Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Palpatin - povýšení

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:4. Listopad 2013 - 18:00
Přihlásit se k odběru

Takže, co bych řekl. Snad jen, že doufám, že se vám tato krátká povídka bude líbit a okomentujete a dáte hodnocení, díky...
Kdysi dávno, na jedné planetě blízko vzdálené...

19 BBY, Coruscant.
Impérium vyhrálo, zničilo Jedie, největší hrozbu. I přes malé útoky vzbouřenců je v Galaktickém Impériu klid. Neklidný je však její vládce, bývalý Nejvyšší kancléř Palpatin.

Seděl za svým velkým stolem ve své pracovně. Okolo ležely střepy po nedávném souboji s mistrem Windu. Sochy bývalých kancléřů se povalovali kolem. Císař, nejmocnější osoba Galaktického Impéria stikl tlačítko a svolal jednání do sálu, který po duelu zůstal netknutý. Svolaní muži, nejvýše postavení vojáci a senátoři již seděli kolem dlouhého černého stolu, s vázou květin z Alderaanu uprostřed. V místnosti vřelo napětí. Někteří z mužů už měli čest se s Císařem setkat, někteří ho znají jen z jeho projevů. Z posledního, kde vyslovil emotivní prohlášení k Senátu, kde se sám zvolil za Císaře a Republiku reformoval na ,,první Galaktické Impérium.‘‘ Tvář při projevu měl zakrytou kápí, ale i tak pro některé politiky to nebylo příjemné. Podle jeho prohlášení byl zjizven a znetvořen Jedii, již nexistujícího Řádu. Jiní, jako admirál Tarkin ho v jeho nové podobě ještě neviděl. S napětím očekával příchod svého pána.
Dveře jednacího sálu se otevřely. Císař, s ochrankou Stormtrooperů vstoupil. Všichni v místnosti se najednou postavili. Na sobě měl stejný háb, černý s kapucí, jako při proslovu v Senátu. Pro některé politiky je to změna. Zvykli si na vždy elegantní ošacení Kancléře. Nyní ho budou znát jen jako postavu s kápí. Někteří si říkali v duchu: ,,Toto nemůže přece být Kancléř Palpatin.‘‘ Z kápě mu vykukovala mrtvolně zbarvená tvář s žlutě žhnoucími očima a s rudými rty, které vzbuzovalo hrůzu. Císař si pomalu a opatrně usedl ke stolu. Mávnutím rukou naznačil, aby si ostatní sedli. Poslechli.
Palpatin roztáhl rty do výšklebku a řekl:
,,Pochybuje zde někdo, že nejsem váš vládce, Císař Palpatine?“ Celá místnost se opět rozechěla hrůzou, co se bude dít dál. Někteří litovali toho, že na zasedání vůbec přišli. Jeden politik, rasy Chiss přesto promluvil.
,,No, uvěďte nás v předsvěčení, že jste, za koho se vydáváte. Sundejte kápi, a ukažte svou tvář.“
,,Jste odvážný, admirále... hm, jak se vlastně jmenujete?“
,,Thrawn, můj pane.“
Císař se postavil, pohleděl na všechny v místnosti.
,,Chcete-li předsvěčení, dám vám ho.“
Palpatin, který si teď říká Císař, povstal a uchopil svou kápi. Chvíli čekal. V místnosti to houstlo. Všichni netrpělivě očekávali, co se stane, až ji sundá. Pak si po chvíli čekání kápi jedním rychlým pohybem sundal. Některým se vykulili oči hrůzou, druhým se rozhoupl žaludek. Jiní vytřeštili oči na tváč Císaře, někteří radši sledovali na pohled milejší šedý, hustý koberec. Jediní, kdo se nehli ani o centimetr, byli Tarkin a Thrawn. Otrlý muži, kteří už dlouho pracovali pro Nejvyššího kancléře. Však oba dva udiveni hleděli do jeho tváře. Opilec ze spodních pater i Rancor vypadají lépe. Císař si vychutnával jejich strach, chvíli zvráceného triumfu. Znovu si přetáhl kápí přes jeho, zjizvenou hlavu. Usedl zpátky do velkého a zdobeného křesla v čele stolu. Od této chvíle ho Impérium zná v této podobě.

,,Nyní jsme tu, abychom probrali pár organizačních věcí. Řád Jedi je zničen. Největší, vnitřní hrozbu, jsme odstranili. Však, co když na nás, na Impérium někdo zaútočí? Co budeme dělat? Pro tuto hrozbu mám tajnou zbraň. Vesmírnou Imperialní bojovu stanici. Stanice, se schopností zničit planetu.“
,,Tak velký název, pro něco tak mocného? Chtělo by to nazvat jinak, nemyslíte?“ zeptal se Tarkin.
„Máte pravdu, admirále. Nějaké nápady?“ odpověděl Císař.
Přes celou místnost se najednou rozprchla hrůza a děs. Všichni říkali své nápady.
„Star Forge II!“
„Imperiální drtič!“
„Temná hvězda!“
„Palpatinovo oko!“
Přes křiky politiků šel slyšet kroky a nápadné hlasité dýchání v intervalech. Dveře se otevřeli. Stormtroopeři na počest sevřeli více své pušky. Vešla vysoká postava, oděná v černém obleku. Na hrudi měla spoustu tlačítek, červeně a bíle blikajících. Na hlavě měla podivnou masku.
„Á, Vadere, tady si. Pánové, představuji vám svého učedníka, svou pravou ruku, velitele Imperiální flotily, hrdinu Impéria,“ Vader pyšně zvedl hlavu a pyšně se svými skutky a přívlastky. „zabijáka Jediů, velkého lorda ze Sithu, Darth Vadera!“
Všichni si stoupli a tleskali. Snad jen proto, že slyšeli slovo Sith. Báli se, kdyby netleskali. Snad by je uškrtil.
„Co řešíte, můj pane?“
„Lepší jméno pro Vesmírnou Imperialní bojovu stanici.“
„Hm, co třeba Hvězda Smrti?“ řekl Vader a pohlédl na ostatní v místnosti, jak na něj zírají.
„Skvělý nápad, Vadere. Tak svělý, že bychom mohli postavit dvě Hvězdy Smrti,“ řekl Palpatine, a svou vyzáblou rukou pohladil leskou desku stolu, u kterého seděli.
„Takže rozhodnuto, stanice se bude jmenovat Hvězda Smrti!“
Všichni začli ve stoje tleskat.
„Klid!“ vykřikl Palpatin svým chraplavým hlasem.
„Musím ještě vyřešit jednu věc. Kdo bude na Hvězdě Smrti velet?“
Thrawn se usmál a přemýšlel o tom, jaké by to bylo.
„A tak jsem se rozmyslel, že Grand Moffem Hvězdy Smrti se stane....“
Palpatin čekal, aby byli všichni napjatí jako struna, než odpoví.
„Admirál.....Tarkin!“
Thrawnovi stuhl úsměv na tváři. Nečekal to. Tarkinovi ostatní admirálové gratulovali a potřásávali s rukou.
„Gratuluji vám, admirále,“ promesl Palpatin a pohlédl na Vadera.
„Je to mocný muž, Vadere. Nesklame nás,“ řekl Císař a společně s Vaderem sledovali neskrývanou vděčnost.
„Děkuji vám, můj Císaři, nezklamu vás,“ řekl Tarkin.
„To bych vám radil,“ řekl Vader.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
3 hlasy
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
2 hlasy
5 hvězd
3 hlasy
4 hvězdy
1 hlas
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů