Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Epizoda VII, Rebels a první spin-off film

Reklama
Napsáno dne 17.1.2014

Přehled - co to je a k čemu slouží?

V rámci stálého vylepšování webu zavádíme novou rubriku, která vám bude přinášet aktuality, novinky a změny ze světa Star Wars a z dění okolo něj. Získáte tak přehled o všem, co se stalo a na co se máme těšit.

Vydání přehledu zpráv bude publikováno pravidelně každý pátek a bude obsahovat vše, co se událo během předchozího týdne. Každý týden se tedy budete moci těšit na další nadílku novinek.

Veškeré zprávy tvoří tým složený z autorů Pětky a Coudyho, o korekturu a odbornou slohovou správnost se pak stará PredsaJa. Odpovědný vedoucí týmu zodpovídající za správnost novinek je Viq. Tímto doufáme, že novinku uvítáte a budete se pokaždé těšit na další informace :-)

Datum vydání sedmé epizody Hvězdných válek

Studio Disney oficiálně oznámilo, že vydání sedmé epizody Hvězdných válek bude 18. prosince (decembra) 2015 a předprodukce je v plném proudu.

“Jsme velmi nadšení, že můžeme oznámit oficiální vydání Star Wars VII v roce 2015, kdy nejen zachytíme oblíbené sváteční období pro vydání filmů, ale také zajistíme našemu výjimečnému režisérskému týmu čas k vytvoření úžasného snímku,” uvedl předseda The Walt Disney Studios.

Úvodní klapka natáčení je plánována na začátek jara 2014 v studiích Pinewoods.

Zdroj: StarWars

Oficiální popis Star Wars: Rebels

Společně s uvedením nových figurek z tohoto seriálu byl uveřejněn i oficiální popis, který nám konečně dává trochu větší představu, o čem tento seriál přesně bude:
“Jsou to temné časy pro galaxii, jak Galaktické impérium upevňuje svou moc z planety na planetu. Když série začíná, imperiální síly okupují vzdálenou planetu, vládnou jí železnou rukou a ničí životy její obyvatel. Ale jsou tu i ti, kteří jsou natolik odvážní, aby se postavili nekonečnému zástupu stormtrooperů a TIE stíhaček Impéria: chytrá, avšak nesourodá posádka hvězdné lodi Ghost. Společně bude tato skupina čelit výhrůžkám nových zloduchů, zažívat vzrušující dobrodružství, a stanou se hrdiny.”

Výkonný producent Greg Weisman navíc dodává: “Na začátku seriálu Rebelská aliance ještě neexistuje; začínáme jen se skupinou rebelů. Bude velmi zajímavé ukázat, jak se Aliance vytvářela…”

Děj se má odehrávat někdy kolem 5 BBY, tedy 14 let po vytvoření Galaktického impéria a 5 let před bitvou o Yavin. Pokud tvůrci dodrží, že děj bude vsazen mezi třetí a čtvrtou epizodu, budou mít na něj o čtvrtinu více času, než kolik měli na The Clone Wars, které trvaly 4 roky.

Zdroje: StarWars, Wookieepedia

Nové informace o Inkvizitorovi

Před několika měsíci se objevily první detaily ohledně nového zloducha z připravovaného seriálu Star Wars: Rebels, o kterých jsme vás informovali v tomto článku.

Další informace prozradil v rozhovoru Simon Kinberg, výkonný scénarista Star Wars: Rebels, který řekl, že při vývoji nové postavy se inspirovali Darth Vaderem, největším záporákem staré trilogie. Inkvizitorovi vlastnosti mu tedy budou podobné, tzn. měl by být impozantní, děsivý a má ukázat, že každý může skončit stejně jako on, což ho dělá ještě hrozivějším.

Menší záhada se týká Inkvizitorovi výbavy, přesněji světelného meče, který má na tomto a tomto obrázku jinou rukojeť. Na otázku, proč vypadá na dvou obrázcích jinak, Pablo Hidalgo odpověděl: “Bude to dávat smysl, jakmile to uvidíte v akci,” což naznačuje, že rukojeť by se mohla otáčet a dělat i jinou funkci, pokud je zbraň zapnutá.

Společně s touto informací také Hasbro ukázalo první pohled na figurku Inkvizitora, která byla vyrobená podle výtvarného stylu série. Na výšku měří 3,75 palců (9,525cm) a mezi doplňky nebude chybět ani světelný meč.

Do prodeje přijde na podzim roku 2014 po odstartování nového seriálu, kde se postava Inkvizitora objeví poprvé.

Zdroje: Cosmic BookNews, StarWars, TheForce

Možná jména ze Star Wars: Rebels

Na stránkách Groovebricks.com se objevil seznam připravovaných setů LEGO na léto 2014. Mezi těmito sadami se vyskytly i takové, které mají spojitost s očekávaným seriálem Star Wars: Rebels a prozrazují některá jména lodí a postav.

První sada, Phantom, obsahuje dvoumístný stíhač, do kterého “můžete umístit mladého rebela Ezra Bridgera a bojovat proti Impériu”.

Druhá sada bude obsahovat loď Ghost (již oficiálně oznámený název hlavní rebelské lodě, o které jsme psali zde) s “360° otočnou palebnou věží, do níž můžete umístit Zeba a připojit se k rebelům v jejich boji”.

Zdroje: JediNews, GrooveBricks

Pokračování příběhu Darth Maula v novém komiksu

Jak všichni dobře víme, konec seriálu Star Wars: The Clone Wars byl zahalen rouškou tajemství. Neví se, co se stalo s některými - ať už hlavními či spíše vedlejšími - postavami. Mezi tyto postavy patří také Darth Maul, jehož osud je nám prozatím skryt. Nicméně Dark Horse Comics oznámil, že má v plánu vydat čtyřdílnou komixovou sérii, která by navazovala na události z Mandalore (The Lawless) a odhalila nám přinejmenším část osudu Darth Maula, který ztratil svého bratra Savage a prohrál v souboji se svým bývalým mistrem Darth Sidiousem. Komix by nesl název Darth Maul: Son of Dathomir.

Komiksové série bude, podle prohlášení Dava Filoniho, založena na čtyřech finálních návrzích epizod pro 6. řadu The Clone Wars. Jestli tím bude osud Maula ukončen, však Filoni prozradit odmítl.

Rozhovor s textařem Dark Horse Comics Jeremym Barlowem naleznete zde.

Zdroj: Facebook Davea Filoniho

První Star Wars spin-off film

John Schnepp, režisér a producent TV šou Metalocalypse, v rozhovoru AMC Movie Talk prohlásil, že první Star Wars “spin-off” (doslova oddělený) film bude o Boba Fettovi a napíše ho Lawrence Kasdan, který spolupracoval již na scénářích pro pátou a šestou epizodu Hvězdných válek a pracuje i na nadcházející sedmé.

Ačkoliv Schnepp řekl, že svůj zdroj neprozradí, tak tuto informaci prohlásil za naprosto jistou. To však nemusí nutně znamenat, že to je pravda - i když je Boba Fett jedním z velkých kandidátů na samostatný film, tak oficiálně zatím nic potvrzeno nebylo.

Zdroj: TheForce

Postavy z Nové trilogie v nadcházejících filmech?

Podle webového portálu Cosmic BooksNews se v připravované sedmé epizodě Hvězdných válek opět setkáme s některými herci z Nové trilogie.

Jednak by to měl být Yoda, kterého jsme však už viděli ve Staré trilogii, takže to až taková novinka není, ale pak by se na pozadí děje měly v novém Chrámu Jedi objevit holografické obrázky Alec McGuinesse jako Obi-Wana Kenobiho, Liama Neesona jako Qui-Gon Jinna, Samuel L. Jacksona jako Mace Windua a řady dalších.

Otázka se nabízí při pohledu na obsazení Obi-Wana, tedy na Aleca McGuinesse, který zemřel před 14 lety, tudíž by jeho postava musela být kompletně digitální. V tomto případě by bylo logičtější obsazení Ewana McGregora, který podobně jako Samuel Jackson projevil o nějakou roli ve filmu zájem.

Zpráva ovšem nebyla oficiálně potvrzena, tudíž by se měla brát s mírným odstupem.

Zdroje: TheForce, Cosmic BookNews