Letošní Comic-Con v San Diegu (už čtyřicátý osmý!) odstartoval svůj třídenní sprint ve čtvrtek 11. července 2015. I přes prvotní postesk většiny skalních fandů Hvězdných válek po oznámení, že panel rozhodně neodprezentuje nový trailer na prosincovou Epizodu VII, si nakonec pro sebe stejně získal první stránky internetových deníků uvedeným videem ze zákulisí produkce. Nalézt ho můžete zde.

Carrie Fisher (Leia Organa) a Mark Hamill (Luke Skywalker) na panelu Hvězdných válek


Do čeho všeho nás sithský zmocněnec JJ Abrams nechal ve videu nahlédnout? Na úvod za zvláštní zmínku stojí návrat do interiérů Millenium Falcona a typických strohých linek imperiálních chodeb, dobře známých z původní trilogie. Ale ve videu je toho mnohem víc; nový trailer by nejspíš neposloužil ani z poloviny tak dobře. Vidíme Simona Pegga jako zatím neidentifikovaného mimozemšťana, tvorbu masky pro Chewbaccu, stavbu natáčecího modelu Millenium Falcona. Můžeme si povšimnout střípků Harrisona Forda jako Hana Sola, poprvé vidíme Carrie Fisher jako Princeznu Leiu Organu, stormtroopery v akci, Anthonyho Danielse navlékaného do pozlacených plechů droida C-3PO. A to všechno za doprovodu nových i starých mimozemšťanů a droidů.

Carrie Fisher poprvé jako Leia Organa


Za zmínku stojí i to, že antagonisti série byli konečně oficiálně odhaleni; Domnhall Gleeson zahraje Generála Huxe, Gwendonline Christie střihne roli Kapitána Phasmy a Adam Driver vystoupí jako Kylo Ren. Harrison Ford přišel opírajíce se o světelný meč, od stolků staronových herců zaznělo více odkazů na starou trilogii než kdy dříve a den nečekaně ukončil koncert Star Wars hudby v podání Sandiegské symfonie.

Nahlédnutí na antagonisty sedmého filmu; Adam Driver (Kylo Ren), Domnhall Gleeson (General Hux) a Gwendoline Christie (Captain Phasma).


Nerad bych dále předával informace z druhé, třetí a čtvrté ruky; proto pokud si chcete o Star Wars panelu na Comic-Conu 2015 přečíst něco víc, odkážu vás na články od více kompetentních autorů (v angličtině):
Oficiální živá reportáž ze StarWars.com
Podrobná živá reportáž od io9
O koncertu
A shrnutí celé akce v podání Collideru