Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Sedmá epizoda SW, kánon a Emmy pro TCW

Reklama
Napsáno dne 2.5.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátek vám dnes dáme další informace ohledně úpravy kánonu - konkrétně o knihách a chystaných hrách. Následně vás zpravíme o možném názvu Star Wars VII, seznámíme vás se zajímavostmi z castingu a prozradíme, kvůli čemu Lucasfilm sklidil za obsazení rolí kritiku. Poté oznámíme, že animovaný seriál Star Wars: The Clone Wars získal cenu Emmy a nabídneme vám rozhovor s dabérkou Sabine z připravovaného Rebels. A na závěr vám představíme další novinky ve hře SW: TOR.

Knižní přepisy filmů zůstanou v kánonu

Vydavatelství Del Rey prohlásilo, že postavy a události z knižních přepisů filmů budou patřit do kánonu.

Jedná se například o Soru Bulqa - Jedie, který se stal Sithským akolytou, ten se poprvé objevil v novelizaci druhé epizody Klony Útočí. Jeho zařazení do kánonu se však vztahuje pouze na tuto knihu, takže komiksy, ve kterých vystupoval, se do kánonu nezařadí.

Z původního prohlášení se zdálo, že informace z novelizace Nové Naděje o tom, že jsou Owen Lars s Obi-Wanem Kenobim bratři, se do kánonu také započítá. Později však bylo upřesněno, že tak to není.

Zdroje: The Force, Jedi News

Zpět na začátek

Nové hry budou v kánonu

Uplynulo pouze pár dní od oznámení o změně kánonu a už nyní je potvrzeno, že budoucí SW hry do něj budou patřit také. Jedná se konkrétně o hry Battlefront od DICE a nespecifikovanou Star Wars hru od Visceral napsanou bývalou kreativní ředitelkou Naughty Dog Amy Henningovou a hercem Toddem Stashwickem.

Z 4playernetwork:
Nový směr SW kánonu může pomoci vysvětli, proč byly hry jako Star Wars 1313 a ne jen předány do rukou jiných vývojářů.
Pokud se 1313 někdy objeví, bude to až po několika změnách, aby pasoval do oficiálního kánonu.

Nedávná zpoždění nejnovějšího rozšíření pro hru od EA Star Wars: The Old Republic nesouvisela s oficiálním prohlášením o změně kánonu. Zástupce Lucasfilmu prohlásil:
Pokud jde o The Old Republic MMO, nic se nezmění. Tato hra byla vždy součástí EU (Expanded Universe), a proto k žádným změnám nedojde.

Takže přinejmenším éra Staré Republiky z kánonu vyřazena nebude. To by znamenalo, že Star Wars vesmír zůstává otevřený všem autorům knih i vývojářům her. Samozřejmě by vše mohlo být jen pro Disney a Lucasfilm, ale těm se nechce zahodit investovaných 200 milionů amerických dolarů kvůli éře, která je pro filmy stejně bezvýznamná.

Zdroj: Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Možný název Star Wars 7

Webová stránka Movie Pilot tvrdí, že název připravované sedmé epizody Star Wars bude The Order of the Jedi, tedy Řád Jediů. Možná si vzpomínáte, že v září (septembri) se objevily fámy, že se nový díl bude jmenovat A New Dawn, v překladu Nový úsvit. Chceme vás však upozornit, že tyto informace zatím nejsou podložené.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Zajímavosti z vybírání hereckého obsazení Star Wars 7

Zajímavosti z vybírání herců pro E7:

  • Herečka Daisy Ridley (21) byla jednou z prvních vybraných herců. Přestože to bylo až v únoru (februári), s castingem se začalo údajně již v srpnu (auguste).
  • Adam Driver, který byl obsazen ke konci února (februára), chtěl také získat roli v novém filmu Batman/Superman.
  • Producentka Kathleen Kennedy doporučila Abramsovi, aby zvážil zapojení herce-veterána Andyho Serkise (Gollum v Pánu prstenů), se kterým pracovala na snímku The Adventures of Tintin.

Zdroje: The Force, Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Další možná herečka ve Star Wars 7

Po oficiálním představení herců se pozornost mnoha lidí upnula na fakt, že byla představena jen jedna nová postava ženského pohlaví, kterou bude hrát Daisy Ridley. Kvůli tomuto faktu byl Lucasfilm ostře kritizován.

Několik zdrojů však údajně zmínilo, že Daisy Ridley nebude jedinou ženskou hlavní rolí. Údajně se tedy chystá ještě jedna hlavní role ženy. Bližší informace však zatím nebyly zveřejněny.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Další ocenění pro The Clone Wars

Animovaný seriál Star Wars: The Clone Wars získal další ocenění. Konkrétně jej získal Chris Voy a to za Vynikající individuální úspěch v animaci - kategorie barev. Toto ocenění si vysloužil za práci na epizodě To Catch a Jedi.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Rozhovor s Tiyou Sircar o Rebels

Tiya Sircar, dabérka pro postavu Sabine Wren v blížícím se animovaném seriálu Star Wars Rebels, poskytla několik názorů na svou postavu pro server USA Today.

Na Sabime má například ráda její eleganci - i když něco vyhazuje do vzduchu, dělá to s noblesou a mistrně. Navíc to, že je Mandalorianka, ji dělá více zajímavou pro diváky, jelikož jsou všichni už velmi dobře obeznámení třeba s Bobou Fettem.

V souladu s tradicí Star Wars také sice naznačila zajímavý příběh, který se skrývá za Sabiným přidáním k posádce rebelské lodi Ghost, ale neprozradila nic více.

Kromě toho byl uveřejněn náhled k prvnímu traileru ze Star Wars Rebels, který bude zveřejněn v sobotu 4.5. na „May the 4th“ Start Wars den.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Bonusy pro hráče SW: TOR

Vývojáři MMORPG hry Star Wars: The Old Republic se rozhodli přispět k oslavě blížícího se dne Star Wars, který připadá na tuto neděli (4.5.), a uvolní pro všechny hráče nové „minizvíře” - astromechanického droida MT-4T.

Kromě toho budou od 2.5. (20:00) do 5.5. (9:00) všechny zkušenosti násobeny dvěma v rámci „Double XP Weekend“.

Zdroj: SWTOR

Zpět na začátek