Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Samostatné filmy, Battlefront a další série TCW

Reklama
Napsáno dne 23.5.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátku dnešního přehledu najdete novinky o Star Wars 7 - oznámení o oficiálním startu natáčení a možnosti se ve filmu objevit, na což láká i sám J. J. Abrams. Můžete si přečíst také o připravovaném samostatném filmu či dosud nikdy nezveřejněných informacích o 7. a 8. sérii seriálu The Clone Wars. Nevynecháme ani plán vydávání studia Darkhorse, přineseme nové video ze hry Battlefront a přehled zakončíme dalším výročím slavného herce ze Star Wars, Petera Mayhewa.

Natáčení Star Wars 7 oficiálně začalo

Pomocí fotografie klapky, zveřejněné Bad Robot Production, bylo oficiálně oznámeno, že natáčení sedmé epizody Star Wars konečně započalo. Klapka je pokryta pískem, což by mohlo značit, že se opět podíváme na planetu Tatooine či na jinou pouštní planetu. Ve prospěch toho svědčí i nepodložené informace, o kterých jsme informovali dříve, o rozházených kusech plechu uprostřed pouště, které by údajně mohly naznačovat havárii lodi. O několik hodin později byla navíc zveřejněna i fotografie Pinewood Studia.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Možnost objevit se ve Star Wars 7

Lucasfilm spolu s charitativní organizací UNICEF dává fanouškům možnost se objevit ve Star Wars: Epizodě VII. J.J. Abrams to oznámil ve videu, kde také můžeme shlédnout jednoho z „herců”.

Star Wars: Síla pro Změnu je nový charitativní projekt Disney a Lucasfilmu ve spolupráci s Bad Robot. Úkolem první kampaně bude získat finanční prostředky pro UNICEF. Disney pro zahájení tohoto projektu uvolnil jeden milion amerických dolarů.

A co máte udělat, aby jste se mohli objevit ve Star Wars VII? Stačí poslat minimálně 10$ na konto UNICEF a tím získáváte šanci splnit si svůj sen. Kampaň probíhá od 21. května (mája) ve 12:01 do 18. července (júla) v 11:59.

Výhra obsahuje:

  • Letenku a ubytování v Londýně pro výherce a jednoho přítele
  • VIP přístup na uzavřenou behind-the-scenes sadu pro hosty J.J. Abramse
  • Možnost setkat se s herci z E7
  • Účast ve SW VII

Pro bližší informace navštivte Omaze.com.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Samostatné Star Wars filmy

Jako doplněk k nejnovější trilogii Star Wars se Disney a Lucasfilm rozhodli vytvořit samostatné filmy, které budou stát mimo dosavadní filmovou sérii. První film bude režírovat Gareth Edwards ve spolupráci s Gary Whittaovou a měl by být zveřejněn 16. prosince 2016.

Edwards má zkušenosti s vizuálními efekty a režírováním - příkladem toho je hit letošního léta Godzilla, která z ukázek nevypadá vůbec špatně.

Whitta je zkušená žurnalistka a editorka v herním průmyslu. Kromě jiného pracovala i na vývoji počítačové hry The Walking Dead od společnosti Telltale Games. Za účast v tomto projektu je i spoludržitelkou ceny BAFTA.

Zdroj: Star Wars

Zpět na začátek

Detaily o 7. a 8. sérii Star Wars: The Clone Wars

Bylo uveřejněno několik informací ze sedmé a osmé sezóny seriálu Star Wars: The Clone Wars, které nejspíš už nikdy nebudou uskutečněny. Je zřejmé, že děje těchto sezón již byly sepsány, což vysvětluje, proč tvůrci dříve tvrdili, že po páté sezóně budou následovat další a další. Naopak dává čím dál menší smysl, proč se vlastně tvůrci nakonec rozhodli pouze pro třináct bonusových „ztracených” epizod.

Zde jsou některé z věcí, které by se v těchto epizodách objevily:

  • Objevil by se námezdní lovec Cad Bane s Bobou Fettem
  • Yoda by se znovu objevil v „cool stylu“ v další minisérii odehrávající se po té ve „ztracených epizodách“
  • ARC Echo by přežil svou zdánlivou smrt na Lola Sayu. A objevil by se v epizodách s názvy „The Bad Batch” a „A Distant Echo”
  • Kapitán Rex by byl pověřen velením jednotce zvané „The Batch” a objevil by se na planetách Anaxes a Skako Minor
  • Byly by podrobněji rozvedeny Anakinovy reakce na Ahsočin odchod z Řádu Jedi

Zdroje: The Force, Making Star Wars

Zpět na začátek

Plán vydávání komiksů DarkHorse

Darkhorse zveřejnil seznam komiksů na měsíce srpen a říjen.

Plán na srpen (august):

Star Wars #20

  • Tvůrci: Brian Wood, Carlos D'Anda, Gabe Eltaeb a Hugh Fleming.
  • V prodeji: od 13. srpna (augusta)
  • Cena: 2,99$

Konec éry!
Leia riskuje vše pro přítele, kterého neviděla od svého dětství! Han, Luke a Chewwie riskují vše pro Leiu!

Star Wars: Darth Maul: Son of Dathomir #4

  • Tvůrci: Jeremy Barlow, Juan Frigeri, Mauro Vargas, Wes Dzioba a Chris Scalf
  • V prodeji: od 20. srpna (augusta)
  • Cena: 3,50$

Zkáza na Dathomiru!
Hrabě Dooku je posedlý duchem Matky Talzin! Darth Maulův Kolektiv Stínů je v troskách! Separatisté útočí! A sám Darth Sidious vstupuje do centra dění!

Star Wars: Legacy #18

  • Tvůrci: Corinna Bechko, Gabriel Hardman, Brian Albert Thies, Jordan Boyd a Agustin Alessio
  • V prodeji: od 27. srpna (augusta)
  • Cena: 2,99$

Závěrečná bitva!
Ania Solo a její přátelé se ocitají v boji po boku císařských rytířů a samotné císařovny proti legii Sithů! Zatímco ostatní bojují o kontrolu nad galaxií, Ania bojuje o záchranu svého přítele - císařského rytíře Jao Assama, který propadl temné straně Síly!

Plán na říjen (október):

Star Wars Volume 3: Rebel Girl TP

  • Tvůrci: Brian Wood, Stéphane Créty, Julien Hugonnard-Bert, Gabe Eltaeb a Víctor Manuel Leza
  • V prodeji: od 1. října (októbra)
  • Cena: 16,99$
  • Obsahuje: Star Wars #15-18

Princezna zrazena!
K překvapení všech oznámila princezna Leia, že má v úmyslu si vzít prince ze vzdálené planety Arrochar! Přestože Rebelové ztrácí princeznu, získávají nové bezpečné útočiště před Impériem - nebo ne?

Star Wars Volume 4: Shattered Hope TP

  • Tvůrci: Brian Wood, Zack Whedon, Facundo Percio, Carlos D’Anda, Davidé Fabbri, Dan Parsons, Christian Dalla Vecchia, Gabe Eltaeb, Ronda Pattison a Hugh Fleming
  • V prodeji: od 15. října (októbra)
  • Cena: 16,99$
  • Obsahuje: Star Wars #13-14, 19-20 a Star Wars FCBD 2012

Po porážce Rebelů je Darth Vader na misi, jejímž cílem je vštípit strach a disciplínu do imperiálních řad. Mezitím, co je Vader pryč, zasadí Han Solo, Chewbacca, princezna Leia a Luke Skywalker v boji o svobodu další ránu Impériu!

Star Wars: Darth Maul - Son of Dathomir TP

  • Tvůrci: Jeremy Barlow, Juan Frigeri, Mauro Vargas, Wes Dzioba a Chris Scalf
  • V prodeji: od 1. října (októbra)
  • Cena: 16,99$
  • Obsahuje: Star Wars: Son of Dathomir #1-4

Darth Maul vytvořil Kolektiv Stínů - zločineckou organizaci složenou z Huttů, Černého Slunce, Mandalorianů a hrůzunahánějících Bratrů noci - a započal válku proti Darth Sidiousovi a jeho generálům - hraběti Dooku a generálu Grievousovi!

Star Wars: Legacy Volume 4 - Empire of One TP

  • Tvůrci: Corinna Bechko, Gabriel Hardman, Brian Albert Thies, Jordan Boyd a Agustin Alessio
  • V prodeji: od 15. října (októbra)
  • Cena: 16,99$
  • Obsahuje: Star Wars: Legacy #s16-18 a #0½

Ania Solo versus Impérium!
Když se Ania a její společníci vydávají na tajnou záchranou misi, nemají ani tušení, že se ocitnou u zúčtování Sithů, které by mohlo změnit rovnováhu sil v galaxii!

Star Wars: Rebel Heist TP

  • Tvůrci: Matt Kindt, Marco Castiello, Dan Parsons, Gabe Eltaeb a Adam Hughes
  • V prodeji: od 8. října (októbra)
  • Cena: 15,99$
  • Obsahuje: Star Wars: Rebel Heist #1–4

Nejnovější rekruti Rebelské aliance jsou přiděleni k jejím největším hrdinům, aby vymysleli zápletku k loupeži přímo pod nosem nejlepších agentů Impéria. Je možné, že největší nedostatky princezny Leiy, Hana Sola a ostatních by mohly být zároveň jejich největší předností?

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Ukázka ze hry Battlefront

Po dlouhé době se opět ukázalo, že nový Star Wars: Battlefront žije. První ukázka z hraní by se měla objevit na představení novinek z herního průmyslu E3.

Ze kterého období nebo do jaké dějové linie se hra bude ubírat, zatím nikdo netuší. Na oficiálním facebooku proběhlo hlasování ohledně děje a většina fanoušků zvolila období Klonových válek. Abychom zjistili, co si na nás tvůrci přichystali, si však budeme muset ještě nějakou tu dobu počkat.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

70. narozeniny Petera Mayhewa

Herec Peter Mayhew, který ztvárnil ve filmech postavu nejznámějšího Wookieeho jménem Chewbacca, oslavil 19.5. již sedmdesáté narozeniny. V kostýmu trávil velmi dlouhou dobu a popisoval to jako neuvěřitelné utrpení, jelikož v té době ještě nebyl v jeho kostýmu zaveden ochlazovací systém. Ve Star Wars III: Pomsta Sithů však už větrání bylo, takže Peter se do kostýmu Chewiho vrátil s ještě větší chutí.

Pokud čtete Přehledy, tak vám jistě neuniklo, že Chewbacca bude jedna z hlavních postav nových Star Wars filmů, a v kostýmu nebude nikdo jiný, než Peter. Přejeme tedy mnoho zdaru i do budoucích let.

Zpět na začátek