Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Anakin Skywalker - záchrana

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:21. Leden 2014 - 11:00
Přihlásit se k odběru

Tak je to tu. Další má povídka. Bude to psaná forma námi známe epizody III. Doufám, že se bude líbit. Budu rád za hodnocení a komentáře. :)

V hangáru Chrámu Jedi na Coruscantu je klid. Klid, který zde často nebývá. Podlouhlá místnost, slabě osvěcená slabými zářivkami. Kloni, odpočatí od bojů na frontě, bez helem, připravovali lodě LAAT/i. Někteří nakládali zásoby do lodí, někteří se chlubili svými zkušenosti z bojiště. Měli dobrou náladu. Právě se dozvěděli, že válka brzy skončí. Vůdce největší armády droidů, Generál Grievous byl dopaden na planetě Utapau daleko ve vnějším okraji.
Klid přerušila rychlá cválná chůze dřívějšího Jedi, nyní mistra Jedi, Anakina Skywalkera. Spěchal ke skupině ostatních Jediů, tvořenou z některých členů Rady. Mistr Windu právě mluvil o záležitostech, které nemusí být odtajněny. Jejich diskusi přerušil ,,vyvolený," který měl pro něj překvapující zprávu.
,,Mistře Windu, musím s vámi mluvit."
Oba šli směrem k transportu u ústí do hangáru.
,,Skywalkere, víme, že Obi-Wan zničil generála Grievouse. Kancléř musí předat své pravomoce zpět do rukou Senátu," osvětlit situaci Jedi, rasy Korun.
,,Těch on se nevzdá. Právě jsem zjistil pravdu. Kancléř Palpatin je Sithský lord," odvětil Anakin.
Mace se zastavil a zarazil se s pohledem na Anakina.
,,Sithský lord?" Anakinova zpráva o kancléři ho vyrovnala z rovnováhy.
,,Ano. Ten, kterého jsme hledali."
Mace se zadíval směrem k Senátní budově přes hangár.
,,Jak to víš?" zeptal se ,,mistr meče."
,,Dokáže používat Sílu," odklonil zrak Anakin z uhrančivého pohledu mistra ,,ovládá schopnosti Temné strany.
,,Víš to jistě?" zeptal se Jedi.
,,Naprosto," ujistil Anakin Mace.
Mistr Windu nevěřícně prohodil hlavou.
,,V tom případě se naplnily naše obavy. Pokud má náš Řád přežít musíme jednat," rázně řekl Mace. Vyrazil rychleji k lodi. Anakin ho však dohnal.
,,Mistře, kacléř je velmi silný. Chcete-li ho zatknou, potřebujete mě.
,,Bude lepší, když zůstaneš stranou," nesouhlasně odpověděl Mace.
,,Cítim," pokračoval ,,že jsi velmí zmaten, mladý Skywalkere. Strach zatemnil tvé uvažování."
Anakin si vzpoměl na sen, kdy viděl umírat Padmé
,,Musím jít s vámi, mistře," přemlouval Anakin.
,,Ne!" řekl podrážděně představený Rady.
Anakin se mu podíval do očí. Cítil, že se plní vztekem. Jak se nenávist k mistrovi zvětšuje.
,,Pokud ale říkáš pravdu, získal jsi mou důvěru," pokusil se Mace přerušit nepříjemnou atmosféru. Přešel k lodi, letmo na ni pohlédl a otočil se zpět k Anakinovi.
,,Ale zatím, zůstaň tady. Počkej v zasedacím sále, než se vrátím," řekl a nastoupil do dělového člunu, kde již čekali ostatní z Rady. Anakin je zíral, jak se loď vzdaluje směrem k Senátu. Pohledem ji doprovázel. Nevydržel to. Odvrátil zrak a šel zpět ke vchodu. A zamířil do útrob Chrámu Jedi.


Padmé seděla na pohovce ve svém mrakodrapu. Místnost, která neměla stěny, ale okna, byla osvětlována paprsky slunce. Myslela na Anakina. Na to, jak se poprvé potkali na Naboo. Při tom si ohmatávala náhrdelník, který mu její manžel věnoval. Myslela, co se bude dít, až se její dítě narodí. Ona odejde z politiky. Ale co Anakin? Bude vyloučen z Řádu Jedi?


Anakin seděl v křesle v místnosti Rady Jedi. Kulatá místnost byla pro něj útulná. Seděl ve svém křesle. Na místě, kde seděl mistr Even Piell. Již mrtvý Jedi. Pokoj jeho duši. Nový člen Rady zalomoval ruce netrpělivostí. Hleděl skrz okno na lodě, poletující rovnoběžně přes celý Coruscant. Myslel na jediné, na Padmé. Pořád mu v hlavě problikávala slova kancléře.
,,Určitě ti je jasné, že když mě Jediové zničí, ztratíš nadějí na záchranu jejího života." Přemýšlel. ,,Je Řád Jedi ta správná strana?" říkal si v duchu.
Padmé, znuděná nicneděláním, vstala a vyrazila směrem k balkónu. V tmavě modrých šatech se zlatým zdobením hleděla směrem k Chrámu, který vyčníval mezi mezerou dvou mohutných mrakodrapů. Cítila přítomnost Anakina. Něco jí říkalo, že na ní taky myslí. Jejich pouto nebylo vzdáleností zpřetrháno.


Anakin taktéž znuděností vstal a šel k oknu, aby měl výhled na Senát. A hlavně na mrakodrap, kde bydlela Padmé. Myslel na ni. Jeho skořápku udržování citů k ní rozbila vzpomínka na sen. Hleděl do mrakodrapu. Cítil něco, jako by byla hned vedle něj. Cítil její vůni, její přítomnost. Vzpomínka na sen, kde ji viděl umírat, ho rozbrečela. Z oka, přes jizvu mu sjela slza. Odvrátil zrak, aby přerušil vzpomínku. Řekl si: ,,Musím něco udělat. Pro Republiku. Pro Padmé." Se spěchem vyšel z místnosti a zamířil k hangáru.


Pokračování příště

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
1 hlas
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
0 hlasů
6 hvězd
2 hlasy
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
3 hlasy
3 hvězdy
2 hlasy
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
1 hlas