Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Změny ve webovém chatu

Napsal: HorLukRos
Dne: 18.7.2013 19:42
Kategorie: Návrhy k webu (2012 - 2014)
Zpět na fórum

Udělal jsem některé změny ve webovém chatu. Mimo opravy antispamového systému, který se choval zmateně a upravení způsobu mazání místností, jsem většinu úsilí směroval do vyřešení výpadků, ke kterým docházelo v případě připojení a chatování příliš mnoha uživatelů.

Nyní je chat schopen přizpůsobovat se rychlosti spojení uživatele se serverem a v případě, že detekuje příliš velkou odezvu v komunikaci, zpomalí chod celého chatu ve prospěch "nezahlcení serveru požadavky" :-) Navíc je to relativní i k rychlosti internetového připojení konkrétního uživatele. V podstatě teď existují tři režimy:

Normální režim - Rychlá odezva serveru
Zprávy se přenáší v téměř reálném čase, BANování a kickování se spožděním nanejvýš 2.5s, udělení správcovských pravomocí se spožděním nanejvýš 3s.

Pomalý režim - Pomalá odezva serveru
Je signalizován žlutým vykřičníkem vlevo nahoře ve webovém chatu. Zprávy se přenáší s mírným spožděním obvykle do 3.5s, BANování a kickování se spožděním nanejvýš 4s, udělení správcovských pravomocí se spožděním nanejvýš 6s.

Kritický režim - Extrémě pomalá odezva serveru
Je signalizován červeným vykřičníkem vlevo nahoře ve webovém chatu. Zprávy se přenáší s velkým spožděním až 8 sekund, BANování a kickování se spoždením až 6.5s (v tomto případě mají přednost před zprávami), udělení zprávcovských pravomocí se spožděním až 10s. Dochází navíc obvykle k efektu stálého "odpojování a připojování" uživatele v online listu místnosti (sám uživatel se vidí v pořádku, ale ostatní jej vidí v intervalu několika sekund problikávat). Ale jinak chat pořád jede.

Aktivace/deaktivace těchto režimů je automatická jen na základě aktuální rychlosti připojení a uživatel nemá možnost do ní jakkoliv zasahovat. Navíc nezapomínejte, že k tomu dochází individuálně na straně každého uživatele. Pokud je tedy třeba někdo jen na wifině s mizernou rychlostí, může se mu aktivovat pomalý / kritický režim, ale ostatní uživatelé jsou stále v normálním režimu (pokud server není příliš zatížen; pak by se to projevilo u všech).

Nemám bohužel možnost to efektivně otestovat (ručně zahlcovat server nebo si zpomalovat připojení se mi zrovna nechce), takže ladit to budu až teď za ostrého provozu. Pokud objevíte nějakou chybu, určitě dejte vědět.
Přidat komentář
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
25. Červenec 2013 - 13:02
Přidal jsem ještě i signalizaci úplného výpadku.
EDIT: Ještě jsem zavedl "ospalý režim" - když dlouho nikdo nic nepíše. Stejné, jako pomalý režim.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+2
-1