Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Narozeniny Lucase, herci E7 a komiks o Maulovi

Reklama
Napsáno dne 16.5.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

V dnešním přehledu zpráv začneme novinkami o seriálu Star Wars Rebels, kde vám prozradíme chystaný počet dílů v jedné sérii a přineseme i postřehy Davea Filoniho. Poté se přesuneme k sedmé epizodě Star Wars a místu natáčení, názorům o Hanu Solovi, které poskytl Harrison Ford, roli Wedge Antillese a domněnkám o již probíhajícím natáčení spin-off filmu. Nezapomeneme ani na narozeniny George Lucase a přineseme náhled ke komiksu Darth Maul: Syn Dathomiru. Na konec vám ukážeme video, jak oslavili den Star Wars v Sydney.

Počet epizod v sérii seriálu Star Wars Rebels

Simon Kinberg, výkonný producent Star Wars Rebels, zveřejnil o tomto seriálu pár dalších informací. Mezi nejpodstatnější informace patří, že každá sezóna bude mít pouze 16 epizod namísto 22, jak tomu bylo u Star Wars: The Clone Wars. Dále víme, že je již napsaný závěr první sezóny a dva díly, které budou společně odvysílány tento rok na podzim.

Na otázku ohledně psaní dialogů pro Landa Calrissiana, který by se v Rebels mohl objevit, odpověděl: „Psaní dialogů pro některé ze starších postav je větší vzrušení, než cokoli, co jsem v životě zažil.

Zdroje: The Force, Jedi News

Zpět na začátek

Rozhovor s Filonim o Rebels

Dave Filoni, výkonný producent blížícího se animovaného seriálu Star Wars Rebels, poskytl serveru Empire Online o tomto seriálu několik dalších informací a přidal i některé vlastní poznatky.

O propojenosti Rebels se Star Wars: The Clone Wars například poznamenal, že určité spojení by se mohlo objevit, avšak novým postavám chce především dát jejich vlastní prostor, aby nebyly omezovány předchozími příběhy.

Zmínil také, jaké rozdíly vidí mezi klonovými vojáky a Stormtroopery: „Kloni by Stormtroopery porazili bez problémů. Klonový voják byl vytvořen a cvičen jako voják, a i když jim Jediové dávali dostatek prostoru k vlastní iniciativě, tak byli především věrní vojáci. Stormtroopeři byli nabráni do služby na akademiích. Zajímali se o svou práci, ale nebyli jí tak oddáni, Impérium s nimi jednalo jako s postradatelnými. Když pak Obi-Wan řekl, že ‚pouze vojáci Impéria jsou tak přesní‘, tak myslím, že vycházel ze svých bojů po boku klonů, což ho přesvědčovalo o tom, že Stormtroopeři jsou stejně dobří.”

K velmi diskutované osobě, Jediovi Kananu Jarrusovi, pak řekl, že boje výhradně zaměřené na světelné meče budou vzácné, jelikož seriál byl inspirován Starou trilogií, kde třeba v Nové naději neměli světelné meče takovou roli, jako v následujících dílech.

Darth Vader a Imperátor by se v seriálu příliš objevovat neměli - hlavní hrdinové budou ze začátku pouze nevýznamnými záškodníky, jakých je po galaxii spousta. S jejich vytrvalostí však budou stoupat na žebříčku hledaných Impéria, které po nich bude s postupem doby vysílat čím dál vyspělejší bojovníky.

Rozhovor pak zakončil poznatkem o čím dál větší roli žen ve Star Wars, kdy ve filmech byla jejich role relativně malá, ale už v Klonových válkách se objevila Ahsoka, a na tuto postupnou tendenci v Rebels navazují postavy Hery a Sabine.

Zdroj: Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Informace natáčení SW7 v Abu Dhabí

Na světlo světa vypluly informace tvrdící, že se v Abu Dhabí od 13. května (mája) natáčí epizoda 7. Údajně je zde přítomna zdejší policie a armáda.

Zdroje také uvádějí, že nad zdejším jezerem lze vidět vystavěné vysoké věže, velký trh a nějaká mimozemská obydlí. Také jsou zde údajně kosmické lodě a 10-15 malých buginek, které by mohly představovat landspeedery nebo něco podobného.

Další zdroj uvedl, že jsou po zdejší poušti rozházené kusy zkorodovaného a zohýbaného plechu, což možná značí pád lodi nebo zbytky vyhynulé civilizace.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Dřívější vyjádření Harrisona Forda o Hanu Solovi

Podrobnosti o novém SW filmu jsou velmi dobře utajené, spoluúčast Carrie Fisherové, Marka Hamilla a Harrisona Forda jsou jednou z mála věcí, které jsou zaručené. Tady aspoň v případě prvních dvou zmíněných. Harrison Ford se zrovna netajil svým opovržením ke Star Wars, proto nebyla jeho účast na projektu tak jistá.

Ale George Lucas považoval jejich účast na projektu za tak důležitou, že se s nimi všemi sešel a zaručil si jejich účast i mlčení do doby, než nastane správný čas. Na rozdíl od Fisherové a Hamilla navíc Ford, podle několika zdrojů, nebude jen vedlejší postavou, ale připojí se k hlavním postavám filmu.

Ford se ke své slavné roli vrátil, i přes to, že ještě v roce 2010 prohlásil: „Ne, ne, ne. Han Solo pro mě byl velmi dobrý v určité části mé kariéry, ale už jsem s ním skončil.” Ještě dávno před tím, hned po uvedení Návratu Jediů, prohlásil: „Tři filmy jsou pro mě dostačující. Jsem rád, že ten kostým vidím naposledy.

Sám Ford nemá postavu Hana Sola příliš v lásce, kvůli tomu, že je podle něj mnohem méně zajímavou postavou než Indiana Jones. Zatímco fanoušci ho naopak měli rádi kvůli tomu, že nebyl ten pravý „správňák”, ale byl jen dostatečně hodný, aby se nepřidal k Impériu.

Jisté však je, že se mnoho fanoušků na návrat legendárního Hana Sola, pilota Millenia Falcon, velice těší.

Zdroje: Jedi News, Entertainment Weekly

Zpět na začátek

Role Wedge Antillese bez Denise Lawsona

Herec Denis Lawson, který hrál postavu Wedge Antillese ve Staré trilogii Star Wars, nemá zájem se ke své postavě vrátit. Vyjádřil se tak na premiéře svého filmu The Machine. Řekl k tomu jen toto: „Ptali se mě na to, ale jen by mě to nudilo.” Postavu Wedge tedy buď ztvární jiný herec, nebo tato postava v novém filmu nebude vůbec.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Dohady o připravování natáčení prvního spin-offu

Podle článku na The Inquisitr režisér Jon Schnepp víceméně potvrdil, že jeden ze spin-off filmů bude skutečně o Boba Fettovi. Údajně se pro něj také již začala připravovat pre-produkce. Jedná se však pouze o domněnku, stejně jako to, že zbylé dva filmy budou o Hanu Solovi a o Yodovi.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

George Lucas oslavil 70. let

Tvůrce univerza Star Wars, producent a scénárista filmů o Indiana Jonesovi a autor dalších oceňovaných děl, George Lucas, oslavil ve čtvrtek 14. května už sedmdesáté narozeniny. Tímto mu děkujeme za úžasný svět Star Wars, kterému je zasvěcen i tento portál, a přejeme mu mnoho štěstí do dalších let.

Zpět na začátek

Náhled komiksu Darth Maul: Syn Dathomiru

Jak jsme již informovali, 21. května (mája) vyjde nový komiks Darth Maul: Son of Dathomir. Tento komiks je na motivy nikdy nezveřejněných epizod seriálu Star Wars: The Clone Wars.

Darth Maul, přeseknutý vejpůl a odmítnutý vlastním mistrem, se v tomto komiksu stane tak bláznivým, že se rozhodne pomocí armády Mandalorianů dobýt Galaxii!

Komiks si můžete v angličtině i českém překladu přečíst v oddělení komiksů.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Oslava dne Star Wars v Sydney

Při oslavách dne Star Wars - „May the 4th be with you“ - v Sydney, v Austrálii, zapojili účastníci mistra ve stavění Lega, Dana Steiningera, do stavění soch v podobě Darth Vadera (4,6 m vysoká) a mistra Yody (3 m vysoká) z Lego dílků.

Zdroje: Jedi News

Zpět na začátek