Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Vzestup z podsvětí

Reklama
Autor: Takrer
Přidáno:10. Březen 2014 - 23:00
Přihlásit se k odběru

Coruscant

Slunce právě zapadalo a již šlo na vlastni kůži poznat jak chladný vítr brázdí ulicemi Coruscantu. Vítr zvedal odpadky na ulicích a jako by si s nimi pohrával záměrně. Pokaždé když nějaký obal či papírek vyzvedl do vzduchu jako by se díval jak spirálovitě padá dolů.Na lavičce seděl poměrně mladý muž.S kápí přes hlavu jako by na něco čekal.Nato jak byl oblečen tak bylo jasné že do tohohle patra nepatří.

Slyšel kroky a jak ozvěna ohýbala zvuk celou ulicí.Osobě ,muži který šel viděl jak nějaký předmět chytá pod pláštěm.Když udělal ještě dva kroky před nosem se mu objevila zbraň. "Pane všechny tvé peníze prosím ! Nenuť mě abych ti ublížil !" Postarší muž klepající se strachy poslechl a dal mu doslova vše co měl. Muž v kápi si vše schoval do své vnitřní kapsy a okamžitě utekl. O dvě ulice dál odbočil za roh a pak ještě o jednu do prava a až potom si sundal svou kápi.

Když mladý muž dorazil na vlakovou stanici nastoupil a našel si místo v posledním vagonu v rohu. Rozhlédl se z okna kochajíc se výhledem na horní patra bohatého Coruscantu. " Škoda že jsem se nenarodil v lepší rodině, špíš tedy škoda že sem se v žádné nenarodil." pomyslel si. Blížilo se místo kde se chystal vystupovat.Přistoupil ke dveřím a jak vlak zabrzdil rozevřely se a šel k nejblišímu výtahu.

Když výtah dojel do nejspodnějších pater tohoto města ihned šel cítit ten jiný vzduch.Takový ten smrad zvratků a výkalů na každém rohu. Lidé zde byli všichni špinaví a ušmudlaní téměř zde neplatil zákon pokud zde nezasáhly Justiční hlídky.Šlo vidět jak kancléři Valorumovi opravdu je jedno co se zde děje. Lidé rozděleni ve čtvrtích měli své gangy které se navzájem okrádali o peníze jídlo a vše co mělo nějakou hodnotu na trhu.

Mladík zamířil k části male budovy, která byla silně osvětlená. Když vstoupil do této hospody z rohu u kterého sedělo asi 10 lidí se ozvalo:" Jadene ! No to ti to trvalo ! Tak co si rád že už si konečně viděl oblaky a nebe ?" vykřikl na něj fousatý chlapík, o kterého se staral od doby kdy Jadena našel na ulici. " Je to tam úplně něco jiného. Co hodinu tam přilétává nějaká loď se zbožím a místní lide jsou docela milí. Je to město zázraků !" "Místní lidi ?!" zeptal se otráveně fousatý chlapík. "Ale Hiro takhle sem to nemyslel jen že si to místo popisoval trochu jinak.

"To proto že tě místní lidi o všechno oškubou veř mi chlapče ! A teď se pojď s náma napít ty mladý zloději.A prachy co si ukrad si rozdělímě jasný ?!" "Jak jinak Hiro." Pousmál se mladík. "Chtělo by to vykrást jednu z těch lodí co přilétávají tak by jsme mohli konečně nakoupit zbraně a dostatek munice.Tím by jsme konečně vyhnali ten gang Twileků." řekl ambiciozní Jade. "Musím si to rozmyslet nechci se vydávat do tak vysokých pater.Je to tam dobře hlídaný a vůbec všecko." odpověděl mu váhavě Hiro. "Já si naopak myslím že je to skvělý nápad konečně by byla tato čtvrť v bezpečí." ozval se ženský hlas.Žena seděla naproti němu. Říkali ji Més. Jade měl pro ni vždycky slabost a ona pro něj , ale ona bohužel žila s Hirem kterého nemilovala a tak se tajně scházeli každé ráno v době kdy padaly paprsky světla až ho hlubin Coruscantu.

Když druhý den ráno Jaden vstal uvědomil si že paprsky začínají dopadat na zem. S velkou bolestí hlavy vstal a vyběhl ze svého skromného přístřešku. Býval by si našel práci v horních patrech Coruscantu jenže něco ho tu drželo. A to něco už na něj čekalo na starém mostě který tu stojí snad už od založení Republiky. "Promiň včera sem to přehnal s pitím tak jdu pozdě." omlouval se Jade , který konečně neměl mlhavo před očima. "No alespoň si dorazil." a políbila ho. "Víš Més chci se tě na něco zeptat. Nechtěla by si semnou utéct do horních pater Coruscantu nebo poletíme na jinou planetu kde nás Hiro nenajde." vznesl návrh Jade ,který se chtěl někde konečně usadit kde nebojují pouliční gangy. "Utéct?! Vždyť tady je náš domov o který bojujeme Jadene. Je ti teprve osmnáct a já jsem jen o čtyři roky starší sami by jsme nikde dlouho nepřežili.

"Ty věříš že svět venku je horši než tady ? Já byl v nejvyšších patrech a lidé tam nežijí jako my." odpověděl jí Jaden. "Není to jedno ? Jestli chceš tak si jdi, ale jestli ne tak si pojďme užít ještě tu chvilku co máme pro sebe."

Když se Jaden znovu vrátil do té hospody. "No Jadene tak beru ten tvůj návrh vyloupíme nějakou tu loď se zbožím." Jaden kývl že souhlasí.Vymysleli plán a vydali se k výtahům.Jak jeho komplici viděli vyšší a vyšší patra byli naprosto udiveni z toho jak jsou budovy rozlehle jak velké lodě existuji prostě od A až do Z ze všeho byli udiveni

..ÁÁ.."Bolí mě hlava" vykřikl Jaden. Pokusil se postavit , ale spadl zpět na kolena. Otevřel oči a viděl jak jeho komplici prchají a nebo leži na plošině mrtví. Jaden popadl svůj blaster a přepl ho z řežimu na omráčení do normalního režimu. V tu chvíli před nej skočil mistr Jedi.
"Zahoď to synku nechci ti ublížit !" Když se Jaden rozhledl kolem sebe poznal že to nemá cenu a zbraň zahodil dolů z plošiny do hlubokých pater Coruscantu. "No tak půjdeme ty Ganstere ."

Na stanici ho ho přivedli do jedné místnosti. Tam na něj čekal Jedi , který ho chytil. "No hochu máš pěkný malér. Přepadnout statní loď se zásobami je trestný čin." Jaden si povzdechl. No tak to můžu zapomenout na nějakou práci. Nikdo nezaměstná kriminálníka teda pokud přežiju kriminál. "No tak je mi jasné že vy ze spodního patra to nemáte zrovna nejjednoduší ,ale svůj trest si budeš muset odpykat. Tedy pokud..." "Pokud co ?" Ptal se Jaden. "Pokud nechceš dát svému životu nějaký smysl." odpověděl mu Jedi. "Smysl??" Ptal se Jaden. "Dej se k hvězdné flotile ! Trest se ti smaže nikoho si nezabil v rejstříku nebudeš nic mít.Jsi mladý nezkaz si život tím že si provedl pitomost." snažil se ho přesvědčit Jedi. " Hele je to můj život ! Já si chci jen odsedět svůj trest a jít !"

Jedi popadl Jadena a táhl ho přes půlku budovy poté otevřel dveře a ukázal mu celu na které bylo číslo 22. "Podívej se ! takhle chceš skončit ? A vůbec myslíš si že mezi nima přežiješ alespoň den ?!" Jaden odklonil zrak stranou. "Podívej se !!" Nasměroval mu Jedi hla tak aby viděl na všechny ty kriminálníky různých ras.Jeden neměl oko druhý zas vypadal že zabíjí pohledem. "Dej mi vědět až se rozhodneš mezitím si můžeš v téhle cele nadělat přátele.

Další den šel Jedi navštívit Jadena. "Rozmyslel sis to ?Chceš dát svému životu nějaký smysl a cíl ?" ptal se ho. " A na jak dlouho ?"
"Deset let poznávat nové světy a ochraňovat ty co sami se bránit nemohou. No ták pořád budeš mladý jak to skončíš a budeš mít i nějaké ty peníze." Jaden přikývl. "No kadete Jadene jak dál ?" "Jaden Tiberius Letap."

Jedimu bleskla myšlenka na kterou už dlouho nepomyslel. "Co prosím." zeptal se Jedi "Ptám se jak se jmenujete vy mistře Jedi."
"Sifo Dyas."

KONEC

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
0 hlasů
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
1 hlas
6 hvězd
0 hlasů
5 hvězd
3 hlasy
4 hvězdy
1 hlas
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů