Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Dočkáme se dvou nových Star Wars her, jedna exkluzivně pro VR

Reklama
Napsáno dne 30.5.2020

Po vydařeném Jedi: Fallen Order a Vader Immortal nás čekají další Star Wars hry. Na pokračování příběhu Cala Kestise si budeme ještě muset nějaký čas počkat. Každopádně studio ILMxLAB, kteří mají na kontě třídílnou minisérii z prostředí Vaderova hradu, se pochlubilo novým projektem pro virtuální realitu. Jedná se o akční adventuru, která ponese název Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge. Další hra je označována jako Project Maverick.

Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge

Zatímco Vader: Immortal byl lineráním příběhem, ve kterém je možné se projít vnitřkem Vaderova hradu a odhalit tajemství tvrze, i Temného lorda ze Sithu, nový projekt slibuje větší otevřenost hráčova rozhodování. Hráč tedy snad bude mít více volnosti a dostane možnost projít si příběh v živějším světě, kde budou mít činny i své následky. Děj se bude odehrávat na planetě Batuu, konkrétně na základně Black Spire, kde se shlukují dobrodruzi, obchodníci a samozřejmě i pašeráci. Hra má být zasazena do doby mezi filmy The Last Jedi a The Rise of Skywalker. Současně bychom se měli dočkat i nějakých známých postav, jejichž identita je nám prozatím neznámá. Také není jisté, na jaké platformě bude přístupná, ale jelikož je vytvářena s týmem Oculus Studios, můžeme očekávat spojitost s headsetem jejich značky. Je jen otázkou, zda se bude jednat i o Rift, nebo jen Quest, jako tomu bylo u Vader: Immortal

Project Maverick

Jestli jste měli pocit, že jste se toho o výše zmíněné hře nedozvěděli dost, ani tady vám nebudeme moc nápomocní. O této hře se nepovedlo zatím zjistit téměř nic. Podle magazínu Kotaku by se mělo jednat o menší hru, na které pracuje EA Motive. Tato hra není určena pro VR a nemá to být mobilní hra, nýbrž unikátní zážitek ze Star Wars. To je fakt vše, co víme. Zatímco na pokračování Fallen Orderu maká opět Respawn, EA Motive je malá skupina vývojářů, kteří by měli dělat na menších Star Wars hrách. Předtím Motive pomáhali třeba při vývoji Battlefrontu. Bližších informací bychom se mohli dočkat v první polovině června, tak snad vyjde najevo, zda nám jen mažou med kolem pusy, nebo se bude jednat skutečně o něco naprosto epického a jedinečného.