Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

O Jorachovi

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
7. Listopad 2014 - 12:36
Dobré, na první povídku to bylo dost dobré. Nevšiml jsem si chyb, přímá řeč byla přehledná. Děj už byl trochu horší. Vcelku to bylo o ničem a když se konečně začlo něco dít, byl konec. Taky jsi mohl trochu popsat, jak Jorach vypadal. Nevíme ani, jestli byl člověk. Jinak to ale bylo dobré, dávám 6* a držím palce do dalšího psaní :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+1
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
7. Listopad 2014 - 14:19
Díky, vážím si toho. Jinak o vzhledu jsem neuvažoval, nebylo to důležité, můžeš si ho představovat jak chceš.

+1
+4
-1
Obrázek uživatele Yellyman
29-30
Yellyman [Bývalý Správce]
9. Listopad 2014 - 20:07
Mně to přišlo fajn. Takové na pohodu, popsaná situace. Rozhodně bych neřekl, že chyběl děj - Jorachův příběh by jistě šel rozepsat do sáhodlouhé povídky na X částí, o to ale nešlo. Spíš bych řekl, že jsi chtěl popsat krátkou epizodku a nikde není řečeno, že je to proti etice, že je to nevhodné, nevkusné či snad nebezpečné, takže - proč ne? Tedy ne, že bychom podobných příběhů neznali kopec - ale to nevadí.

Píšeš totiž dobře. Jednoduše, snadno stravitelně. A necháváš prostor fantazii a to se mi hodně líbí - dost lidí (mně nevyjímaje) má totiž potřebu vést čtenáře (potažmo posluchače, diváka) za ručičku, polopaticky vysvětlovat a popisovat, aby si náhodou něco "nevyložil špatně" či "jinak, než jsem myslel". Je těžké se vymanit, když už v tom jednou jedeš, takže je fajn, pokud se mimo tento proud (alespoň do jisté míry) udržíš. Navíc si myslím, že to nebyla náhoda, že si uvědomuješ, jakým způsobem píšeš a o čem (viz. tvůj komentář: "...nebylo to důležité, můžeš si ho představovat jak chceš."). O tom to totiž je - uvědomit si, jak věci podat, vědět, co se hodí pro který styl vyprávění, a co už ne - protože pro tuto povídku skutečně nebylo klíčové, kolik má Jorach chapadel, jestli mu slzí třetí oko, nebo chodí-li v sutaně či nahatý. Jsem rád za tu svobodu.

K tomu se ovšem vztahuje mírná (skoro až hnidopiší) výtka: proč náhle popisovat zjevné věci, když je jindy nepopisuješ? Příklad, který mě nejvíce zaujal: "Konečně, za poslední zatáčkou spatřil průčelí domu. Svižně přešel přes malé prostranství, které ho oddělovalo od jeho cíle a vstoupil dovnitř." Proč to nenapsat prostě: "Konečně, za poslední zatáčkou spatřil průčelí domu," (Nový odstavec:) "Chvíli trvalo, než si jeho oči přivykly zadýmenému šeru v baru,"? Čtenáři je jasné, že vešel dovnitř - proč zmiňovat nějaké prostranství? To totiž (stejně jako Jorachův vzhled) není podstatné. Je to už ale otázka konkrétního stylu, věc tedy čistě subjektivní.

Četl jsem bezpochyby lepší povídky, které mi daly víc. V dané kategorii mi ovšem ta tvá připadá velmi příjemná. Díky :)

JAMU

+1
+3
-1
Obrázek uživatele TK2412
25-26
10. Listopad 2014 - 17:42
Já děkuji.

+1
0
-1
Obrázek uživatele Wampyrelli
29-30
1. Červenec 2015 - 1:09
1) Jo, souhlasim. Vůbec mi nevadí, že to neni román, protože to vůbec neni chyba. Jasně, je to klasická krátká povídka, co nepřinesla nic objevnýho, ale na to se taky hraje. Je to celkem dobrá upoutávka. Dá se to přečíst za pár minut od začátku do konce a teď vim, že tenhle člověk umí dobře psát. Pak se od něj třeba i pustim do něčeho rozsáhlejšího, jestli to přijde, případně si od něj přečtu další krátkou povídku.
2) Mně to tam celkem sedlo to rozepisování. Celý mi to mj. tak nějak přišlo o navození atmosféry. + Přijde mi to celkem důležitý pořádně popsat tu dlouhou cestu a to hnusný horko, kterym si prošel - vypovídá to zároveň o povaze Joracha. Plahočí se uličkama, aby vyřešil svý problémy chlastem, než aby hledal způsob, jak sehnat ty prachy.

A cup of tea is prepared faster when you're burning in hell.

+1
0
-1