Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Hlavní informace o Star Wars Squadrons

Reklama
Napsáno dne 20.6.2020

Star Wars Squadrons se zjevilo v prakticky celé své kráse. Na začátku týdne jsme mohli vidět první odhalovací trailer, který si můžete shlédnout v sekci Videa (i tam se vyplatí občas podívat), nebo pomocí zde přiloženého odkazu.

Ačkoliv je tento trailer spíše orientační, lze z něj vyčíst o co se bude jednat. Pokud vás bavily vesmírné bitvy v posledních Battlefrontech, budete spokojení i s tímto. Mnohem více směrodatným se stal nový gameplay trailer, který si vzal na starost představení celé hry. Dozvěděli jsme se prakticky všechny důležité informace, proč si hru (ne)koupit. Pojďme se na ně mrknout.

Singleplayer

Hra má obsahovat několik různých režimů, mezi nimi i kampaň pro jednoho hráče. Příběh se bude odehrávat po bitvě o Endor, kdy se povstalci snaží vypořádat se zbytky poraženého Impéria. Je dost možné, že se příběh bude prolínat s různými událostmi a postavami, které už známe, v traileru si nešlo nevšimnout například Hery Syndully ze seriálu Rebels, nebo Wedge Antillese. Kampaň bude navíc rozdělená na dvě části, zahrát si půjde za piloty Nové Republiky, nebo Imperiálního zůstatku. Přislíben je unikátní zážitek z pohledu první osoby, nicméně lodě v akci ze třetího pohledu půjde vidět v momentě, kdy nebudete sedět u řízení té své. V traileru je naznačena jedna z imperiálních misí, kdy jejich špioni odhalili tajný projekt Nové Republiky s názvem Starhawk a vysílá své špiony zjistit, o co se jedná.

Hra bude obsahovat 6 map z různých koutů galaxie. Navštívit máme Yavin Prime, měsíc Galitanu, ledové prstence Esslesu, přístaviště Nadiri, poletující trosky poblíž Sissubo a Zavian Abyss. Všechny jmenované mají společné to, že jsou zasazené ve vesmíru, nebude se tedy jednat o bitvy přímo nad zemí planet. Přesto se nevyhneme srážkám, například s pásem asteroidů, nebo úzkými zákruty vesmírných stanic. 

Multiplayer

Samozřejmě půjde přepínat libovolně strany a jednotlivé piloty, které budete mít k dispozici. Vcelku unikátní nápad je, že vašimi ko-piloty budou charaktery, které vytvořil Lucasfilm a EA Motive, zatímco vy budete hrát u obou stran za postavy, jejichž vzhled si sami vytvoříte. Budeme mít volnou ruku v úpravě jejich vzhledu a vybavení. Nechybí ani výběr rasy, takže nemusíme nutně hrát za člověka, nicméně nikdo nebude mluvit mimozemským jazykem.

Na výběr budeme mít z celkem ze čtyř lodí na každé straně. Za povstalce půjde osedlat ikonický X-Wing jakožto základní loď, A-Wing v roli interceptora, U-Wing, který se blýsknul v Rogue One: A Star Wars Story, v této hře bude fungovat jako podpora ostatním pilotům. Ačkoliv nemá nejlepší palebnou sílu, dostalo se mu silné výdrže. A poslední lodí je Y-Wing, který je samozřejmě hlavně těžce obrněný bombardér.

Impérium má dost podobné síly a ve svém arzenálu se můžeme těšit na TIE Fighter, TIE Interceptor, TIE Reaper a TIE Bomber. Všechny lodě budou upravitelné podle vašeho postupu v singleplayeru i multiplayeru, kupříkladu Ewok bubblehead, který může stát na palubní desce vašeho kokpitu. A to není vše. Půjde si poodemykat celkem přes 50 lodních součástí, které mohou změnit funkci vaší lodě. Nakombinovat si to budete moci dle možností a díky tomu vaše loď může být schopná vypouštět třeba tažné paprsky, miny, nebo střílny.

Herní režimy

Dogfight Mode - 5 pilotů na každé straně. Klasický režim 5v5, který bude vyžadovat spolupráci pilotů na porážku protivníků. Budou dostupné respawny i vylepšení, vyhrává tým se statisticky nejlepším skóre.

Fleet Battles- Konflikt rozdělený na několik fází, podobně jako bitvy v Battlefront II. Každá strana dostane za úkol postavit se té druhé. Začíná brífingem, kdy se tým domluví na strategii, upraví si lodě podle potřeby a vyrazí do akce, která se bude skládat ze tří fází. První fáze vychází ze základního modu, tedy 5v5. Vítězná strana dostane za úkol zaútočit na hlavní nepřátelské lodě a v případě úspěchu se dostane do konečné fáze, která zahrnuje zničení hlavní vlajkové lodě tak, že zničíte hlavní důležité body oné lodě, napřílad generátory štítu, zaměřovací systémy atd.

Co na závěr?

EA se poučili ze svých minulých chyb a opět dodávají, že ve hře nebudou žádné mikrotransakce. Na všechny vylepšení si půjde vydělat hraním. Zatím je řečeno, že Motive Studio neplánuje pokračovat v podpoře hry po vydání. Všechen plánovaný obsah se objeví první den, narozdíl od Battlefrontu II, kterému byla ukončena podpora letos v dubnu, tedy tři roky po vydání.

Hra se honosí cenovkou 40 euro a lze si ji pořídit na X-Box One, PlayStation 4 a PC. Všechny mají podporu crossplay, PS4 a PC verze nabízí dokonce i podporu VR. Do kokpitu usedáme už 2.října 2020.