Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Disney odkoupilo Lucasfilm, chystá se epizoda 7

Reklama
Napsáno dne 31.10.2012

Ne, není to vtip. Tato informace se včerejšího večera (tj. 30.10.) šířila internetem rychlosí blesku. Disney odkoupilo společnost George Lucase za 4.05 miliard dolarů, tedy přibližně za 78 miliard Kč. A více, než to. Oznámila, že v roce 2015 se dočkáme dalšího pokračování filmové ságy, tedy v pořadí epizody 7.

"Za posledních 35 let bylo mým největším potěšením vidět, jak Star Wars přechází z generace na generaci. Nyní nadešel čas předat Star Wars nové generaci filmařů. Vždy jsem věřil že, Star Wars může žít i beze mě, a považoval jsem za důležité, předat otěže někomu ještě během mého života. Jsem přesvědčen, že s Lucasfilmem pod vedení Kathleen Kennedy a zástřeším organizace Disney, budou Star Wars žít dál a budou rozkvétat pro mnoho budoucích generací.

Obzor a zkušenosti, které Disney má, poskytuje Lucasfilmu příležitost pro objevení nových možností ve filmu, televizích, médiích, zábavních parcích, živé zábavě i spotřebním zboží." -George Lucas.

Co se týče nové sedmé epizody, Lucas zůstane v týmu jakožto tvůrčí poradce, výkonným producentem pak bude Kathleen Kennedy. Film by měl být uveden do kin roku 2015 a vždy následující nanejvýše 3 roky by měla přijít další epizoda. Bylo oznámeno, že nové epizody by měli vyjít nejméně tři.

Lucas již na konci května tohoto roku prohlásil, že by rád ze společnosti odešel a věnoval se svým koníčkům a menším experimentálním filmům. Poslední sled událostí tedy není až tak neočekávaný. Pro Empire před půl rokem uvedl: "Odcházím z mojí společnosti a opouštím svoji práci. Dodělám pár povinností a přesunu se k sobě do garáže, ke svojí pile a kladivu, a natočím si pár filmů jako koníček. Vždycky jsem chtěl dělat experimentální filmy a neřešit, jak si vedou v kinech."

Co si o tom myslíte vy? Je dobře, že se chystají další epizody, nebo prostě měli nechat kultovní sérii tak, jak je? Vyjádřit se můžete v komentářích.

Pro bližší informace si můžete přečíst články uvedené ve zdrojích.

Zdroje a odkazy:
http://collider.com/disney-lucasfilm-star-wars-7/207372/
http://collider.com/star-wars-episode-7/207393/
http://collider.com/star-wars-episode-7-directors/207392/
http://collider.com/star-wars-disney-deal-george-lucas/207415/
http://www.facebook.com/StarWars
http://www.youtube.com/watch?v=YyqlTi7lkhY