Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Orgus Din - před bitvou

Reklama
Autor: Mistr jouda
Přidáno:13. Srpen 2013 - 21:40
Přihlásit se k odběru

„Lorahns! Sithský Holokron skrýval souřadnice, planety, na kterých jsou Sithské Akademie. Mistr Jedi Orgus Din a velemistryně Jedi Satele Shan budou vést útok.

Admirál Sompeck stál na můstku jednoho z Republikových křižníků. Kolem něj seděli u počítačů důstojníci, pozorující stav křižníku. Admirál pozoroval jak se loď vzdalovalovala od planety. Admirál se podrbal na hlavě a začal přemýšlet, jestli nadcházející bitvu vyhraje Republika, nebo Impérium. Dveře se rozevřeli, a na můstek vstoupil Orgus Din, vůdce této bitvy. „Á, Generál Din, už jsme na vás čekali. Pět křižníku je připraveno, a další dva budou na cestě. Jsme připraveni na skok od hyperprostoru!" řekl v pozoru postarší admirál. Orgus pohleděl do země. „Výborně admirále. Ještě kontaktujeme velitelku Shan. „Ano, pane!" řekl opět v pozoru admirál. Oba šli k holoprojekčnímu stolu. Orgus ho stiskem tlačítka stiskl. Objevili se pět postav. Orgus poznal jen Satele a ostatní admirály z křižníků. Mladého muže za zády Satele nepoznal. Ale podle toho, že měl na opasku světelný meč, se jednalo o Jedie, pravděpodobně o padawana velemistryně Satele „Nuže, naše loď je je připravena na skok do hyperprostoru. Jak jste na tom vy, velemistryně?" „My také, admirálové Bartosh, Faykup a Antiless také. Stačí jen rozkaz, Orgusi." řekla Satele na Orgusovu otázku. „Povoluji skok do hyperprostoru." řekl Orgus, a sepjal ruce za zády. „Rozkaz, pane." řekli téměř sborově admirálové. Holoprojekce zkončila. Hvězdy se roztáhly na prímky a flotila přešla na rychlost světla. Orgus si sedl na křeslo pro velitele. Admirál Sompeck stál před ním, ohlédl se na Orgus a zeptal se ho. „Generále, co si myslíte. Je to past?" „Admirále Sompecku, past? U Sithů by to nebylo nic divného, ale vyhrajeme nad nimi, to vás ujištuji." řekl Orgus a ujal pozici jako Myslitel. „Admirále, běžte zkontrolovat vojáky." řekl Orgus. „Ano, pane!" odpověděl Sompeck a odešel k výtahu, který vede ke kasárnám. Stiskl tlačítko, dveře výtahu se otevřeli a vešel dovnitř.
Na můstek přišli Jediové. Vyrušili Orguse z přemýšlení. „Mistře Orgusi, byli jsme přiřazeni k vaší jednotce." řekl neznámý mistr Jedi. „Výborně, každá ruka ovládající Sílu se hodí." řekl Orgus, zvedající se z křesla. „Právě jsme se vrátili z bitvy o Makeb. Byla prohraná pro republiku. Ale teď vyhrajeme. To vás ujišťuji. Pozvedl pěst a vykřikl. Ostatní Jediové se k němu přidali. „Výborně, mistře Jedii. Přidejte se k vojákům. „Jak si přejete, mistře Dine." řekl stále neznámý Jedii. Ostatní Jediové šli, ale Orgus chytl neznámého za rameno a zeptal se ho: „Jak se vůbec jmenujete?" „Eavel Krass." řekl s úsměvem a přidal se k ostatním odcházejícím.
„Eavel Krass? To mi něco říká." řekl si v duchu Orgus.
Admirál Sompeck se vrátil na můstek k Orgusovi. „Generále, vojáci a Jediové jsou připraveni." řekl.
„Výtečně, admirále. Blížíme se k Lorahnsu." řekl Orgus a společně s Admirálem hleděli do tunelu modré mlhoviny, kterou prolétají. Lodě vyletěli z hyperprostoru. Všichni na můstku přestali chvíli dělat svou práci. Jen hleděli obřím oknem na Lorahns. Admirále okřikl důstojníky: „Vraťte se k práci!" Důstojníci se okamžitě vrátili k práci. K sledování počítačů. Ozval se signál holoprojekčnímu stolu. Orgus a Sompeck přiběhl rychle ke zdroji zvuku. Orgus stiskl tlačítko. Objevila se Satele a její neznámý padawan. „Orgusi, planeta, kde se učí Sithové a je neohlídaná Imperiální flotilou. Tohle se mi vůbec nelíbí." řekla Satele. „Máš pravdu, Satele. Ale není to hlavní planeta, není ani tak známá, to za doby Revana byla slavná, teď její chrámy zanikli, ale kdo ví. Pošlu zprávu mistru Zymovi." řekl Orgus se sepjatýma rukama. „Ano, mistře." odpověděla Satele. Orgus něco naťukal na klávesnice holoprojekčního stolu.
Objevila se postava mitra Zyma. „Mistře Dine, co se děje?" zeptal se nevrle Zym.
„Přál jste si, abych vás kontaktoval před útokem. Jsme před Lorahnsem, žádná flotila. Útok bude snadný." řekl šťastně Orgus Din. „Nepodceňujte Sílu Temné strany! Tak začněte s útokem." řekl naštvaně Zym a výhružně pohrozil prstem. Holoprojekce skončila. „Mistr Zym zná Temnou stranu?" říkal si Orgus v duchu.

Ohodnoťte povídku:
Podrobné statistiky...
10 hvězd
1 hlas
9 hvězd
0 hlasů
8 hvězd
0 hlasů
7 hvězd
2 hlasy
6 hvězd
1 hlas
5 hvězd
1 hlas
4 hvězdy
0 hlasů
3 hvězdy
0 hlasů
2 hvězdy
0 hlasů
1 hvězda
0 hlasů