Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Tajná továrna 1.

Reklama
Autor: Pablo.knight
Přidáno:9. Únor 2013 - 16:06
Přihlásit se k odběru

Generál Renner se procházel na palubě republikového křižníku plujícího hyperprostorem a čekal na příchod velitele klonového komanda.
„Přál jste si se mnou mluvit?“ dotázal se velitel Lata. Latto nebyl klon. Rener jej přijal do služby teprve před několika týdny kvůli jeho vůdčím schopnostem a přesvědčení, že dokáže lépe plnit náročné úkoly.
„Mám pro vás a váš tým speciální úkol“ generál se otočil k Lattovy a přistoupil ke stolu mezi nimi a zapnul hologram. Objevila se velká zelené planety. „Rodia bude po několik dní vaším novým pracovištěm“ usmál se Generál a pokračoval „…za pár hodin budeme na orbitě. Vysadíte se ve starém frachťáku na noční stranu planety. Tam bude vaším úkolem infiltrovat tajnou separatistickou továrnu na výrobu a vývoj nových zbraní. Za každou cenu ji musíte zničit dřív, než nějaký příšerný vynález dostanou ven. Setkáte se s jedním Rodianem, který pozoroval pár dní okolí základny. Dám vám jeho signál, abyste věděli kde je.“ Rener se nadechnul. „Okolí je plné bitevních droidů B2, žádné mizerné B jedničky. Nedivil bych se kdyby jste narazili i na nějaké Droideky. Ne že by byly v lesích, ale nikdo neví co všechno je v základně takže bacha.“
„Ještě něco, co bych měl vědět.“ Zeptal se velitel komanda.
„Víc nevím. Jen mě o všem informujte. Čím častěji tím líp. Za dvě hodiny v hangáru A3.“
„Ano pane!“ zasalutoval Latto a vydal se do ubytovny svého týmu.

Členové komanda se váleli na svých lehátkách a jeden z nich dokonce spal. Lattovy vadilo, že jeho tým místo trénování většinu času promrhá spánkem.
„Chlapy máme úkol.“ Velitel vysvětlil svému týmu, o co se jedná a doporučil jim, ať vezmou s sebou raději pořádnou výbavu, jelikož nikdo nemá tušení, jak moc to bude zlé.

V hangáru už byl nastoupen celý čtyřčlenný tým ve skautských zelených oblecích. Latto promluvil: „Tak, jestli máte všechno, nastupte si.“ ukázal na rachotinu stojící opodál a raději si nevšímal výrazů ve tvářích třech mužů, kteří ještě nemněli nasazená přilby.
Nebylo se čemu divit. Frachťák vypadal jako by se měl rozsypat hned po zažehnutí motorů. Jakmile byli muži v lodi, nastoupil i velitel Latto. V komlinku se ozval hlas letového dispečera, který oznámil posádce výstup křižníku z hyperprostoru. „Hodně štěstí.“ Poblahopřál dispečer a rozsvítil zelené signální světlo. Dveře hangár se otevřely. Frachťák s velkým rachotem vyletěl ven a zamířil k planetě.
„Daku, doufám, že si vzal i nějaké nálože.“ zavtipkoval Latto. Samozřejmě, že je vzal. Dak byl specialista a otevřel každé dveře. Pokud to nešlo jinak, nezdráhal se sáhnou po výbušninách.

Zanedlouho se frachťák snesl nad povrch planety a přistál. Komando vyrazilo z lodi. Rechk ihned zaujal místo opodál a optikou své odstřelovací pušky pokryl dlouhou lesní cestu. Flack se svým blasterem mezitím procházel okolí.
„Zdá se, že je čisto šéfe.“
Latto přikývl. „Flacku kryj nám záda.“
„Jasně.“
„Rechku ty deš první.“ Clon se zvedl vyměnil odstřelocvací pušku za sekundární zbraň a vyrazil vpřed. Za ním šel velitel komanda spolu s Dakem.
Komando urazilo pod noční oblohou necelý kilometr. Na Lattově datapadu blikal červený rodianův signál. Byly blízko.

Najednou uslyšel Rechk hluk z křoví z prava a pokynul veliteli, který ihned zastavil ostatní klony zvednutím zatnuté pěsti. Odstřelovač byl hodně bystrý a tak chodil většinou první. Mnohdy to tedy vypadalo, jako by právě on byl velitelem celého týmu.
Latto dal příkaz dvoum klonům za ním, aby zdroj hluku obešly. S Rechkem se schoval za stromy nalevo a čekaly. Z křoví vyšli dva bitevní droidi B2.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
3 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
3 hlasy
6 hvězd
3 hlasy
5 hvězd
2 hlasy
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
1 hlas
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů