Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Orgus Din - Tajemství holokronu

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:12. Srpen 2013 - 10:40
Přihlásit se k odběru

„Bengel Morr! To mistr Jedi Bengel Morr je tajemný zakuklenec. Bál se odevzdat Sithský Holokron Radě, bál se, že se na něj Rada rozhněvá. Satele Shan ho přemluvila, aby spolu s Orgusem Dinem předstoupili."

„Pojďte, mistře Bengele. Rada čeká." řekla Satele a mávla na Bengela směrem ke vznášedlu. Ikdyž Bengel souhlasil, že půjde k Radě, cítila v něm stále strach. Ovšem jak se říká: „Strach vede k hněvu, hněv vede k nenávisti, nenávist vede k utrpení. To je Temná strana Síly." Věděla, že je moudré ho přivést k Radě, kdyby se stal Temný lordem, nebylo by to dobré pro Řád. Bengel nastoupil do vznášedla. Orgus už seděl na místě kopilota. Bengel elegantním skokem skočil do vznášedla. Orgus otočil oči v sloup. „No, tak radši už letíme." řekl Orgus a čekal, až Satele nastartuje. Vznášedlo se zvedlo, tráva a stromy se zachvěli. Satele zamířila k horám. Proletěla nad ruinami, kde si padawani vyrábějí své světelné meče. Pár padawanů zahlédli. Padawani, společne s mistrem mířili ke vchodu jeskyně s krystaly.
Už nebyli daleko chrámu. Zbývalo asi jen 1200 metrů. „Mistře, jak jste se sem z Coruscantu vůbec dostal?" zeptal se Orgus, aby přerušil ticho. „To je dlouhý příběh" řekl Bengel a sledoval krajinu pod vznášedlem. „Já mám čas." řekl s úšklebkem a podíval se na zadní sedadlo, kde seděl Bengel. „No když vás to tak zajímá. Proč bych vám to neřekl. Poté co Sithové odešli z Chrámu, tak jsem přišel k hangáru vojáku Armády Republiky. Netušili, kdo jsem a co se stalo. Ale věděli, že jsem Jedi. Mistr Jedi. Půjčili mi loď, se kterou jsem sem přiletěl. Život jsem strávil v archívech. Znám Tython jako svůj světelný meč. Je mi známý, ale mám se pořád o něm co učit." zasmál se Bengel. „Jsme tady." řekla Satele a zaparkovala vznášedlo do hangáru. Jediové vystoupili. Satele vycítila u Bengela ještě větší strach, než když byli v jeho úkrytu. „Klid mistře, nemáte se čeho bát." řekla Satele a poplácala ho po zádech. Bengela to trochu povzbudilo, ale ne moc. Šli do Chrámu. Po schodech přišli ke vchodu místnosti Rady. Zaklepali a vešli. Satele otevřela dveře dokořán, vedle ní stál Orgus. Za nimi se schovával Bengel. „Moji mistři, máme k dispozici holokron, i jeho dárce." řekla Satele, kouknula na Orguse a rezestoupili, aby se Bengel objevil před Radu. Usmála se na něj. Twi'lek předstoupil odhodlaně před Radu.

„Bengel Morr?! Mysleli jsme, že jste mrtvý." řekl mistr Zym. V Radě to udělalo rozruch. „To vy jste nám chtěl dát holokron?" zeptal se Jaric Kaedan, další člen Rady. „Ano, jsem to já." odpověděl Bengel, který moc neskrýval svůj stud. „A jak jste získal ten holokron?" zeptal se mistr Zym, velemistr rasy Kel Dor. „To není důležité. Důležitější je, že máme Sithský holokron." řekla Satele a předstoupila před Bengela. „Vydej nám ho, Satele." řekl Zym. „Tady, můj mistře." řekla Satele a podala Zymovi ubrousek s holokronem. „Úžasné, máme výhodu proti Impériu! Využijme ji!" řekl s radostí Jaric. „Nevíme co se v holokronu skrývá, může tam být cokoli. Satele, buď tak laskavá, odemkni ho." řekl Zym a podal znovu holokron Satele. Opatrně ho položila na podlahu a posadila se vedle něj. Zkřížila nohy a začala zhluboka dýchat, aby mohla postupně přejít do meditační hypnózy. Shromáždila všechnu svou energie do jediného bodu a potom proudem světlé strany zaplavila malý předmět. Holokron se rozzářil a zablikal. Satele zadržela dech a čekala, co se bude dít dál. Z vrcholu holokronu, s tvarem pyramidy vyšel paprsek světla, který se začal seskupovat do jistého tvatu. Holokronová projekce. Objevila se postava celá zahalená v plášti, s maskou. Postava promluvila: „Jsem Darth Revan, Temný pán ze Sithu! Tento holokron jsem vytvořil z důvodu, abych budoucí generace připravil k výcviku. Ale k výcviku potřebujete chrám. Sithský chrám, kde jsem se osobně cvičil jako Sith, je na planetě Lorahns. Ostatní chrámy jsou v paměti holokronu." Orgus mezitím si sedl zpátky do svého křesla a udiveně sledoval Temného lorda, jak hovoří...
„Výborně, máme souřadnice všech chrámů." vykřikl Jaric. „Pošleme tam flotilu, bude jí vést mistr Orgus Din společně se Satele Shan. „Jak si přejete." řekli sborově Orgus a Satele. „Holokron si vezmu do úschovy...já." řekl Zym a zvedl z podlahy holokron.

*****************************************************************************
Zym šel do své místnosti, do svého pokoje v Chrámu. Položil holokron na stůl. Šel k holoprojekčnímu stolu. Vzdechl, popřemýšlel a pak teprve ho zapnul. Objevila se černá, svalnatá postava. „Lorde Malgusi" poklekl „mám pro vás znepokojující zprávu. Jediové objevili Sithský holokron, kde jsou uvedeny planety s vašemi Chrámy. Mistr Jedi Orgus Din a Velemistryně Satele Shan budou vést první útok na chrám na Lorahnsu. Doporučuju vám, aby jste tam poslal flotilu." řekl utlačovaně Zym. „Dobře, nalákám tu Jediskou špínu rovnou do pasti! Bylo moudré, že ses přidal k nám, Lorde Aratusi." řekl Malgus, snad se i usmíval, ale jeho ústa skrývala maska, kterou nosí kvůli Satele. Tam mu udělala poranění dolní čelisti. „Nahlaš mi, až začnou s útokem." řekl Malgus. „Ano, můj pane." řekl Zym.
Pokračování příště!

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
2 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
1 hlas
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů