Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Ohlédnutí za KoprConem

Reklama
Napsáno dne 6.12.2014

Jako každý rok se v "předvánoční" čas 28. 11. až 30. 11. 2014 na tradičním místě, tedy v ZŠ dr. Milady Horákové v Kopřivnici uskutečnil KoprCon.
Sami pořadatelé uvádějí na svých stránkách že se můžeme těšit jako vždy na fantastiku v mnoha podobách a především na unikátní skvělou atmosféru, která je pro KoprCon typická.
My z tohoto portálu jsme se bohužel účastnit nemohli- z důvodu časové i lokalitní bariéry. Jen já osobně to mám něco kolem 4hodin jízdy autem. Nicméně náš externí redaktor na místě byl, vše zaznamenal a uvedl na svém osobním blogu, kde si článek můžete přečíst, nebo můžete začít přímo zde.

Na fotografie za minulé roky se můžete podívat zde


Samotný Con se konal od pátku 28.11. do neděle 30.11. Já jsem tam byl po všechny tři dny a jsem opravdu rád, že můj první Con byl právě KoprCon :) Měl skutečně unikátní a přátelskou atmosféru a ačkoliv jsem tam nikoho neznal, lidé byli ochotní a vždy mi rádi pomohli, či poradili. Velmi vtipně organizátoři pojali různé cedulky s informacemi či zákazy. Jak již jsem zmiňoval, hlavním tématem byl Star Wars, ale na své si přišli i milovníci Star Treku, Anime, či her (ať už stolních nebo počítačových). Velkým unikátem (a pro mě zprvu velkou neznámou) byl Artemis. Simulátor můstku vesmírné lodi ovládané pěti lidmi, kterým vydával pokyny a rozkazy kapitán. Poštěstilo se mi zahrát si s lidma v Imperiálních uniformách a tak to byl ještě "realističtější" a zajímavější zážitek. Nyní bych už ale přešel k ohlédnutí se za jednotlivými dny.



Pátek

Prezence začínala o půl čtvrté a v té době tam bylo pouze pár lidí. Na recepci každý dostal placku (chcete-li, tak odznáček) Koprconu, program, občerstvení v podobě Štramberských uší a dva kredity. Kredity se v sobotu daly vyměnit za lístky do tomboly a když jste měli štěstí, mohli jste vyhrát zajímavé ceny jako knížky, komixy atd. Hned při chůzi chodbou mě uchvátil plakát ze hry The Old Republic, který se tyčil přes celou chodbu. Po ubytování v tělocvičně jsem šel ihned na přednášky a projekce. Všem nám byl oficiálně jako prvním v ČR puštěn teaser na Epizodu VII, a to hned několikrát :) Velmi zajímavou přednáškou byla výroba SW kostýmů u nás, které se zhostili členové Rebel Legion. A jako překvapení nám pak přivedli dva své členy v kostýmech klonů, které kompletně vyrobili sami. To bylo opravdu překvapení, které všechny nadchlo. Byly zde ale také přednášky o Imperíální inkvizici, hře X-Wing Miniatures, či rychlokurz Aurebeshe, který se opravdu povedl a celkem dost nás za hodinku naučil :) Večer probíhala soutěž "Chcete být imperátorem", čili takový Milionář s otázkami okolo SW. Potom následovala přednáška, na které bylo jen pár lidí a ti tam byli spíše jen ze zvědavosti, co za šílenosti přednášející ještě vypustí. Neustále nás přesvědčoval, že vzah mistr-padawan je homosexuální vztah mezi muži, že Obi-Wan si po smrti Qui-Gona vynahrazoval své "teplé" chutě na Anakinovi a ten pak na Imperátorovi atd. Nemyslím si, že ten muž měl všech pět pohromadě a o SW moc věděl, když většinou ani správně nevyslovoval jména.

Sobota

Sobota byla nejzajímavějším dnem jak ohledně přednášek, tak kostýmů. Po celý den byl u recepce stánek Rebel Legion s informacemi a několika vystavenými maskami. V jeho okolí se proháněl dálkově ovládaný Chopper ze seriálu Rebels. Dopolední přednášky se týkaly knih, komixů, ale i toho, že SW nyní patří Disneymu. Po pauze na oběd následovala přednáška o první kompletní rodince (Ezru nepočítaje) z Rebels, kterou vytvořili právě v českém Rebel Legion. S některými svými kostýmy se dostali do Evropského prvenství a kostým Zeba byl dokonce první na světe. Někteří členové se vydali do Maďarska a Rumunska, aby doplnili chybějící kostýmy na premiérách pilotnícho filmu v těchto zemích. Po této přednášce s ukázkou oněch kostýmů (kromě Zeba) se šlo ven, kde se lidé v kostýmech shromáždili na focení. Shromáždilo se opravdu slušné množství kvalitních kostýmů. Venku bylo okolo nuly a upřímně řečeno, litoval jsem dívky v kostýmu Leii v bikinách, která tam musela vydržet po celou dobu focení. Pro každého, kdo měl kostým, pak začala hodinová soutěž o to, kdo nejlépe napodobí postavu, jejíž má kostým. Naprosto zaslouženě vyhrál člen Rebel Legion "Margh", který celou hodinu v kostýmu Bitha "hrál" známý song s kantýny a rozhodně si to užíval :D Pokračovaly přednášky o Rebels, Georgovi Lucasovi, novém a starém kánonu, či Legu. V devět hodin začínal galavečer, kde byly vyhlášeny soutěže a proběhlo komické divadelní představení. Ozvučení bohužel nebylo moc dobré, a tak v zadních řadách publika nešlo skoro nic slyšet :/

Neděle

Neděle se nesla ve znamení fanfilmů a jelikož odpadla přednáška, koukalo se na prodlouženou verzi pilotního dílu Rebels, kde se objevil Darth Vader. Krátce před polednem jsme se rozloučili a vydali na cestu domů.

Shrnutí

Celkově bych KoprCon ohodnotil 10 hvězdičkami a každému doporučil. Byla to opravdu skvělá akce, za skvělou cenu. Lidé v kostýmech pak tomu dodávali správnou atmosféru,j á si celý víkend náramně užil a už se těším na další ročník. A ačkoliv vím, že si to možná nepřečtou, chtěl bych tímto poděkovat organizátorům, přednášejícím a členům Rebel Legion, že díky nim budu mít ještě dlouhou dobu na co vzpomínat...