Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Top 10 soubojů, komiksy a Imperátor v E7

Reklama
Napsáno dne 29.8.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního Přehledu vám dopřejeme spekulaci, že se v sedmé epizodě Star Wars objeví Imperátor, následně vám nabídneme ke shlédnutí tři TV spoty a jednu samostatnou ukázku z Rebels. Tomuto seriálu se budou věnovat i následující dvě témata, která vám prozradí detaily o knihách z tohoto období a také představí dalšího dabéra jedné z postav. Dále vám nabídneme další video ze série „TOP deset”, tentokrát zaměřené na nejlepší souboje. Poté vás čeká oznámení od Marvelu, který se rozhodl vydávat další série Star Wars komiksů, a také informace, že Kenny Baker oslavil narozeniny. Na závěr dnešního Přehledu pro vás máme dvě možnosti předobjednávky na Amazonu: šestou sérii The Clone Wars v německém jazyce a rozšířený obrazový slovník o třetí epizodě Star Wars.

Darth Sidious se možná vrátí v epizodě VII

Hned dva na sobě nezávislé zdroje přišly s tvrzením, že padouchem z připravované sedmé epizody Star Wars nebude nikdo jiný než samotný Darth Sidious. Je tedy možné, že Darth Sidious nějakým zázrakem přežil pád šachtou, stejně jako před ním jeho bývalý učedník Darth Maul? I kdyby však přežil, měl by dostatek času se dostat z vybuchující Hvězdy Smrti?

I kdyby se císař Palpatine objevil, údajně by jej již nehrál Ian McDiarmid.

Objevila se také další spekulace a to sice, že kyborg, kterého jsme vám představili minulý týden, by mohl být právě Darth Sidious, který by sice přežil, ale stejně jako Darth Maul by i on utrpěl zranění, kvůli kterým by se stal kyborgem.

Tyto zprávy však nejsou potvrzené a nelze jim tudíž plně důvěřovat. Může se jednat pouze o další klamnou informaci vypuštěnou JJ Abramsem.

Zdroje: Making Star Wars, Star Wars Undeworld, Latino Review

Zpět na začátek

TV spoty ke Star Wars Rebels

Oficiální Youtube kanál Star Wars zveřejnil nové oficiální TV spoty ke Star Wars Rebels pod názvy „Something Big”, „Tyranny of the Empire” a „Tough Guy”.

Star Wars Rebels se na televizních obrazovkách objeví 13. října na kanálu Disney XD.

Zdroje: Star Wars Undeworld

Zpět na začátek

Představení další postavy z Rebels

Nová krátká ukázka ze Star Wars Rebels má název „Entanglement”.

Představuje nám jednu z dalších hlavních postav, Zeba, který se nemůže dostat na místo setkání s Jedim Kananem, naproti tomu se dostane do potyčky s místním oddílem stormtrooperů.

Zpět na začátek

Nové knihy z období povstalců

Byly uveřejněny popisy dvou knih, které budou zapadat do období, kdy se bude odehrávat i animovaný seriál Star Wars Rebels.

První z těchto knih je Star Wars Rebels Servants of the Empire: Edge of the Empire od Jasona Frye, jejíž hlavní postavou je Zare Leonis.

Zdá se, že Zare Leonis byl předurčen stát se poslíčkem Impéria. Jeho sestra Dhara byla přijata na uznávanou imperiální akademii na Lothalu a Zare je přesvědčen, že se k ní za rok připojí. Ale rok může přinést spoustu nežádoucích změn. Nejen, že se začínají odhalovat destruktivní plány Impéria, které se dotknou Lothalu a jeho obyvatel, ale navíc zasáhnou problémy i jeho rodinu, když Dhara záhadně zmizí. Zare je nucen vše přehodnotit a promyslet, co znamená být dobrým služebníkem Impéria.

Druhou knihou je Star Wars Rebels: The Rebellion Begins od Michaela Koggeho. Tato kniha se věnuje jedné z hlavních postav seriálu Star Wars Rebels, Ezru Bridgerovi.

Ezra Bridger ví, jak se o sebe postarat. Během vyrůstání ve stínu Galaktického Impéria vždy ukradl, co mohl, aby přežil. Ale když se jedna z jeho loupeží zvrtne, ocitá se ve víru událostí spolu s partou rebelů. Vedeni neomaleným nekonformním Kananem Jarrusem a neohroženou pilotkou Herou Syndullou se zrovna pokoušejí vysvobodit zotročené Wookiee z Imperiálního vězení. Nyní se Ezra musí rozhodnout, zda se připojí k rebelův v jejich boji za svobodu, nebo se vrátí ke svému prostému životu na Lothalu.

Zdroje: Making Star Wars

Zpět na začátek

Greg Ellis bude dabovat postavu v Rebels

Bylo oznámeno, že herec Greg Ellis, který si zahrál například ve filmech Star Trek (2009) a Piráti z Karibiku (2003), bude dabovat jednu z postav, které se objeví v animovaném seriálu Star Wars Rebels. Rozhodně se však nejedná o první postavu ze světa Star Wars, jež bude Ellis dabovat. Již dříve propůjčil hlas Weequayovi Turku Falsovi, který se objevil ve Star Wars: The Clone Wars. Také se podílel na dabování her jako například Star Wars: The Old Republic a Star Wars: Knights of the Old Republic.

Tato postava se objevila již v ukázce Entanglement, což potvrdil sám Ellis na svém Twitteru. Není však jasné, která z postav to byla. Dle vyjádření IMDB se postava jmenuje Baron Ruhdor a má se objevit i ve Spark of Rebellion.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

Top 10 soubojů podle StarWars.com

Další žebříček “Top 10” od redakce StarWars.com se týká nejlepších soubojů se světelnými meči. Tentokrát se však zaměřili pouze na dosud vydaných šest filmových epizod Star Wars.

10. Obi-Wan Kenobi vs Generál Grievous, Pomsta Sithů
Nejdynamičtější souboj v celém Star Wars.Od samotného boje se světelnými meči, rychlé honičky a samotný souboj tělo na tělo.
9. Mace Windu vs Darth Sidious, Pomsta Sithů
Souboj Darth Sidiouse s jedním z nejlepších Jediů v Řádu… Ačkoliv se zprvu zdálo, že byl Sidious svržen, byl Mace Windu díky zdržení nakonec zabit.
8. Yoda vs Hrabě Dooku, Klony útočí
První boj, ve kterém byl vidět mistr Yoda v boji se světelným mečem se opravdu povedl. Mistr Jedi působivě odrazil a absorboval Dookuovy blesky a duel proběhl v rychlém a vzrušujícím stylu. Dokonalé představení velkého válečníka.
7. Obi-Wan Kenobi vs Darth Vader, Nová Naděje
První souboj světelných mečů v celém Star Wars. Tento duel není speciální díky choreografii, nýbrž jemné emocionální doteky, a slabé narážky na to, co má přijít.
6. Obi-Wan Kenobi vs Jango Fett, Klony útočí
Menší ukázka toho, co muž v mandalorianské zbrojí dovede. Dokazuje, že i člověk může být pro Jedie plnohodnotný protivník.
5. Luke Skywalker vs Darth Vader, Návrat Jediů
Jde o poslední souboj Staré trilogie. V tomto souboji dokázal Luke přivést svého otce Anakina (Darth Vadera) zpět na světlou stranu Síly a svrhnout samotného císaře. Bohužel, Darth Vader umírá na následky četných zranění.
4. Yoda vs Darth Sidious, Pomsta Sithů
Souboj největších mistrů v galaxii předvádí rozsáhlé dovednosti ovládání Síly mocného Sithského lorda i mistra Jedi. Navzdory všem Yodovým dovednostem však Temný pán v tomto duelu vítězí.
3. Obi-Wan Kenobi vs Anakin Skywalker, Pomsta Sithů
Nejepičtější souboj s nejlepší choreografií a vizuálními efekty. Tento velkolepý duel byl provázen vzrušující atmosférou ačkoliv výsledek souboje už byl předem znám.
2. Luke Skywalker vs Darth Vader, Impérium vrací úder
Nejproslulejší souboj Staré trilogie, jehož konec se stal legendou.
1. Obi-Wan Kenobi & Qui-Gon Jinn vs Darth Maul, Skrytá hrozba
Nejúžasnější souboj se světelnými meči v historii Star Wars. Je znám díky své efektivnosti a zvratům, jakým je například samotná smrt mistra Qui-Gona. Darth Maul je rychlý a smrtící, a představuje skutečnou hrozbu. To jsou důvody, které vedly redakci Starwars.com k vyhlášení tohoto souboje tím nejlepším ze všech.
Zpět na začátek

Další komiksy od Marvelu

Příštím rokem začne Marvel produkovat nové Star Wars výrobky, mezitím se však rozhodl se zaměřit na zdůraznění klasických komiksů z minulosti. Minulý měsíc bylo oznámeno, že se chystají vypustit původní komiksové série Star Wars. Nyní bylo odhaleno, že do světa bude vypuštěno nepřeberné množství komiksů od Dark Horse z éry vzestupu Impéria. Tyto komiksy budou vydávány pod názvem Star Wars Legends Epic Collection: The Empire Vol. 1.

První část by se měla věnovat období hned po vyhlášení Galaktického Impéria, kdy se přeživší Jediové musí rozhodnout, zda se své víry vzdají, či setrvají a budou riskovat, že budou dopadeni a zabiti novým temným pánem ze Sith, Darth Vaderem.

S každou novou sérií Epic Collection se zaměříme na jiné období Star Wars,” nechal se slyšet David Gabriel, starší viceprezident prodeje a marketingu Marvelu.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

Herec R2-D2 oslavil 80. narozeniny

Kenny Baker, herec, který si zahrál ve všech dosavadních filmech Star Wars postavu astromechanického droida R2-D2, oslavil 24. srpna své 80. narozeniny. A svou roli na této scéně nehodlá opustit. Našeho oblíbeného astromecha rozpohybuje i v Epizodě VII. Přejeme vše nejlepší a hodně zdaru do dalších let.

Zdroje: The Force

Zpět na začátek

Na Amazonu jsou k předobjednání Ztracené mise

Bylo oznámeno, že 20. listopadu (novembra) 2014 budou na Amazonu k dispozici „Ztracené mise” v německém jazyce. Bude se jednat o tři DVD, na kterých bude všech 13 epizod 6. série Star Wars: The Clone Wars. Již nyní je toto zboží možno předobjednat za 26,50€.

Je možné, že ještě v tomto roce by mohly být tyto epizody k dispozici i v anglickém jazyce. Tato informace však není jistá.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

K předobjednání na Amazonu je i obrazový slovník

Na Amazonu se objevila kniha Star Wars: Revenge of the Sith: The Expanded Visual Dictionary. Kniha je k předobjednání již nyní za 22,24$, vyjde však až 1. června (júna) 2016. Měla by obsahovat 96 stran plných informací týkajících se postav a událostí ze třetí epizody Star Wars.

Zdroje: Jedi News

Zpět na začátek