Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons

Reklama
Napsáno dne 11.10.2020

Zdravím vás. Dovolte mi, abych vám představil nepravidelný souhrn novinek ze světa Star Wars. Veteráni našeho webu si možná pamatují éru přehledů. Každý pátek se spojilo několik menších novinek do jednoho článku. Svým způsobem to mělo něco do sebe, hlavně protože ne všechny informace jsou obsáhlé, nebo natolik zajímavé, aby se z nich udělal jednotlivý kvalitní článek. Proto doufám, že se tento občasný formát ujme a neskrývavě spoléhám, že si tu každý najde to, co ho zajímá. A kolem čeho se to vlastně dneska točí? 

V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho chystané nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč vytvořený pomocí plasmy, nebo poslední Star Wars komiks, který letos u nás vyjde. Jak se to má s Darth Banem a co nás ještě čeká u videohry Star Wars: Squadrons? Je toho celkem dost, tak pojďme na to.

Yoda v The High Republic éře 

Yoda se stal ikonickou postavou hvězdné ságy a jako takový zaujme místo i v sérii The High Republic. Ta se odehrává 200 let před událostmi Epizody I: Skrytá hrozba, což je poměrně dost na člověka, ne však pro tvora dožívajícího se i devíti století. Mistr Yoda byl oficiálně potvrzen jako jeden z důležitých protagonistů série. 

Spolu s tímto oznámením se objevily i první concept arty s Yodou. Máme se dočkat mladšího Yody, jehož charakter bude odlišnější proti tomu, co jsme měli možnost vidět ve filmech. Jeho vzhled bude také aktualizovaný, ale zároveň věrný tomu, jaho ho známe. Oblečení by se také mohlo dočkat změny s ohledem na dobu zlaté éry Republiky a řád Jedi.

"Yoda vlastně nění o tolik mladší, je mu asi 700 let místo přibližně 900. Ale mysleli jsme si, že když se jedná o skok několika stovek let dopředu, rozhodně musel mít jiný oděv, možná i více."

Fanouškovi se povedlo vytvořit realistický světelný meč

Na Youtube figuruje populární kanál The Hacksmith, který se specializuje na výrobu funkčních replik různých předmětů. Mezi takové se řadí několik verzí lightsaberů, Iron Manovy repulzorové rukavice, exoskelety, nebo Spider-Manovy pavučinomety.

Co je tedy na nové verzi světelného meče tak skvělého?

Díky speciálnímu batohu, který je několika hadicemi propojený s kultovní zbraní se podařilo zrealizovat, že meč získal podobu čepele a poměrně realisticky simuluje zažehnutí a zhášení čepele. Zbraň je vytvořena pomocí žhnoucí plazmy, díky které si meč udržuje tvar a teplotu na to, aby se dokázal prořezat i skrze kovové povrchy. Přidáním různých látek se také dá plamen zbarvit a získat si ještě bližší podobu ke své filmové předloze.

Počátek lorda Vader v komiksu

Nastaly temné časy a spolu s nimi i nižší produkce materiálu ke čtení. Ediční plány se ještě nedostaly na světlo světa a do konce roku nás toho moc nečeká. Vlastně už zbývá ke konci října pouze jedna komiksová sbírka. Nakladatelství Egmont k rozjetým sériím přidává další (u nás vychází série Star Wars, VaderAphra). Naštěstí to vypadá, že co bylo v originále rozdělené na čtyři knihy, my dostame ve vydáních dvou.

Co nás tedy čeká tenhle rok? Z originálu série Darth Vader: Dark Lord of the Sith  se k nám dostává komiks, opět v tvrdé vazbě s názvem: Star Wars - Vyvolený - Světlo pohasíná.

A vychází už 29.10. 2020 

Děj se odehrává hned po událostech z filmu Star Wars III: Pomsta Sithů. Císař zachránil Anakina Skywalkera ze sopečné planety Mustafar. Poskytl mu kybernetickou zbroj a tím vznikl Darth Vader, Temný lord ze Sith. Ten teď stojí před svou první zkouškou. Než získá charakteristickou rudou čepel, musí nejprve získat krystal z jediského meče.

Druhá část knihy se pak bude věnovat úkolu nejvyšší důležitosti: pronásledování posledních Jediů v galaxii, kteří unikli Čistce. Jak se s tímto úkolem nově budované Impérium vypořádá?

 

Chystá se něco s Darth Banem? 

Původně se jednalo o charakter z expandovaného univerza, ale minimálně jeho samotná existence je obnovená díky výskytu v seriálu Star Wars: The Clone Wars Baneův charakter je znám hlavně protože se stal jediným přeživším zničeného Bratrstva Temnoty během války mezi rytíři Jedi a Sithy. Žil téměř tisíc let před eventem klonových válek a zavedl Pravidlo Dvou, které stanovilo cestu Sithům na několik set let.

Daniel Richtman se vyjádřil, že se Disney chystá použít Banea v několika důležitých projektech, ve kterých by mohl být zmíněn, nebo přímo vystupovat..

Star Wars: Squadrons nový obsah přidávat nebude

EA vydalo prohlášení, že jejich vydaná hra Star Wars: Squadrons je momentálně plnou verzí. Nové mapy, herní režimy, nebo kosmetické doplňky se do hry přidávát nebudou. Reagují tak na politiku jejich předchozích her, které byly prolezlé mikrotransakcemi a přidáváním nového obsahu za peníze hráčů.