Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Anakin Skywalker - záchrana

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
21. Leden 2014 - 12:28
Tak tedy, příběh sis nevymyslel, což bych přežil, kdyby byl nějak bezvadně zpracovaný, objevuje se tam spousta legračních spojení a máš tam faktickou, docela dost viditelnou, chybu.

Začnu faktickou chybou: "dřívějšího Jedi, nyní mistra Jedi, Anakina Skywalkera" - já ti teda nevím, ale z filmu jsem nabyl dojmu, že Anakin se cítil ukřivděný kvůli tomu, že ho "nepasovali" na mistra, i když se stal členem rady. V té době navíc ani neměl padawana, takže mistr ve smyslu učitel taky padá. Je to docela viditelná chyba, která mi říká, že sis nedal s hledáním informací takovou práci.

Příběh není o nic lepší, většina povídky je jen přepis filmu a ten zbytek je uspěchaný a nevyladěný. Od povídkového přepisu filmu či seriálu čekám něco navíc, tohle mě celkem zklamalo.

A vtipná spojení! "slabě osvěcená slabými zářivkami" - tohle sice není až tak legrační, ale opakují se ti tam slova. Pak si nedokážu nějak vážně představit "cválnou chůzi", velmi tajemně zní "záležitosti, které nemusí být odtajněny", taktéž "zpráva, která dokáže vyrovnat z rovnováhy" je trochu nevyrovnaná a to nemluvím o "ohmatávání náhrdelníku". Znuděné postávání v místnostech, které způsobuje nutkání chodit k oknu, tomu pak dává tu pomyslnou třešničku.

Máš tam také několik překlepů, zejména v ukončovacích uvozovkách. A blbě vyznívá tvoje snaha o oživení rozhovoru mezi Anakinem a Winduem tak, žes je nazýval různými přezdívkami - v některých momentech to vypadá až vtipně.

Na druhou stranu, je vidět tvoje zlepšování v psaní, akorát tomu podle mě nedáváš moc času a nečteš si to po sobě. Pokud by sis na tom dal více záležet, jsem přesvědčený, že by si dokázal většinu výše uvedených nedostatků opravit. V tomto tvaru to však vidím jen na 5*.

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Ondráš
23-24
21. Leden 2014 - 14:24
Po dlouhé době čtu komentář, který je vtipnější než tato povídka. Každopádně s tebou nesouhlasím v hodnocení, já dávám 8 * :-)

„Mějte dobrou náladu. Dobrá nálada vaše problémy sice nevyřeší, ale naštve tolik lidí kolem, že stojí za to si ji užít.“ -Werich

+1
+1
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
21. Leden 2014 - 15:59
Já vím. Já vím. Opakování slov mě štvě. Ale neexistuje 1000 slov, které by byla opakem Anakin/Windu.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
-2
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
21. Leden 2014 - 15:22
Jak už řekl Viq, opakují se ti slova a máš tam chyby... mám se vůbec ptát jak dlouho si to psal a kolikrát sis to po sobě četl?

Já ti přesto ještě (vynechám to co řekl Viq) pár věcí vytknu:
1) Myslím (nejsem si jistá), že je nesmyslné uprostřed věty napsat "Generál" s velkým "G"
2) Nebyl dopaden, byl zabit
3) Proč u všech všudy píšeš spodní uvozovky pomocí čárky?
4) Působily rušivě uvozovky u "vyvoleného" a "mistra meče" - přišlo mi to, jak by to někdo v hangáru řekl
5) Párkrát ti tam chyběly čárky ve větě
6) "Anakin je zíral" - spíš "je pozoroval"
7) "Myslela, co se bude dít, až se její dítě narodí." - spíš "přemýšlela", ne?
8) Časté opakování slov
9) "Seděl ve svém křesle. Na místě, kde seděl mistr Even Piell." - To mi zní, jak kdyby tam seděli spolu, k Piellovi bych dala "sedával" a navíc, nemýlím-li se, každému Jedi v Radě se dělalo křeslo, podle jeho tělesných proporcí
10) Přímá řeč - sice jen jednou, ale zmíním to
11) "že na ní taky myslí." - správně: "že na ni také myslí."
12) "Hleděl do mrakodrapu." - výstižná hláška mého táty: "Vidím až k nám do ložnice!"

To je z chyb asi tak všechno. V podstatě si jen popsal část filmu a přidal pár myšlenek, moc slavné to tedy není... navíc to bylo poměrně krátké a stále opakuješ tytéž chyby... promiň, ale fakt si to ode mě víc jak 4* nezaslouží...

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+5
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
21. Leden 2014 - 15:57
Omlouvám se. Měl to být takový prolog k nové sérii. Pravda, napsal jsem to rychle, ale to jen proto, že jsem chtěl čtenáře připravit na novou ságu. Jo a chyby typu je/jen jsou nejspíš z nepozornosti. Jo a k těm uvozovkám, nějak mi nejdou napsat :D
Jinak díky za názory a komentáře.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
-1
-1
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
21. Leden 2014 - 17:03
Psaní rychle z důvodu připravení na novou ságu moc nechápu... Novou ságu budeš vydávat ty, tudíž si s úvodem nemusel nijak spěchat, prostě by si akorát posunul vydání hlavní části ságy. Či snad ne?

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Mistr jouda
23-24
21. Leden 2014 - 17:13
Pravda pravda. Příště se přilepším.

"A TO SE VYPLATÍ!" -Mistr Jouda, každá šťastná situace.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
21. Leden 2014 - 20:55
Ach jo... Co s tebou Joudo? Jak již řekli Viq a Pětka: Poměrně dost chyb a vcelku o ničem a ještě to, co snad každý viděl ve filmu. Já přidám ještě jednu věc, a to je délka. Jasně, tohle píši skoro u všech povídek (asi s tím budu muset přestat :D), protože jsem zvyklý psát delší povídky. Ale i oproti ostatním byla tato příliž krátká. Nezbývá mi než dát také 4*

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+4
-1