Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Orgus Din - Tajemství holokronu

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
12. Srpen 2013 - 10:54
Dávej si prosím pozor, když odděluješ text hvězdičkami (či jinými znaky), protože když jich napíšeš příliš moc za sebou, tak se ignoruje šablona a text se roztáhne někam daleko doprava za stránku - všechen text se takto sveze, takže se to nedá číst a vypadá to špatně. Vzhledem k tomu, že to opravuji už po několikáté, tak příště toho, kdo to zase udělá, nechám uložit ve správné formě znovu, jinak to já neschválím. Stačí použít možnost "Náhled", abyste zjistili, zda je to v pohodě či není.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
12. Srpen 2013 - 11:05
Děkuji za radu, poprvé takto odděluju

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
12. Srpen 2013 - 12:58
Námět povídky je hezký, ale občas tam máš pár chyb v shodě podmětu s přísudkem (např. "Vznášedlo se zvedlo, tráva a stromy se zachvěli.")
A tady ti přebívá jedna věta, což trochu kazí dojem: "Bengel nastoupil do vznášedla. Orgus už seděl na místě kopilota. Bengel elegantním skokem skočil do vznášedla."

Doporučím si povídku jednou či dvakrát před odesláním přečíst, nebo máš-li sourozence, dej to přečíst jim i za cenu posměchu...
Dám ti 8/10

Hodně štěstí do dalšího psaní.

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
0
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
12. Srpen 2013 - 13:40
Díky za nazor...

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Darth Mirek
24-25
13. Srpen 2013 - 10:37
Určitě se mi to líbilo, považuji to za dobrý prolog a těším na pokračování. 8/10

Don't ask, if you don't care.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
13. Srpen 2013 - 14:06
Díky, ale na další díl si budete muset počkat ;)

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
13. Srpen 2013 - 17:41
Zase nejakej HATER :-[

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
13. Srpen 2013 - 18:19
Ako by som začal... Nejdem sa príliš rozpisovať, takže zhrniem v krátkosti klady a zápory.

Klady: Pomaly ale isto sa zlepšuješ. Vymyslel si si vlastný príbeh, ktorý je zároveň zasadený do obdobia, ktoré je zaujímavé a mnohí by o ňom chceli vedieť viac. Vytváraš tak relatívne veľký potenciál pre svoje poviedky. Musím tiež poznamenať, že občas používaš zaujímavé obraty a výstižné opisy. Pozitívom tiež je, že po gramatickej stránke to nie je také hrozné. Písanie y/i komentovať nemôžem, ale čiarky ti nechýbali (to býva častý problém, ktorý som však u teba nepostrehol - možno som nepozorne čítal :) ). Text bol tiež uhladený, dobre čitateľný.

Zápory: Poviedka je jednoducho veľmi krátka. Je príliš krátka na to, aby v človeku vyvolala trvalejší dojem. Nestihla ma nadchnúť, ani pohltiť atmosférou dávnych časov. Využívaš málo opisov, občas sú podarené, často však zmätočné. Problém ti robí opakovanie slov - schválne si pozri, ako často si použil v poviedke slová ako padawan, jedi, Rád, vznášadlo a mená. Áno, môžeš argumentovať tým, že pri týchto slovách ťažko nájdeš substitúty, ale ty stále pomenovávaš prebytočne. Nie je potrebné, aby bolo v 3 vetách za sebou "vznášadlo". Taktiež mi tvoje rozprávanie nepríde hodnoverné - neustále spomínaš ustráchaných Jediov a strach u teba vystupuje snáď ako jediná emócia. Ako posledné musím spomenúť tvoje nesprávne písanie priamej reči (nesmieš ukončiť priamu reč bodkou, ak po nej nasleduje uvádzacia veta).

Záver: Držím ti palce v ďalšej tvorbe. Daj si na nej záležať, vezmi si na to viac času, viac a do hĺbky si celú poviedku premysli. Text po sebe neustále kontroluj, aby si sa vyhol chybám. Odporúčam tiež si prečítať každú pasáž tvojej poviedky. Kľudne niekoľkokrát zasebou, aby si zistil, či text ladí, nechýba tam nejaká myšlienka alebo či tam nemáš prebytočne niekoľko slov. Tejto poviedke udeľujem 40%+. Je tu mnoho priestoru na zlepšenie, zároveň "pluskom" označujem tendenciu smerom k zlepšeniu :) Veľa šťastia.

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
13. Srpen 2013 - 19:12
Děkuji za názor, jen proč nemám větu končit tečkou? A ano, myslel jsem to jako prolog.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
0
-1
Obrázek uživatele PredsaJa
30-31
13. Srpen 2013 - 20:02
Každú priamu reč si písal takto: „Pojďte, mistře Bengele. Rada čeká." řekla Satele a mávla na Bengela směrem ke vznášedlu.
Správne by malo byť: „Pojďte, mistře Bengele. Rada čeká," řekla Satele a mávla na Bengela směrem ke vznášedlu.

Takéto sú pravidlá v slovenčine (a mali by byť identické aj v češtine):
Uvádzacia veta: „Priama reč./?/!"
„Priama reč,/?/!" uvádzacia veta.
„Priama reč," uvádzacia veta , „priama reč./?/!"

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
13. Srpen 2013 - 20:07
Aha, tak jo.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
0
-1