Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Anketu This Is Madness letos vyhrál Darth Vader

Reklama
Napsáno dne 8.4.2015

Internetová anketa o nejoblíbenější postavu Star Wars This Is Madness zná svého letošního vítěze. Po dvou neúspěších ve finále oplatil Darth Vader porážku loňskému vítězi Obi-Wanu Kenobimu.

Vader začal první kolo drtivou výhrou nad hrabětem Dooku, kdy získal 88 % a postaral se tak o nejjednoznačnější výsledek celé ankety. Dále porazil Darth Maula (77 %), Jabbu Hutta (54 %) a Bobu Fetta (66 %). Obi-Wana Kenobiho nakonec porazil se ziskem 57 %, čímž téměř vyrovnal skóre, které nad ním získal ve finále minulého ročníku právě Kenobi (59 %).

Cesta Kenobiho do finále tak jednoznačná jako Vaderova nebyla. Už v prvním kole se musel vypořádat s hlavní postavou seriálu The Clone Wars Ahsokou Tano, nad kterou získal 59 % hlasů. Další kola byla rekapitulací jeho loňské cesty, kdy porazil Yodu se ziskem 52 % hlasů (loni 51 %), R2-D2 se ziskem 60 % hlasů (loni 73 %) a Hana Sola, kterého zřejmě porazil jen o desetiny procenta - ve výsledcích je prozatím 50 % hlasů (loni 63 %).

V anketě více či méně propadly všechny postavy z nového animovaného seriálu Rebels, ve kterém Sabine Wren, Hera Syndulla, Zeb Orrelios ani Inkvizitor neprošli do dalšího kola.

Osmifinále obsadily - až na postavu kapitána Rexe z The Clone Wars - originální postavy ze Staré trilogie, kterých bylo na začátku celkem 16 z 32. Původní postavy tak vyhrály všechny podkategorie až na „Republikovou“, kde z logiky věci byly pouze postavy známé z Nové trilogie a seriálu The Clone Wars.

Zdroje:
- StarWars.com (výsledky ankety 2014)
- StarWars.com (hlasování v letošní anketě)