Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Zpověď Ahsoky Tano: Poslední epizody TCW

Reklama
Napsáno dne 4.3.2013
Upozornění: Pokud jste neviděli poslední epizodu 5. série Klonových válek, tedy The Wrong Jedi, a chystáte se na to, tento článek nečtěte! Obsahuje majoritní spoilery (vyzrazení děje).

Dne 2.3.2013 byla odvysílána poslední epizoda 5. série Klonových válek s názvem The Wrong Jedi. Hned téhož dne poskytla Ashley Eckstein (dabérka a představitelka Ahsoky Tano) rozhovor pro server ign.com, ve kterém odpovídá na některé dotazy položené Ericem Goldmanem. Původní rozhovor v angličtině si můžete přečíst zde.

Otázka: Nuže, jaká byla tvá reakce, když jsi zjistila, jaký bude Ahsočin konec a že opustí Řád Jedi?

Ashley Eckstein: Bylo to rozhodně šokující, ale v dobrém slova smyslu. Je to skutečně ohromující příběh, který, myslím, otevírá Ahsoce spoustu možností. Myslím, že fanoušci viděli Ahsočin osud příliš černobíle - Dobře, je to Jedi, takže musí umřít. Jinak to nejde. Jen velmi málo lidí mi řeklo: „Mohla by opustit Řád Jedi. Možná je během rozkazu 66 prostě někde jinde.“ Moc lidí to vážně nevyslovilo. Říkali jen: „Ahsoka žije a musí umřít, a musí umřít proto, že je to Jedi během rozkazu 66.“ Myslím, že je to docela vzrušující, protože to otevírá dveře. Celé ty roky jsem fanouškům říkala, že budou mít více otázek, než odpovědí, protože právě teď se otevírá začarovaný kruh. Kam Ahsoka půjde? Co bude dělat? Je to tak vzrušující. Ale řeknu vám, Zasáhlo mě to jako drát do oka, protože je to velká změna. A jakmile tuhle změnu podnikne, kdo ví, jestli to vůbec někdy bude stejné?
Pro mě osobně, když jsem dabovala tuhle poslední epizodu, to bylo jako imitace reálného života. Spolu s Mattem Lanterem (Anakin Skywalker) jsme nahrávali ve studiu posledních sedm let, a Ahsoka odchází od Jediů, takže už s Mattem, Dee Bradley Bakerem (všichni kloni) ani ostatními, které jsem měla ráda, už natáčet nebudu moci. Bylo to opravdu smutné. Dokážu si představit Ahsoku, která si touhle změnou prochází. Celý život se jí mění. Změna je to děsivá, ale nezbytná. Každý si ve svém životě projde různými kapitolami a musíte projít změnami. Pro Ahsoku se právě jedna kapitola uzavírá a začíná nová.

Otázka: Když odchází od Anakina, říká: „Rada mi nevěřila, jak tedy můžu věřit sama sobě?“ Ale mě by zajímalo, jestli v hlouby duše, i když to neřekla nahlas, nemyslela: „Nevěřili mi, tak jak můžu já věřit jim?“ Co si myslíš, že ji v konečném důsledku přinutilo k rozhodnutí nevrátit se, po tom všem, čím si prošla?

Ashley Eckstein: Řekla bych, že je to od každého něco. Sečteno a podtrženo, Ahsoka se cítí zrazena Radou Jediů, ale není naštvaná na Anakina. Ví, že Anakin jí skutečně věřil a miluje Anakina jako svého bratra, tudíž ví, že tím, co dělá, mu ubližuje. Ale tolik se cítí zrazená, že už jim nemůže věřit. Když někdo zradí vaši důvěru tak moc, nevíte, jestli se na něj ještě někdy můžete podívat stejným způsobem, jako dřív. Prostě si nemyslím, že je nějaký způsob. Ahsoka si uvědomuje, že prostě nemůže jen tak udělat krok zpět od této situace, všechno to musí vyřešit sama. Její svět byl doslova obrácen vzhůru nohama. Všechno, co si myslela, že ví, všechno, co bylo jisté, je pryč. Dokonce i fakt, že ji zradila Barriss. Chci říct, to, co jí Barriss udělala, ji ranilo hodně. Ale co ji ranilo ještě víc, bylo to, že věděla, že Barriss měla v něčem pravdu. Bylo špatné, že Ahsoku úplně zarámovala a Ahsoka nedokáže překousnout, že její nejlepší přítelkyně jí dokázala udělat něco takového. Ale ví, že její důvody toho všeho nebyly úplně špatné. A všechny tyhle pochybnosti jí teď víří hlavou a ona prostě nemůže udělat krok zpět, usmířit se s Radou Jediů a vrátit se do starých kolejí, jako by se nic nestalo. Nemůže to všechno zamést pod koberec. Její jedinou možností je odejít. Po té, co jsem o tom mluvila s Davem Filoni, v tomhle není jednoznačně správná a špatná volba. Nemůžete jen tak říct: „Tak teď se jednoznačně rozhodla správně“ nebo „Teď se rozhodla špatně.“ Ale pro Ahsoku, v její mysli, je to rozhodně správné rozhodnutí, a tím si je naprosto jistá. Nemá jinou možnost, než odejít, i když ví, že tím ubližuje Anakinovi.

Otázka: Chápu to správně, že když jste s Mattem Lanterem v rozhovoru před rokem hovořili o scéně, kterou jste natáčeli tajně, byla to tahle scéna?

Ashley Eckstein: Ano, byla to tahle scéna. Nahrávali jsme do okamžiku, kdy se Rada pokoušela Ahsoce vrátit její padawanské korály, pak Dave Filoni vyhodil všechny ze studia. Nikdo po dlouhou dobu nevěděl, co se vlastně stalo. Myslím, že to nikdo nečekal. Ve skutečnosti si spousta členů týmu teprve teď uvědomuje, co se stalo. Tohle tajemství jsme udrželi skoro po celý rok. Co se týče mě, jak jsem řekla na Star Wars Celebration, myslela jsem, že mi vyskočí srdce z těla, protože se všechno měnilo. Tohle je samozřejmě pro Ahsoku velká změna, ale byla to má poslední scéna, kterou jsem s Mattem (Anakinem) natáčela. Bylo to, jako by se mě měnil život, prostě velká změna – nesnáším tahle slova, ale rozhodně jsem cítila dopad toho všeho na studio.

Otázka: Zmínila jsi se, jak se animace zdokonalila, včetně výrazů v obličejích. Ty a Matt (Anakin) jste dosáhli úžasného výkonu, ale pak jste viděli tu animaci a jejich výrazy toho, co jste vy řekli. Jaké to bylo, vidět to takhle zkompletované?

Ashley Eckstein: Bylo to neuvěřitelné. Jsem tak vděčná a cítím se blaženě za to, že můžu být součástí pořadu s takovou technikou. To, čeho dosahují v animacích je prostě úžasné. Dave Filoni a jeho osazenstvo by měli za tohle sklidit všechnu chválu, protože naše výkony nejsou bez animací ani zdaleka tak účinné. Upřímně, bez těch výrazů v obličeji – víte, oceňuji laskavé komentáře, ale bez těch výrazů v obličeji bychom žádné laskavé komentáře neměli. Tyhle dvě věci musí jít k sobě, aby to bylo co nejúčinnější. A já mám pocit, že animace v tomto pořadu už na této úrovni je.

Otázka: Musím se tě na to zeptat, uvidím, co odpovíš. Co nám můžeš říct o tom, kam Ahsoka Tano půjde?

Ashley Eckstein: Oh… Na to nemůžu odpovědět (směje se). Bohužel, tohle je odpověď, kterou dostanete. Budoucnost se stále mění! Je mi líto, že vám dávám takovou odpověď. Ale jsem nadšená všemi těmi novými příběhy, o kterých se mluví.