Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Jméno Palpatina, Battlefront, nové lodě v E7

Reklama
Napsáno dne 20.10.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního Přehledu se dozvíte dlouho neznámé křestní jméno kancléře Palpatina, prohlédnete si obrázkové koncepty pro sedmou epizodu Star Wars a dozvíte se o dvou nových lodích z tohoto filmu.

Následují novinky o seriálu Star Wars: Rebels. Nejprve vám nabídneme další TV spot a vyjádření Davea Filoniho k tomuto seriálu. Následně potvrdíme, že se na ABC objeví v tomto seriálu Darth Vader a odhalíme možný osud stíhačky TIE, kterou ukradl Zeb s Ezrou.

Další novinkou je vydání šesté série Star Wars: The Clone Wars na Blu-ray a DVD a pokrok se hrou Star Wars: Battlefront. Dále vám poskytneme detaily o zrušené hře Rogue Squadron a o nové budově ILM v Londýně. Na závěr poskytneme informaci, že Harrison Ford pravděpodobně již dotočil všechny scény pro Star Wars VII a opouští natáčení.

Palpatinovo jméno

Mnozí si jistě všimli, že ve Star Wars nikdy nezaznělo Palpatinovo křestní jméno. Od premiéry Star Wars: Impérium vrací úder v roce 1980 dostal před slovem Palpatine vždy název své profese (Kancléř / Imperátor / Senátor) a nebo se používalo jeho tajné jméno Darth Sidious. Ale nikdy nebylo řečeno jeho skutečné křestní jméno. A tím je Sheev Palpatine. Tato informace je napsána v nové knize se Star Wars tématikou nazývané „Tarkin” od autora Jamese Lucena, která byla odhalena na New Yorkském ComicConu.

Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Obrázkové koncepty ze Star Wars VII

Byly zveřejněny obrázky lokací a postav, které se budou údajně vyskytovat ve Star Wars VII. Na některé z těchto konceptů jsme vás upozorňovali již v předchozích Přehledech, ale až nyní vyvstaly i obrázky. Pokud se snažíte vyhýbat spoilerům z tohoto filmu, tak doporučujeme následující obrázky přeskočit a pokračovat ve čtení následujícího článku.







Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Dvě nová plavidla z SW7

Ve staré trilogii jsme se mohli seznámit s X-wingem, Y-wingem, A-Wingem a B-wingem. Nyní byly zveřejněny nové koncepty lodí s názvy U-wing, který nakreslil Fausto De Martinim, a V-wing od téhož autora.

Design U-wingu působí jako loď vyráběná právě mezi epizodou Návrat Jediů a Star Wars VII.

Nejdřív se pokusíme popsat samotný tvar U-wing fighteru. „U je polovina kruhu, je dost široké, a přesně tak i loď, to znamená, že nemůže mít moc silný plášť. Trochu to připomíná zadní část Y-wing figheru, přičemž spodní část “U” je v podstatě centrální část lodi.

Na obou koncích „U” jsou vrtule motoru. Trysky na koncích motoru mají malá krátká křídla, která se pohybují nahoru a dolů společně s laserovými kanóny, podobně jako na B-wingu.

Kokpit a tělo lodi je spojeno s centrem. Samotný kokpit pak vypadá podobně jako kokpit lodě Phantom ze SW Rebels. Pod kokpitem jsou dvě laserové zbraně také podobné jako u Phantomu. Další podobnost je žluté zbarvení podél lodě a rakety. Vedle kokpitu je klasicky místo pro astromechanického droida podobně jako u X-wingu.

Při pohledu za letu má loď trochu připomínat TIE Figher. Podobně jako u něj je totiž kokpit uprostřed a křídla jsou po boku směřující nahoru a dolů.

Kokpit má být černý a pro dva piloty.

Alfa verze lodi V-wing se již objevila ve filmu Star Wars III: Pomsta sithů. Loď v sedmičce se však dost liší od původní verze. V realitě jde totiž o úplně odlišnou loď, která pouze sdílí stejný název. Tělo nové lodi připomíná Zaminim speeder z Klony útočí. Křídla jsou roztáhnutá do podoby “V”. Špička tohoto “V” je vlastně na špičce lodi. Astromech je za pilotem, jako tomu bylo u V-wingu a X-wingu. Motory jsou podobně jako u X-wingu dva na každé straně vedle kokpitu. Jsou také těsně připojeny k tělu, takže trysky jsou mnohem hubenější a menší. Pod kokpitem jsou ještě připevněny dvě laserové zbraně.

Zdroje: StarWarsUnderworld, MakingStarWars

Zpět na začátek

TV spot k SWR

Na Youtube byl zveřejněn další TV spot ze Star Wars Rebels s názvem „New Battle”. Jsou zde vidět klíčové okamžiky animovaného seriálu, včetně Obi-Wanova záznamu z konce klonových válek, Inkvizitora v boji proti Kananovi, Hery utíkající před AT-DP a další.

Zdroje: YouTube

Zpět na začátek

Filoniho vyjádření ke Star Wars Rebels

Dave Filoni, výkonný producent a showrunner Star Wars Rebels, vedl o víkendu zdlouhavý rozhovor s SFGate.com. Během mapování průběhu televizní show, mluvil Filoni o tom, že se pořad připojí k vlastnostem filmu - bude všechno pod jednou střechou, což znamená, že každá součást musí klást otázku, jaký bude mít vliv na nadcházející filmy, pořady, komiksy atd.

Jedna z otázek byla samozřejmě namířena na neschopnost stormtrooperů v porovnání s klony. Dave Filoni se však nenechal vykolejit a tento aspekt seriálu hájil: „Kloni jsou mnohem lepší vojáci, než stormtroopeři kdy mohli být. Narodili se a byli vychováni jako vojáci. To je vše, co znají. Stormtroopeři jsou obyčejní lidé povolaní do služby. Museli se stát součástí Impéria a mají tak menší motivaci....”

Zdroje: CinemaBlend, SFgate

Zpět na začátek

Darth Vader v Rebels

Minulý týden jsme vás již informovali o tom, že by měl být opět odvysílán film Star Wars Rebels, tentokrát však s bonusovou scénou, ve které vystoupí samotný Darth Vader. Výkonný producent Dave Filoni se vyjádřil takto: „Chtěli jsme udělat něco speciálního pro vysílání ABC. Přidali jsme scénu, kde Inkvizitor přichází na audienci k Darth Vaderovi, kterého nadaboval James Earl Jones, který propůjčil svůj hlas i Vaderovi ze staré trilogie.”

Znovu opakujeme, že tento film se bude vysílat 26. října na kanálu ABC.

Zdroje: TheForce

Zpět na začátek

Osud ukradeného TIE fighteru

Objevila se spekulace, že v díle seriálu Star Wars Rebels s názvem Fighter Flight Ezra se Zebem s ukradenou TIE stíhačkou nehavarovali, ale ukryli ji mezi skalní útvary, které jsou charakteristické pro Lothal.

Kromě této spekulace byl uveřejněn i skript stíhačky TIE mezi těmito útvary, otázka však je, zda se skript týká tohoto tvrzení.

Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

Vydání The Clone Wars na Blu-Ray

Do amerických obchodů se 11. listopadu (novembra) dostanou Star Wars: The Clone Wars „The Lost Missions” na Blu-ray a DVD. Blu-ray se bude prodávat na dvou discích za 45,99$ a DVD na třech discích za 39,99$.

Na Blu-ray verzi jsou navíc další dva bonusy: šestnácti minutový dokument o všech šesti sériích Star Wars: The Clone Wars a také čtyři nové příběhy ze série „The Lost Missions”.

Netrpělivě očekávaná poslední šestá sezóna seriálu Star Wars: The Clone Wars, oceněného cenou Emmy, s názvem „The Lost Missions”. V těchto dychtivě očekávaných epizodách Star Wars: The Clone Wars jsou odhaleny některé z nejhlubších tajemství konfliktu mezi světlou a temnou stranou Síly. Neohrožený klonový voják odhalí šokující tajemství, nejbližší z vztahů Anakina Skywalkera je testován na hranici svých možností a to, co mistr Yoda zjistí při vyšetřování zmizení Jedi by mohlo navždy změnit rovnováhu v galaxii.

Zdroje: JediNews, JediNews

Zpět na začátek

Battlefront již v betaverzi

Viktor Lundberg, jeden z vývojářů, který se stará o soundtrack ke hře SW: Battlefront tvrdí, že alfa a beta verze hry je již hratelná. Nechal se slyšet, že už se těší na herně-testovací fázi hraní.

Podle dalších zdrojů může Battlefront přijít se samostatnými singleplayer módy, které mají zabránit mnohým hráčům být online, zatímco na druhé straně to může položit základy zdravé a silné komunity, které nepochybně povede k dlouhověkosti samotné hry, tím rozuměno, že se předpokládá, že hra vydrží i dalších několik let do budoucnosti, a nepůjde jen o zábavu na nejbližší dva roky po vydání či na jedno až dvě dohrání kampaně.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek

Detaily o Rogue Squadron

Jelian Eggebracht, bývalý prezident Factoru 5, který se podílel na vývoji zrušené hry Star Wars: Rogue Squadron, uveřejnil některé detaily o této hře.

Tato hra pro první Xbox by se skládala z her SW: Rogue Squadron, SW: Rogue Squadron II: Rogue Leader, SW: Rogue Squadron III: Rebels Strike. Na sestavování hry se již pracovalo, když byla Lucasfilmem zrušena.

Také se pracovalo na multiplayerové verzi pro Xbox 360, která by nesla název Star Wars Rogue Squadron: X-Wing vs. TIE Fighter.

„Ve chvíli, kdy byla hra zrušena, Shu Yoshida ze Sony v podstatě natáhl ruku a řekl: ‘Notak, kluci, pojďte do týmu, stále hledáme nové tituly pro PS3.’”

Zdroje: GameSpot

Zpět na začátek

Nová budova ILM

V centru Londýna byla minulý týden slavnostně otevřena nová budova ILM (Industrial Light & Magic) spadajícího pod Lucasfilm.

Ceremoniálu se zúčastnili mimo jiné George Osborne (kancléř), Ed Vaizey (ministr kultury a digitální ekonomiky), Kathleen Kennedyová (prezidentka Lucasfilmu), Lynwen Brennan (prezident ILM a generální ředitel), John Knoll (šéfdesinger ILM), Sue Lysterová (ředitelka londýnských operací ILM), Ben Morris (kreativní ředitel) a Michael Eames (režisér animace).

Londýnské studio v současné době pracuje na vysoce očekávaném pokračování Avengers: Age of Ultron a Star Wars: Epizoda VII.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek

Harrison Ford dotočil

A na konec celého našeho přehledu přichází zpráva, že představitel Hana Sola, Harrison Ford, dokončil svoji úlohu na natáčení připravovaného filmu Star Wars VII a odchází z natáčení.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek