Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Lov

Reklama
Přidat komentář

Komentáře

Obrázek uživatele Azureta
18. Březen 2015 - 20:19
Takže.... nejdříve ti vypíšu zápory, ale neber to tak, že se mi to nelíbilo, lidi mají sklony zapamatovat si to hnusný.

Opakují se ti tam slova, především mistře. Chápu, že to je oslovení a že to je v SW prostě slušnost, ale v té povídce je to do očí bijící. Určitě měl nějakou hodnost, jak už to v klonových válkách bývá, takže třeba Fill ho může oslovit pane, z komlinku se ozve generále (či co on vlastně byl) a Jediové mu řeknou mistře. Podobné situace se zkrátka blbě řeší, ovšem je třeba z nich nějak víceméně vybruslit.

Dalším problémem je tempo. První odstavec se skládá ze tří vět, ve kterých jsou informace neuvěřitelně nahuštěné. Každý začínající pisatel si časem najde své tempo. Kdysi jsem žasla nad dlouhými povídkami a teď si stěžuji na krátký rozsah, co nám zadají ve škole. Je třeba to rozvinout, navodit atmosféru. Jak se Kit cítil, když ho střela málem zasáhla? Viděl jí v Síle? Nebo to bylo prostě štěstí? Koloval mu v žilách adrenalin nebo ne? To je jen k začátku, takto je třeba rozvinout celý příběh.

Občas tam máš zvláštní výrazy, jako začal střílet jako smyslů zbavený klon. Tím si asi chtěl podotknout, že střílí jako smyslů zbavený a že je klon. Je to neobvyklá kombinace. Nehodnotím ji záporně, jen mi to tam nehraje. Podobné výrazy se cení, někdo se tomu zasměje. Takže v nich pokračuj, pokud se ti líbí. Já například jsem nadšená, když vyvedu nějakou slovní hříčku nebo dvojsmysl, ale pozor, ne všichni to pochopí.

Hlavní postava/y... To je kdo? Kit Fisto nebo Obi-wan, Ahsoka a Anakin. Kit měl být asi jen úvodní akční scéna, ale není tam zdůrazněno, že se pak pouští za vůdcem separatistů již zmíněná trojka. Fisto je s nimi nebo ne? Nezmínil jsi to tam, ale proč by s nimi nejel? Kvůli tvému zrychlenému tempu, to trochu nesedí. Každá akce musí mít svůj důvod, př.: záporná postava nezabije někoho bezdůvodně (pokud není psychicky hodně narušená, ale to by byla v blázinci, ne?), musí mít k tomu důvod. A každá postava má emoce (pokud to není droid), z emocí třeba vzejde důvod k nějakému činu, ale nesmíš zapomenout to zmínit.

No... samotná dějová linie se teprve rozjíždí a vypadá to hodně zajímavě. Ráda bych si přečetla další pokračování, jenže často to pak zůstává nedokončené (viz moje povídky). Držím ti palce a přeji ti vytrvalost ve psaní. Prosím, neber si z mého hodnocení jen to nejhorší. Do hlavy ti nevidím, proto tvůj záměr či hlavní myšlenku mám zkreslenou od tvé představy.

Do or do not. There is not try.

+1
+3
-1
Obrázek uživatele Wedge Antilles
25-26
18. Březen 2015 - 21:16
No, tak nevím, jak začít... Většinu věcí už zmínila Azureta, tak to zkrátím... Jako, na druhou povídku to nebylo špatné, jsou tu mnohem horší :D Ale i tak... Že se ti tam opakovaly slova, by se ještě dalo přehlédnout, ale děj byl opravdu hrozně krátký, málo rozvinutý a to je podle mě největší slabina. Dej si na čas, několikrát si to po sobě přečti a uvidíš, že ještě něco dodáš nebo naopak něco odstraníš, či přepíšeš. Ale hlavně se rozepiš, protože takhle to bylo opravdu strašně uspěchané a z detailů víme možná to, že Fista málem zasáhla střela a na celním úřadě běží zprávy.
Každopádně naše výtky ber spíše jako rady :)
Dávám 6* a přeji hodně štěstí v dalším psaní :)

<p>"I remember the days before Yavin when we were all young, armored with the invincibility of youth and fired by the belief that the Emperor's evil Empire could not win. It didn't, but the cost was more horrible than any of us could have imagined."</p>

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Pětka
24-25
Pětka [Redaktor]
3. Duben 2015 - 9:39
Možná by bylo fajn zmínit, že má pomoc byla hodně, ale fakt hodně pasivní. Takže teď ti poněkud aktivněji vypíšu, co všechno by stálo za vylepšení a ty - až dočteš knihy a vrátíš se k psaní - se budeš tímhle komentářem řídit. A stejně tak i komentářem Wedgeho a Azurety. ;)


1) Zjisti si, jak se píšou názvy planet, měst a také jména. Sice ti ve slově Dantooine uteklo jen to e na konci, ale i tak je to škoda.
2) Přímá řeč.
... a) „Blabla,” řekl.
... b) Řekl: „Blabla.”
... c) „Blabla,” řekl a pokračoval: „Blabla.”
... d) „Blabla,” ohlédl se, „blabla.”

3) Yodův slovosled - bacha na to! Když píšeš za postavy z filmů, her či knih... nejen že bys měl vědět, jak v některých situacích jednají a co umí, ale také jak se vyjadřují.
4) Neboj se delších vět (středníky, dvojtečky a pomlčky ti pomůžou)
Hned je poznal. Anakin Skywalker, Ahsoka Tano a Obi-Wan Kenobi. - tady bys za poznal klidně mohl jedno z těchto znamínek použít. Ale pozor! Je to nakažlivé a rychle se to šíří!
5) Možná by nebylo na škodu pohrát si s oddělováním hvězdičkami (například)
6) Pozor na nesrovnalosti! Ono, aby si Anakin s Ahsokou hráli na tátu a dceru, není zrovna nejmoudřejší...
... a) On je člověk, ona Togruta. Hybridi se obvykle poněkud odlišují od obou ras.
... b) Jemu je nějakých 20, jí asi tak 13. Co mi tu asi nesedí? :D
Ano, samozřejmě si můžou hrát na adopci, ale...
7) Krytí. Když už si hrajou na otce s dcerou (byť i to je prapodivné) chtělo by to ještě nějaké krytí v rozhovorech. Protože když někdo na ulici zaslechne rodinu mluvit o sepících, asi mu rychle docvakne, že to asi tak úplně rodina nebude (a někomu to možná docvaklo už, když je viděl). Každopádně by se hodilo nějaké krycí heslo + za přímou řečí pak (pomocí mého návodu na přímou řeč) vysvětlit, co se tím míní.


To je za mě asi tak vše. Už se těším, jak se to vyvine.

„Optimistu, těšícího se na vše dobré, čeká pravděpodobně zklamání. Pesimista, počítající s tím nejhorším, může očekávat spíše příjemné překvapení.” - Pětka (24.7.2015)

+1
+4
-1