Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Qui Gon Jinn - Xanatosův pád

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:4. Červenec 2013 - 21:20
Přihlásit se k odběru

Tato povídka se odehrává čtyři roky po povídce Qui Gon Jinn - padawan Xanatos.

Xanatos, už jako rytíř jedi byl předvolán k radě jediů. Qui Gon byl na misi na Vossu. Takže šel k radě sám. Vstoupil. „Xanatosi, ty na svou planetu poletíš, na Telos IV. Za svým otcem, ty půjdeš." řekl Yoda. „Cože! Můj otec byl zabit piráty. Je mrtvý!" řekl se vztekem Xanatos. „Uklidni se, mladý Xanatosi." řekl mistr Windu. „Ten otec, o kterém mluvíš, tě adoptoval. Tvůj pravý, skutečný otec je Crion, guvernér Telosu." řekl Windu. „Proč tam mám letět? řekl Xanatos. „To tvá poslední zkouška je, abys mistrem jedi se stal. Planeta zotročená je, ty ji osvobodíš." řekl Yoda. „Dobrá mistři, poletím tam." řekl Xanatos. „Sám ale nepoletíš, poletí s tebou mistryně Tahl." řekl Windu. „Dobře, moji mistři." řekl Xanatos. „Mistryně Tahl čeká na tebe u hangaru, teď za ní běž, a vyrazte." řekl Yoda. Xanatos se uklidnil a zamířil k hangáru. U své lodě, uviděl mistryni jedi, oblečenou do jediského modrého obleku. „Á, ty budeš jistě Xanatos." „Ano, mistryně." řekl Xanatos. „Máme společnou misi, najít tvého otce, Criona a donutit ho, aby zrušil otroctví na Telosu, vše jasné?" řekla odhodlaně Tahl. „Ano, mistryně." Vstoupili do lodi, Tahl zabrala místo pilota, Xanatos byl kopilot. „Nastav kurz na Telos IV!" řekla Tahl. „ Hyperprostor je připraven, připrav se na skok do hyperprostoru." řekl Xanatos. Skok trval 10 minut. Xanatos se s Tahl docela sblížil. Z okna už viděli Telos. Telos je velká oranžová planeta, připomína planetu Tatooine.
„Přistaneme na támhlété plošine, u toho paláce." řekla Tahl. Přistáli, už na plošině někdo čekal. „Vítejte na v Crionově paláci.Jmenuji Beb Kastos.Co si přejete?" řekl Beb. „Jdeme za tvým pánem,Crionem." řekl Xanatos. „Máte povolení?" zeptal se Beb. Tahl mávla rukou a řekla: „Nemusíte vidět naše povolení." „Nemusím vidět vaše povolení." „Zavedeš nás za svým pánem." „Zavedu vás za svým pánem." A šli. Procházeli trhem, všude byli různí humanoidi různých ras, svázaní nebo v klecích. „Otroci. Spodina lidstva." řekl vážně Beb. Došli k vchodu do paláce chráneným dvěma Gamorreány. Procházeli velkým sálem, až došli k velkému zlatému trunů, na kterém seděl Crion. „Můj, pane hledali vás tito lidé." řekl z pokleku Beb. Crion se pyšně otočil k Bebovi. „Kdo jsou ti lide?" Já jsem mistryně jedi Tahl a toto je rytíř jedi Xanatos." řekla Tahl. Xanatos se ohlédl po místnosti. Tahl zapnula svůj světelný meč a namířila ho k Crionovi: „Ukonči toto otroctví! Nebo tě zabiju!" Nechte ho být! Nemůžeš zabít mého otce! Cíl mise bylo ho donutit, aby zrušil toto otroctví, ne ho zabít!" zakřičel Xanatos. Tahl neposlouchala, napřáhla meč na Crionův krk. „Néééé!" zakřičel Xanatos a usekl Mistryni Tahl ruku. Tahl zakřičela, její ruka s mečem spadla na zem. Xanatos pomocí síly přitáhl její meč. „Jsi zrádce republiky!!! Zrádce jediů!"
Po této větě, Xanatos zapnul Tahlin meč a zabil ji. Crion viděl v jeho očích vztek. „Synu, odpusť mi, že jsem tě nechal, ale utíkal jsem před zákonem. Tak jsem tě dal k té rodině. Nechtěl jsem, aby ti ublížili. Je z tebe jedi! Teď se můžeš ochránit sám." řekl Crion. „Kde je matka? „Přiveďte ji!" Dva gamorreáni přivedli ženu v okovech.V potrhaném cáru oděvu, který měla na sobě, ze sebe vyjadřoval dojem chudoby. Xanatos na ni smutně pohlédl. „Byla mi nevěrná. To si zaslouži, teď je to má otrokyně. Nic víc si nezaslouží! Už 4 dny nedostala najíst." „Ty jsi udělal z mé matky otroka??!!! To si nenezaslouží!" To už bylo na Xanatose moc, zapnul svůj meč a svého nového otce zabil. Přiběhli stráže a začali na Xanatose střilet. Xanatos střeli odrážel svým světelným mečem, přiběhl k strážím a zabil je. Šel k matce. „Matko, je mi líto, že jsem ti nemohl pomoct. kdybych věděl, že Crion je můj otec a ty má matka dřív, tak bych tě zachránil." Jenže jeho matka omdlela. „Matko, jsi v pořádku?" Odpověď se Xanatos nedočkal, už nikdy nedočká, jeho matka v Xanatosově náručí zemřela. To Xanatose vypududil ještě k většímu vzteku, vyšel z paláce a všechny na trhu, včetně otroku, muže, ženy i děti, zabil... Od této je Xanatos sith...
Pokračování příště

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
0 hlasů
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
5 hlasů