Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

SW VII -> Teaser II.

Napsal: Needle
Dne: 17.4.2015 1:46
Kategorie: Star Wars obecně
Zpět na fórum

Tak máme na světě druhý teaser. Na rozdíl od prvního už není určen jen k tomu, aby u fanboys došlo k nostalgické erekci, ale skutečně nám ukáže nějaké záběry. Že by pochybnosti zmizeli se tedy říct nedá.
Zde jsou moje uživatelské postřehy z toho, co jsme nyní viděli. Dopředu říkám, že jsem fanoušek EU a po tom, co J.J. udělal se Star Trekem..... (efekty byly super, ale když se zamyslíte nad scénářem, je to hrozný sh*t).

Jednotlivé záběry:
- Logo Lucasfilm - působí jako stimulant, stejně jako tehdy následující znělka 20th Century Fox, kterou mám se SW spojenou dodnes. :)
- Nidky nekončící pouště Tatooine......moje nejméně oblíbená planeta galaxie, mohli přijít s něčím novým.
- Vrak ISD a X-Wingu se mi zdá dost nepoměrný, ale vzdálenost asi bude jiná než to vypadá. Jak se ta loď dostala do této polohy bych taky rád věděl, ale budiž, mohlo se stát. Té lodi očividně fungovaly štíty až do poslední chvíle, jinak by nebyla tak zachovalá. Speeder jedoucí po poušti je recyklace...duh...jedna z mnoha.
- Hlas, pokud se nepletu, patří Lukovi? Pochroumaná maska Lorda Vadera, to musel být pěkný žár.
- To, že středobodem děje bude Skywalker/Solo Clan, respektive jeho nová generace, mě moc netěší, ale co se jiného dalo čekat.
- S tím hlasem si nejsem jistý. Pokud je Lukův, proč o otci mluví v přítomném čase, pokud není, pak je to opět recyklovaný příběh, což by bylo fakt ***. Tak jako tak....Mara Jade mi bude chybět. :'(
- R2-D2 a postava v kápi s umělou rukou. Něco, co zase připomíná Vaderův pohřeb na Endoru. Nejspíš to bude něco jiného, ale očividně nás chtějí utahat cliché a vsugerovanými flashbacky.
- Vaderův meč, který přebírá Leia.
- Letka X-Wingů....O co, že to bude Rogue Squadron se záběrem na mladého nedisciplinovaného pilota.
- Crusaber......stále na to mám HATE; Sith (pokud je to Sith; kdyžtak Dark Side user) má masku, která tak nějak připomíná tu,kterou nosil Revan, za ním Stormtroopeři.
- Znovu Tattoine; v pozadí TIE, female Luke, fotbalový míč a černý Stormtrooper u kterého by mě jen stěží překvapilo, kdyby to byl potomek Landa.
- Dobře, zas tolik jako Revan nevypadá.
- Imperium se teď, soudě podle symbolu vzadu, jmenuje Red Hot Chilli Peppers; jinak nastoupení vojáci Říše na zasněžené planetě, doufám, že to není Hoth. Co se týče jejích zbroje, stále jsme se nerozhodl, jestli je super nebo hrozná. Je v ní rozdíl asi jako Phase I a Phase II u klonů + rozdíl 30 let designu.
- Female Luke again. Herečku neznám, takže nemůžu soudit. Vypadá prostě jako Luke, tedy nemá modré oči a blond vlasy, ale je to, zdá se, obyčejné děvče z pouštní planety.
- TIE Fightery potřebovaly změnu, tak jsme na ně natřeli tmavší černou a průzory hodili do chromu.
- Záběr z hangáru, kde Stormtroopeři dostávají na pr**l. Nečekané. Stopnul jsem video zrovna ve chvíli, kdy jeden stormtrooper letí hlavou vzhůru vzduchem. :D
- Černý Stormtrooper (říkejme mu třeba 50 Cent, než dostane skutečné jméno) je asi něčím šokován či co, nevím, těžko soudit, zda to patří k předchozímu záběru.
- Záběr na Destruktor je nejlepším a nejepičtějším střihem z celého teaseru. Jinak je to ten samý záběr, jako když letěl Vader.
- Černý Stormtrooper, teď čtu Dunu, tak mu/jí říkejme třeba Sardaukar, to je první, co mi při jeho/jejím spatření vyvstalo na mysli, zjevně nebude obyčejný pěšák. Ocenil bych, kdyby to nebyl uživatel Síly.
- Fotbalový míč na Falconu hraje na schovku.
- Female Luke podává ruku 50 Centovi, nejspíš po explozi ze začátku. Je zjevné, kdo z této dvojice bude víc badass. Jestli to slončí romancí, tak se asi utopím v patosu a clihé.
- Falcon v leteckém souboji s TIE na Tattoine, prolétá skrz motor velkého vraku....Vůbec to nevypadá jako šachta Hvězdy Smrti.
- Pilot TIE by možná nemusel být bezejmená obět, která narazí do potrubí a exploduje, soudě podle toho, že helma není jednobarevná. Ale to je jen náhodný tip.
- Han a Cheewie doma na Falconu.
- Všimněme si, že to není Epizoda VII

- Jinak jsme viděli spoustu natažených stmívaček, takže teaser je rálně tak o třetinu kratší.

- Stále nevím, co si myslet. Je jasný, že triková stránka bude zvládnutá skvěle, ostatně, nikdo nic jiného nečekal. Co se děje týče, teaser byl plný scén vystřižených ze staré trilogie, ale je jasné, že to je schválně a že takový nebude celý film. Snad. Doufám, že dají nám přijatelně vysvětlí, proč válka ještě neskončila. Je asi tak milion důvodů proč, doufám, že si vybrali ten správný. Doufám, že za Císaře mají dobrou náhradu a ne nějakého psychopata. Naplnilo se proroctví a Sithové nejsou nebo někdo ten titul opět obnovil. Jak víme, Sithové jsou jen dva a jestli je Císař mrtvý, nikdo další zatím není.

Až do premiéry ale budu stát za tím, že buď měli udělat Thrawnovu trilogii anebo se vrhnout do Staré Republiky....nebo naopak Legacy eru.
Přidat komentář
Obrázek uživatele Needle
32-33
17. Duben 2015 - 1:51
Druhá možnost ke hlasu vypravěče. Pokud to není Lukův hlas, tak jednak záběry nedávají smysl, resp. mluví o něčem jiném než se děje. a jednak tam tím pádem bude přeJediováno.
Další věc: hudba. Stará hudba je super, ale omílají to pořád dokola, mohli by dát něco nového.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
17. Duben 2015 - 8:08
No, zajímavé postřehy, ikdyž podle mě trochu negativistické :D
Nejdříve jsem taky myslel, že je to Tatooine, ale jedná se o novou planetu jménem Jakku :)
Poměr X-Wingu a Star Destroyeru, to trochu nechápu, proč to tady zmiňuješ. Je jasné, že je to jen optický klam vyvolaný vzdáleností :D
Tak ono není divu, že Vaderova helma je tak poničená. Vždyť když byl na Endoru pohřben/spálen, byl ve svém obleku, takže žár určitě hrál roli.
Těžko říct, proč o svém otci mluví v přítomném čase. Ono podle mě je to takhle. Mluví o otci, je tam Vaderova helma. Mluví o sobě, je tam někdo s robotickou rukou, možná přímo Luke :) Mluví o sestře, Leia přebírá meč. Mluví o "tobě", takže asi jedna z hlavních postav bude asi Lukův potomek.
X-Wingy byly na celém teaseru asi ta nejlepší scéna :) Možná to je Rogue Squadron.
Jako mě osobně se třeba ty nové armory i cross saber líbí :)
Stormtroopeři dostávají na prdel. Bylo to v OT, bylo to v Rebels a vy si na to furt stěžujete, jakoby to bylo něco nového :D

Jak jako, že to není epizoda VII? :D

Jako já osobně jsem z teaseru velmi nadšený a na epizodu se těším čím dál víc :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Needle
32-33
17. Duben 2015 - 15:39
V tom případě to znělo víc negativně, než jsem měl v úmyslu. Že to je Jakku jsem netušil, vlastně jsem o ní dodneška neslyšel. Poušť je to tak jako tak.
K Vaderově helmě. Z jakého materiálu vlastně byla vyrobena?
Myslím, že jsem někde četl, že v tomto filmu budou hlavními postavami ty původní a dále pak nová generace. Uvidíme, jak to bude. Hlavní je, aby uměli hrát. *Ehm Ehm....Anakin :D*
Já jen doufám, že z hlavního hrdina neudělají nekompetentního blba jako z kapitána Kirka, kterému trvalo až do epilogu druhého filmu, než přestal být dick.
Crusaber prostě ne. I kdyby všechno ostatní bylo boží, tak tohle nepřijmu. Když nic jiného, tak z praktických (nepraktické) a funkčních (zbytečné) důvodů.
Ke Stormtrooperům: odkaz » .....Rebels bych nezmiňoval. :P

Na konci je SW tFA, není tam SW EVII tFA. Takže oficiálně to asi EVII není i když tomu tak všichni říkáme.
Co se týče mého negativního přístupu k tomu, to je prosté. Oživení ST je sice hezké pro oko, ale scénáristicky je to příšerné. Ale nejsem až takový fanda ST, tak budiž. Pak jsem se těšil na Hobbita, hodně, LotR je přece super. A dopadlo to hrozně. Dosud asi největší filmové zklamání, co jsem zažil. Filmy točené v poslední době mají některé nepříjemné společné věci Např.: zbytečná a stěží uvěřitelná romance, přemíru CGI, která film směřuje za hranici přiměřené nereálnosti, popírání fyzikálních zákonů nad rozumnou míru, Wow a shock effect, který působí v kině, ale zhroutí se jako domek z karet, jakmile o tom začnete přemýšlet.
Proto od SW čekám velice málo a tím pádem nemůžu být zklamán. To, jak okamžitě škrtli EU, mému pohledu na věc rozhodně nepomohlo.

Teaseru se opravdu nedá co vytknout, je bravurně technicky zvládnutý, jelikož hraje na city a vyvolá bouřlivou diskuzi. Přesně to, co se od něj očekává.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Soviet Princess
26-27
17. Duben 2015 - 23:02
Tak Lukuv monolog je vlastně z Návratu Jediho (tím oznámil Leie, že je jeho sestra a že je Darth Vader jejich otec), černej stoormtrooper má jméno Finn a bude nejspíš uživatel síly.
Hlavně sem ale zvědavá na Chrometroopera kterej podle zvěstí je žena.
EDIT: Hl. hrdinka se jmenuje Rey a podle všeho je to "scavenger" takžei se nejspíš živí tím, že se hrabe ve vracích a dalším harampádí což ale nevylučuje že je Lukova dcera.

Navždy věrná Galaktickému Impériu a Císaři.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Bacta
24-25
20. Duben 2015 - 9:18
Proč o otci mluví v přítomném času? No, já to pochopil tak, že Síla je s ním stále, ať už je kdekoliv. Přece jen - tím, že uživatel Síly zemře, s ní jen tak nepřeruší pouto. Možná právě naopak.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Blechy
22. Duben 2015 - 16:50
no řekněme upřímě po tom prvnim traileru je tohle o dost lepší :D

+1
+3
-1
Obrázek uživatele vivatis
25. Duben 2015 - 13:03
Už dlouho mně nic nerozčílilo jako tenhle příspěvek.
1) Není to Tatooine, je to nový planeta Yaku!!!
2) Ten hlas je Luka videa a důkaz zde: odkaz »
3) Ten černoch se jmenuje Finn!
EDIT: -Nová planeta Yaku
-Video a důkaz

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
25. Duben 2015 - 14:36
Proč tě to rozčílilo? Jako je pravda, že celý článek bere teaser spíše z té "horší" stránky, ale každý má holt názor jiný :)

Btw. Je to Jakku, ne Yaku...

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Needle
32-33
26. Duben 2015 - 23:16
Píšeš, že Tě to rozčílilo, ale důvody, proč tomu tak je, neuvedeš. Ty tři body jsou faktické chyby/nepřesnosti, které jsou důvodem k tomu na to upozornit, ne se kvůli tomu čílit. Není to dogma, ani oznámení, je to názor. Nic Ti nebrání vyvrátit to, co tu píšu nebo uvést vlastní názor na věc.

+1
0
-1