Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Novinky v Ep. VII, klip Rebels a padouchové

Reklama
Napsáno dne 3.10.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního přehledu vám ukážeme klip z Rebels a možnost ukázání klasických postav v tomto seriálu. Další novinka se bude týkat obalu prvního komiksu od Marvelu a možnosti režírování dalšího filmu Davidem Fincherem. Následující zprávy se zabývají epizodou 7: novinkami, které by se mohli v epizodě objevit; domovským světem postavy Daisy Ridleyové; popisem dalších stormtrooperů; popisem některých scén; úpravou dříve zveřejněné zápletky o hledání Luka a zápletkou s nečekaným padouchem. Na konec se můžete podívat na srovnání největších padouchů, které vybrala redakce StarWars.com.

Další klip k Rebels - souboj Kanana s Inkvizitorem

Tvůrci Star Wars Rebels zveřejnili nový klip z jedné z nadcházejících epizod seriálu, ve kterém Jedi Kanan Jarrus bojuje se světelným mečem proti Inkvizitorovi.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

Postavy ze Staré trilogie v Rebels

Během rozhovoru pro Yahoo se David Oyelowo, dabér Agenta Kalluse, zmínil o klasických postavách, které se objeví v animovaném seriálu Star Wars Rebels. Objeví se tam prý některé z jeho nejmilovanějších postav.

Oyelowo řekl: „V seriálu se objeví některé velmi zajímavé postavy. Diváci je znají a milují je. Postavy v rámci show mají velmi překvapující vystoupení. Jedná se o jakýsi wow efekt.

Již víme, že v seriálu objeví Lando Carlisian (Billy Dee Williams) a droidi C-3PO a R2-D2. Oyelowo však nyní otevřel dveře i dalším postavám, je tedy teoreticky možné, že se dočkáme i Hana Sola, Leiy či Luka. To však řekne až čas.

Zdroje: Jedi News

Zpět na začátek

Uveřejněná obálka pro komiks Star Wars #1

Komiksy se značkou Star Wars od Dark Horse skončily a teď jen čekáme, až se Marvel představí se svou verzí nového, již kanonizovaného, děje. První variantu obalu tohoto komiksu nakreslil Joe Quesada. Obálka má na sobě známé postavy ze Staré trologie: Luka Skywalkera, Leiu Organu, Hana Sola, Chewbaccu, R2-D2, C-3PO a v dáli i Darth Vadera s několika stormtroopery.

Komiks Star Wars #1 vyjde v lednu příštího roku, následovat ho bude Darth Vader #1 v únoru a Princess Leia #1 v březnu.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

David Fincher se ucházel o režii Epizody 7

Až nyní, v době, kdy se na natáčení Star Wars VII už pracuje, se objevila informace o jednom z režisérů, který byl na pohovoru s Kathleen Kennedyovou z Lucasfilm právě kvůli režii tohoto filmu. Je jím David Fincher, mezi jehož práci patří například filmy Vetřelec, Zodiac či Podivuhodný případ Benjamina Buttona.

Pověsti o jeho propojení se sedmým Star Wars filmem se objevovaly již před dvěma lety, nyní tedy byly potvrzeny. Fincher však práci nezískal a režii filmu tak má na starost JJ Abrams.

Finsher se vyjádřil, že v jeho podání by se jednalo o film podobný páté epizodě, protože právě ta je jeho oblíbená.

Vždy jsem Star Wars vnímal jako příběh dvou otroků, C-3PO a R2-D2, kteří jdou od jednoho vlastníka k druhému a jsou svědky pošetilosti a nekonečné hlouposti svých pánů, považoval jsem to za dobrý nápad, jde to však poněkud mimo šestou epizodu,” popsal David Fincher.

Zdroje: StarWarsUnderworld, JediNews

Zpět na začátek

Drobné novinky k Epizodě 7

Bylo uveřejněno několik údajných novinek týkajících se Star Wars VII. Věci jsou popisovány z jakéhosi nezveřejněného obrázku či fotografie. Opět se však jedná pouze o fámy, dokud je nepotvrdí, či nevyvrátí Lucasfilm nebo Disney.

První novinkou je vzhled pro novou generaci astromechanických droidů R2. Tento model je údajně elegantnější, futuristický, ale zachovává si nádech padesátých let.
Droid má být menší než R2-D2 i než Chopper a má dosahovat zhruba výše kolen. Údajně má stříbrnou hlavu a červené vzorování, jedno oko a na temeni dvě anténky. Jeho hlava bude mít možnost být zvednuta, aby se droid rozhlédl, a následně opět spuštěna dolů.
Údajně je roztomilý, ale zdá se být trochu smutný.

Vedle droida údajně stojí vysoký mimozemšťan s malýma černýma očima a čenichem podobným čenichu pásovce. Má hnědou kůži a je oblečen v jakémsi kimonu.

V popředí fotografie stojí Daisy Ridleyová a překvapeně hledí, stejně jako ostatní, na Johna Boyegu, který má v ruce aktivovaný světelný meč.

Dále je popsána loď Daisy Ridleyové. Má se jednat o starou loď a tažnými lany, pomocí kterých Kira po pouštní planetě údajně tahá trosky, které by se daly na něco využít. Kokpit se nachází ve středu lodi a vejdou se do něj údajně dva piloti. Loď je neozbrojená se čtyřmi velkými motory.

Znovu však upozorňujeme, že aby se novinky daly považovat za pravdivé, musí je potvrdit Lucasfilm nebo Disney.

Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Údajný domov postavy Daisy Ridleyové

Byl zveřejněn další údajný fakt týkající se sedmé epizody Star Wars. Tentokráte jím je údajný domov postavy Daisy Ridleyové. Unikla i fotografie nohy AT-AT čouhající ze stanu.

Údajně se jedná o pouštní planetu, na které se nachází kaňon, v jehož přední části leží na boku svalený AT-AT. Tento stroj zde leží již dlouho, neboť je již z velké části pokryt pískem. Na odkrytých částech trupu jsou patrná poškození způsobená lasery. V okolí se nachází mnoho dalších trosek vozidel, například AT-ST, TIE fightery a další AT-AT.

Právě tento vrak má být domovem jedná z hlavních postav, kterou bude hrát Daisy Ridleyová. Ta sedává na „hlavě” stroje a dívá se na druhý konec kaňonu, kde se jednoho dne mohou její naděje a sny stát skutečností.

Jako vždy jsou však tyto pouze fámy, dokud je nepotvrdí Disney či Lucasfilm.

Zdroje: TheForce.net, MakingStarWars, StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Noví stormtroopeři v Epizodě 7

Po dlouhé době se opět objevily fotografie zobrazující stormtroopera, který se údajně objeví ve Star Wars VII. S fotografií přišel Indie Revolver.

Na této fotografii je zachycen tzv. „chrome trooper”. Jeho přilba se mnohem více podobá přilbám vojáků ze staré trilogie, z trupu brnění se však zvedá jakýsi kovový límec. Tato fotografie jde ruku v ruce s tvrzením, které se objevilo dříve, že se v sedmé epizodě Star Wars objeví více variant brnění pro stormtroopery.

Dle některých zdrojů tito vojáci nebudou sloužit Impériu, ale budou členy soukromých bezpečnostních sil pronajatých postavou Adama Drivera, coby bohatého aristokrata se zálibou v sithských artefaktech.

Dle dalšího z tvrzení se bude jednat pouze o jednoho komandéra, respektive komandérku, neboť by se v tomto brnění údajně mohla ukrývat Gwendoline Christie. Tento komandér by nosil černý plášť s červenou podšívkou na vnitřní straně a na pasu by se mu kýval světelný meč s jílcem z wampího drápu.

Jako obvykle se však jedná pouze o dohady, dokud to Lucasfilm či Disney nepotvrdí.

Zdroje: StarWarsUnderworld, io9.com, StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Možné scény z Epizody 7

Po internetových fórech se jako mor rozšířily tři údajné popisy scén ze sedmé epizody Star Wars. Upozorňujeme, že následující informace nejsou ověřené ani potvrzené.

První scéna je údajně:
Postava Daisy Rodleyové vejde do kantýny, kde hledá Luka a Hana, je však konfrontována jakýmsi cizincem a tak na něj namíří blaster. Cizinec jí ho vezme se slovy: „Na nikoho nemiřte blasterem, nemáte-li v plánu jej použít.” a namíří jej na ni. Na scéně se ocitne Chewie s rukou pověšenou na šátku a cizince zastraší, přičemž mu utrhne ruku a vrátí blaster Daisy.

Druhá scéna je mnohem stručnější:
Střih před kantýnu, kde je výhled na vybuchující planetu či měsíc. U této scény má být přítomen Han Solo v kožené bundě se svým typickým blasterem.

A poslední, dodatečně zveřejněná scéna:
Temné místnosti. Cihlové zdi. Cizí tvor sedí u stolu, na němž je jasné světlo pohlcující okolí. Jedná se o oheň, který však není velký, a zahřívá krystal, který je na bidýlku těsně nad ním. Tento modrý krystal vypadá, jako by měl patřit do světelného meče. Kolem je na stole množství poměrně primitivních nástrojů z mosazi. Samotný tvor má hnědou, vrásčitou kůži. Při pohledu z profilu připomíná již známý druh, není to však možno přesně určit. Na sobě má červenou tuniku a upřeně hledí na krystal. Rasa, které se tvor údajně podobá, je známá z animovaného seriálu Star Wars: The Clone Wars jako Feluciané.

Zdroje: MakingStarWars, MakingStarWars

Zpět na začátek

Úprava údajné zápletky Epizody 7

Objevila se další možná zápletka sedmé epizody Star Wars. Tentokrát pochází od jednoho ze zdrojů Jedi News.

V emailu pro redaktora stránky stojí, že verze se ztraceným Lukem a nutností ho nalézt byla dříve zle vysvětlena. Předpoklad pro hledání Luka údajně vzešel ze zapojení mladých postav snažících se vypořádat s problémem, kterým je pocit, že mohou překonat sami sebe, což se může vztahovat k nějakým machinacím Sithů či Impéria. Mají důvěru ve své schopnosti a problému se postaví čelem, brzy však zjistí, že jsou mimo svou ligu. Jsou tedy nuceni přehodnotit a změnit své plány a navíc ve shonu zajistit pomoc Lukovi, jehož potíže vyžadují okamžitou pozornost.

Zdroj si však nebyl jistý, kde se Luke na začátku filmu má nacházet, ani jak dlouho mladší generaci potrvá, než ho naleznou. Tvrdí však, že výše uvedené informace pocházejí původního scénáře Michaela Arndta nebo revidovaného skriptu JJ Abramse a Lawrence Kasdana.

Byť je tato zápletka v souladu s již dříve uveřejněnými dohady, stále ještě se jedná pouze o fámu a nikoli o potvrzený děj filmu.

Zdroje: StarWarsUnderworld, JediNews

Zpět na začátek

Další údajná zápletka pro Epizodu 7 dosazuje do role padoucha Luka Skywalkera

Objevilo se šokující tvrzení o padouchovi ze Star Wars VII. Má jím totiž být samotný Luke Skywalker! Je tedy možné, že oním kyborgem je skutečně onen klaďas, který zničil Impérium, nebo se jedná o další mystifikaci?

Tento kyborg byl původně považován za postavu Adama Drivera, protože ve spojitosti s jeho rolí se mluvilo o padoušství, později však přišly zprávy o tom, že by měl být bohatým aristokratem se zálibou v sithských artefaktech, a tato teorie tedy ustoupila do pozadí.

Kromě tohoto tvrzení se objevilo i další, které může pokazit náladu těm, kteří mají rádi happyendy. Jedná se závěrečnou scénu, ve které má údajně Kira (pravděpodobně postava Daisy Ridleyové) klečet před kyborgem Lukem, aby se stala jeho novou učednicí. Tato scéna se údajně měla natáčet začátkem září na irském ostrově Skellig Michael.

Postava Johna Boyegy má pak být právě ten hrdina, který se v následující epizodě má vypořádávat s touto novou hrozbou.

Toto tvrzení je vskutku šokující, neboť se automaticky předpokládalo, že Luke Skywalker bude tím hodným a Kira by byla dcerou Leiy a Hana Solových. Tato verze však vše obrací naruby. Luke, Leia a Han byli vždy vnímáni jako neomylné legendy, je tedy možné, aby došlo k tak velkému zásahu do Lukova charakteru, aby přešel na temnou stranu, jako dříve jeho otec?

Tyto okolnosti a scény byly uveřejněny jako důkaz tohoto tvrzení:

  1. Na ledové planetě stojí Kira zády ke kyborgovi, přičemž svůj světelný meč drží, jako by se jej pokoušela spustit. Kyborg má ruku nataženou, jako by ji škrtil pomocí Síly či se jí snažil meč sebrat.
  2. Ve tmě, jantarově osvícena zezadu, sedí na trůnu zahalená postava, která je oslovena „Kira”.
  3. Dle zdroje se Kira, stejně jako dříve Luke, vydá do jeskyně, kde má nalézt pravdu. Kira věří, že se v ní setká s Lukem, ale najde pouze monstrum.
  4. Na Skellig Michael je obrovský hrad, jehož interiér se mírně podobá jeskyni, což by bylo ideální na umístění případného trůnu.
  5. Proč by se Kira vzdala? Co by byl důvod její rezignace? Ledaže by kyborg byl sám Luke Skywalker a ona by tak našla něco zcela jiného, než hledala.

Všechny tyto informace však zůstávají pouze fámami, dokud nebudou potvrzeny Lucasfilmem či Disneym.

Zdroje: StarWarsUnderworld, MakingStarWars

Zpět na začátek

TOP záporáci z dějin v kánonu

Další video na kanále Star Wars se týká výběru TOP deseti hlavních záporáků z filmové hexalogie Star Wars a seriálu The Clone Wars.

  1. Generál Pong Krell - Jedi, jehož pověst ho předcházela. Měl největší počty mrtvých klonů v každé bitvě a nikdo po dlouhou dobu netušil proč. Jeho nenávist a podceňování jednotek klonů ho však nakonec zradila.
  2. Nute Gunray - Místokrál obchodní federace, v minulosti se spřáhl s lordem Sidiousem a odřízl planetu Naboo od zbytku galaxie.
  3. Asajj Ventress - Osobní vražedkyně hraběte Dooku. V klonových válkách se jí podařilo infiltrovat město Tipoca na Kaminu, nesčetněkrát se utkala s Jedii a vždy jako zázrakem přežila.
  4. Generál Grievous - Hrabě Dooku tohoto kyborga vycvičil v jednoho z nejnadanějších mistrů se světelnými meči. Díky čtyřem pažím dokázal ovládat čtyři světelné meče najednou a jeho rukou padlo již mnoho Jediů, klonů, ale také jeho vlastních bitevních droidů.
  5. Hrabě Dooku - Hrabě Dooku, bývalý rytíř Jedi a učedník mistra Yody. Poté, co opustil řád Jedi se spřáhl s Darth Sidiousem a dostal přezdívku „Darth Tyrannus”.
  6. Jabba the Hutt - Vládce podsvětí a kriminality. Své sídlo má na Tatooine, zapadlé planetě na kraji galaxie.
  7. Darth Maul - Smrtící zbraň Darth Sidiouse. Díky dvojčepelému světelnému meči se stal jedním z nejlepších sithů a byl by mnohem mocnější, kdyby ho neporazil padawan Obi-Wan Kenobi a tím mu znepřístupnil další postup stát se Sithským lordem.
  8. Velkomoff Tarkin - Ten, co dohlížel na stavbu nejničivější zbraně Impéria zvanou “Hvězda smrti”. Nařídil vyzkoušet ničivé schopnosti této zbraně na vyhlazení planety Alderaan.
  9. Darth Vader - Nejznámější záporák v celém Star Wars.
  10. Imperátor - Největší a nejhorší zplozenec galaxie… Má prsty za vším, co se za jeho života událo, zkorumpovaný senát i konflikt známý jako Klonové války. Dokázal jednoho z nejnadanějších učedníků Síly převést na Temnou stranu Síly a zbavit galaxii většiny Jediů.
Zpět na začátek