Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Natáčení Star Wars, Darth Vader a SWTOR

Reklama
Napsáno dne 11.4.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátku dnešního Přehledu vás informujeme o zrušené hře s Darth Maulem a vítězství Obi-Wana Kenobiho v This is Madness. Dále se dozvíte, že již začalo natáčení sedmé epizody, do které se pravděpodobně vrátí herec Žvejka a přidáme nedávno uveřejněná dokumentární videa z natáčení první epizody a zrodu Darth Vadera ve třetí. Darth Vader bude předmětem i další zprávy, ve které zjistíte, jak dopadla jeho kandidatura na prezidenta na Ukrajině. Následně vám představíme další novinky v SW:TOR a zveřejníme datum, kdy bude Dave Filoni odpovídat na otázky ohledně Rebels. Na závěr máme prosbu Tuniska, které chce zachránit Mos Espa.

Hra s Darth Maulem byla zrušena

Hra, ve které se měl v hlavní roli objevit Darth Maul, byla zrušena. Ve krátkém uveřejněném videu je ukázáno, jak měla původně vypadat. Mělo se jednat o stealth akci inspirovanou hrou Batman: Arkham Asylum. Jeden anonymní vývojář popsal Maula ve hře jako šíleně silného a smrtícího, ale jeden či dva zásahy by ho vyřadily, což značí realistický herní mechanismus.

Obrázky s návrhy, co vše měla hra obsahovat, pak uvedl server GameInformer. Podle nich měla hra obsahovat další Sithské Pány a nejrůznější prostředí, od vulkanických planet po hvězdnou flotilu.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Obi-Wan Kenobi vyhrál anketu This is Madness

V letošní anketě o nejoblíbenější postavu Star Wars, This is Madness, vyhrál Obi-Wan Kenobi, který ve finále porazil Darth Vadera v poměru 59:41.

V prvním kole porazil Luka Skywalkera (65:35), ve druhém těsným rozdílem mistra Yodu (51:49), ve čtvrtfinále jasně převálcoval R2-D2 (73:27) a v semifinále Hana Sola v poměru 63:37.

Od minulého roku si tak nejvíce pohoršil mistr Yoda, který první ročník soutěže vyhrál a nyní skončil již ve druhém kole, zatímco Darth Vader skončil podruhé za sebou druhý.

Zdroj: Star Wars

Zpět na začátek

Natáčení Star Wars VII začalo

Dle nejnovějších informací, které 2. dubna (apríla) sdělil Alan Horn, předseda studia Disney, již probíhá natáčení sedmé epizody. „Vlastně už máme něco natočené,” upřesnil Horn. Také potvrdil, že scénář je již kompletní, a tudíž se může začít natáčet. Stále však ještě nejsou obsazeni herci do všech rolí, takže ty nám ještě nějakou dobu zůstanou neznámé.

Zdroje: The Force, Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Peter Mayhew zpátky ve Star Wars VII?

Herec Peter Mayhew, který si zahrál ve Star Wars filmech v roli Chewbaccy, by se měl objevit v nadcházející sedmé epizodě. Již v září 2013 se zmiňoval, že se o tuto roli uchází a minulý měsíc navíc zrušil plánované vystoupení kvůli „natáčení“. Herec se na otázku, zda se ve filmu objeví, odpověděl: „Nemůžu to vyvrátit, ale taky to nemůžu potvrdit.“

V roce 1999 v knize Prvotní Vektor (Vector Prime) od spisovatele R. A. Salvatora byl sice Chewbacca zabit, ale Disney a Lucasfilm se vyjádřily, že jejich filmové příběhy nejsou založeny na knižních, komiksových ani jiných doplňkových podkladech.

Zdroje: The Force, Star Wars 7 News, Jedi News

Zpět na začátek

Dokument o natáčení Star Wars I

Následující hodinový dokument vypráví o natáčení a přípravě Star Wars: Epizoda I: Skrytá hrozba. Na začátku natáčení George Lucas poprvé od natáčení čtvrté epizody usedl do režisérského křesla a LucasFilm plánoval, jak přivést jeho nápady k životu.

Ve snímku můžete vidět třeba výběr dětského herce pro roli Anakina Skywalkera, zkoušku Jar Jara či prvotní testy budoucích masek . Jsou zde také ukázány záběry z pletení Obi-Wanova padawanských copánků, které původně měly býti dva. Samozřejmě nechybí ani záběry z tréninku soubojů a mnoho, mnoho dalšího.

Zajímavosti:

  • První kdo viděl rekvizitu bitevního droida byl Lucasův dlouholetý přítel Steven Spielberg.
  • Ewan McGregor i Liam Neeson si mohli zvolit jílce světelných mečů.
  • Sám Frank Oz, jenž daboval Yodu, Yodovo loutku i sám ovládal.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Dokument o vytváření Darth Vadera ve Star Wars III

V následujícím videu diskutují George Lucas, Ewan McGregor a další o zrodu Darth Vadera ve Star Wars: Epizoda III: Pomsta Sithů. K diskutovaným věcem však patří i jeho minulost, kdy býval otrokem, který chtěl všem pomáhat, a také budoucnost, kde představuje monstrum, kterého se všichni bojí. Řeč však padne i na souboj Anakina s Obi-Wanem.

To je jako vrátit se ke starým časům,” vyjádřil se ve videu George Lucas.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Kandidatura Darth Vadera na Ukrajině neuspěla

Sám velký Sithský lord Darth Vader přiletěl z předaleké galaxie na Ukrajinu s úmyslem stát se jejím novým prezidentem a pomoci jí vyřešit problémy s Ruskem. Ukrajina by byla také přeměněna na Galaktické Impérium a stala by se tak první svého druhu u nás. Jeho nápad však nebyl schválen Ústřední volební komisí, takže to bude bohužel muset zkusit jindy či jinde.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Nový update v SWTOR

Nový update hry Star Wars: The Old Republic 2.7 z názvem “Invaze”, který vyšel 8.4., přináší:

  • Nový příběh začínající první částí ze tří, které budou vycházet průběžně v tomhle roce a které budou zakončeny velkým finále. Tento Flashpoint můžete udělat pouze s postavou na levelu 55 na fleetu (vesmírné stanici) u astrodroida T3-G2. Názvy jsou Assasult on Tython a Korriban Incursion
  • Nová mapa pro Galactic Starfighter s názvem: Denon Exosphere
  • Quesh Huttball Pit, nový warzone, který je v prostředí toxické planety Quesh.
  • Nové postavy: Theron Shan, syn Satele Shan, a Lana Beniko, Sithská Paní a rádkyně Darth Arkouse

Zdroj: SWTOR

Zpět na začátek

Možnost položit otázku Daveu Filonimu

Výkonný producent Dave Filoni se v sobotu 19. dubna od 14:00 do 15:00 zúčastní WonderConu 2014, kde bude na speciální akci “V zákulisí Star Wars Rebels” odpovídat na otázky ohledně tohoto seriálu.

Otázky budou vybírány z komentářů u článku na Star Wars blogu, kam může přidat dotaz jakýkoliv člověk s uživatelským účtem na Facebooku.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Sbírka na záchranu Mos Espy

Místo, kde byly natáčeny scény z Tatooinu, Mos Espa ležící na Sahaře, je ohrožováno pouštními písky a některé budovy se již propadly. Za účelem záchrany města byla vyhlášena sbírka s cílem zajistit zhruba 300 000 dinárů (necelé 4 miliony korun), přičemž polovinu již přispělo samotné Tunisko. Přispívat lze do 6. června (júna). Šéf Sdružení přátel Hvězdných válek se na podporu kampaně rozhodl uspořádat v Tunisku 30. dubna (apríla) pochody postav ze Star Wars, další akce se pak plánují blíže samotného Mos Espa.

Zdroje: Novinky, Týden

Zpět na začátek