se Sarlaccovi žádné jiné stvoření v galaxii nevyrovná. Žije v pouštích na Tatooine, kde číhá na někoho, kdo mu zkříží cestu, nebo na někoho, kdo se znelíbí Jabbovi.

3. Zillo Beast - Tento tvor se vynořil z hlubin země během jedné z bitev v Klonových válkách. I přes svou velikost se pohybuje velmi elegantně. Je velmi silný a odolný, takže může napáchat plno škod.

2. Wampa - Tiché, silné, smrtící - to je Wampa, mohutné monstrum pokryté bílou srstí. Kráčí zasněženou krajinou Hothu a hledá kořist, přičemž jí nevadí ani jídlo s více chody, takže pokud váš Tauntaun něco zavětří, vydejte se opačným směrem. Rychle.

1. Rancor - Svačí Twi’lecké tanečnice a Gammorreanské stráže a jeho řev je ohlušující, přesto - nebo právě proto - je to Jabbův oblíbený mazlíček. Jedná se o nejznámější ze všech monster ze Star Wars. Jeho design je skutečným triumfem - je povědomý a zároveň jedinečný. Přičemž je navíc i působivý a děsivý. Pokud existuje místo, které v předaleké galaxii nechceme navštívit, je to právě Rancorova sluj - a to je důvod, proč je pro nás nejlepší ze všech monster.

Zdroje: YouTube

Zpět na začátek

TOP TEN: Klonovaní vojáci

Po TOP TEN monstra byl vydán další díl této série, který se zaměřuje na klonové vojáky. Pořadí jako vždy určovala redakce StarWars.com.

10.Dogma - klon známý pro svou bezpodmínečnou loajalitu. Když však generál Krell běsnil pod tlakem temné strany, zbavil se své slepé oddanosti a zabíjení jednou pro vždy ukončil. To byl pro vojáka i odvážného člověka těžký čin.

9.Cody - taktický expert a jeden z nejuznávanějších vůdců armády. Mezi jeho největší úspěchy patří zastavení sabotéra a po rozpadu jednání s geonosianskou královnou vyřešení nastalé situace svým vlastním, jedinečným způsobem. Není divu, že je to Obi-Wanova pravá ruka.

8.Cut Lawquane - dezertér, který potvrzuje, že kloni, byť vychovaní pro boj, nejsou nemyslící stroje. Tento klon si zvolil jiný život: jako zemědělec a otec rodiny. A když se k němu válka vrátila, byl ochotný bojovat za to, v co věří.

7.Waxer - nedefinován pro své bojové vlastnosti, ale pro své srdce. Na Rylothu zachránil malou dívku, které se ztratila rodina. Po bojích musel překonat emoce a opustit ji. Waxer je v mnoha ohledech statečný, jak jen to jde.

6.Gregor - klon s amnézií, který musí znovu objevit své pravé já, které patří elitnímu komandu, úžasnou helmu a ochotu učinit nejvyšší oběť.

5.99 - vadný klon, který nikdy nepoznal skutečnou vojenskou službu. Jeho moudrost je nedoceněná a během invaze na Kaminu dokazuje i svou statečnost a všem tím dokáže, že je vojákem skrz naskrz.

4.Echo - roztomile nevinný a optimistický. Echo se řídí pokyny a pravidly s hlubokou úctou. Ve všech ohledech je to dobrý voják, který sehrál klíčovou roli při znovu získání stanice na Rishi a obraně Kamina. Postupem času se dopracoval až na ARC troopera.

3.Wolffe - individualistický klon se svým vlastním stylem. Účastnil se mnoha důležitých akcí včetně boje proti Malevolence a nalezení Syfo-Dyasova meče.

2.Fives - vyniká svou statečností a integritou. Byl nápomocen při záchraně Kamina přad silami generála Grievouse a později pomáhal zachránit jediského mistra. Nebojí se dělat to, co je správné, bez ohledu na náklady. Fives jako první zpochybňoval vedení generála Krella a to nejdůležitější: riskoval všechno, aby odhalil temné spiknutí.

1.Rex - rádce Ahsoky Tano, důvěryhodný spojenec Anakina Skywalkera a velitel ctěné 501. legie. Veterán střetů na Geonosis, v Citadele a mnoha dalších. Rex plní rozkazy a na bitevním poli dokáže být velmi vynalézavý. Je rozený vůdce s fajn personalizovaným brněním a oddaností ke svým bratrům.

Zdroje: YouTube

Zpět na začátek

Nová hra pro mobilní telefony

Společností DeNA Santiago byla vydána nová hra pro Android a iOS. Hra se jmenuje Star Wars: Galactic Defense a jedná se o „Tower defense” hru, ve které máte pomocí zbraní rozmístěných kolem cesty zastavit armádu pochodující na vše sídlo. V této konkrétní hře máte kromě zbraní k dispozici ještě jednu postavu, která přijde na vámi určené místo a pomocí speciálních chvatů se nepřítele zbaví. Samozřejmostí je i možnost volby strany.

Zdroje: StarWarsWiki.com, StarWarsGalacticDefence

Zpět na začátek