Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Ztraceni: 4 Starý přítel

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Evelynne Storm
30-31
11. Březen 2013 - 14:06
Děj pokračování není špatný, ale pokračování jako takové se mi zdá příliš krátké.
V textu je hodně chyb v interpunkci, i přesto jsem ale neměla problém text souvisle přečíst. Co mi na téhle části povídky vadí víc, je poněkud nelogická stavba některých vět, nebo dokonce jejich nelogický význam:

"Matt střílel, jak mohl, ale zbývalo jich pořád hodně. Zbývali poslední dvě." - sice jsem pochopila, jak jsi to myslel, ale když to napíšeš takhle, působí to jako kdyby podle tebe dvě chobotničky znamenaly hodně. Nebo jako kdyby ses nemohl rozhodnout, kolik jich vlastně bylo. (taky pozor - chobotničky zbývaly!)

"Začal utíkat směrem skladiště." - říká se "směr skladiště", ale v tomhle případě by bylo nejlepší použít "Začal utíkat směrem, kde je skladiště." nebo jednoduše "Začal utíkat směrem ke skladišti."

"Došel bezproblémově do strojírny a řekl Merry co se stalo." - v tomhle případě jedině "došel bez problémů".
"Vyložil výbavu a vrátili se zpět do oprav." - když pominu, že už "vyložit výbavu" je značně zvláštní spojení, pak "vrátit se zpět do oprav" je z jazykového hlediska nesmysl. "Vrátili se k opravování" je lepší.

Dávej si taky pozor na opakování slov, shodu podmětu s přísudkem a hovorové výrazy ve vypravěčském textu jako je "baťoh". Taktéž věta "Po půlminutový střelbě, již žádný chobotničky nezbyly." je přípustná pouze v přímé řeči (popřípadně vyprávění, kde vypravěč je osoba, která takhle mluví; pak ale musíš takto skloňovat celý text a ne jen některé věty).
Sloveso "dodal" se používá po přímé řeči v případech, kdy mluvčí něco řekl, pak si na něco vzpomněl a to něco se ještě rozhodl sdělit. Nemůžeš napsat "dodal", když dotyčný ještě nepromluvil.

Tak, snažila jsem se ti vypsat závažnější nedostatky; ne však proto, abych ti zkazila den, nebo tě nějak shazovala. Dělám to proto, aby ses mohl z něčeho poučit a příště nám přednést ještě lepší povídku. Snad ti to pomůže. Držím palce! :)

Každý z nás může být Jedi. Stačí jen naslouchat Síle...

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Asajj Ventress
22-23
11. Březen 2013 - 15:55
Bylo to celkem dobré. Myslím ale, že by to mělo být rozdělené na odstavce.

Všichni se měníme, když se nad tím zamyslíte, všichni jsme rozdílní lidé napříč svými životy. A to je v pořádku, to je dobré, musíš se stále posouvat, dokud si pamatuješ všechny ty lidi, kterými jsi býval

+1
0
-1