Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: TOP 10 droidů, nový román, nové komiksy

Reklama
Napsáno dne 1.8.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního Přehledu vás seznámíme s plánovaným románem z období klonových válek a s detaily tří komiksů od Marvelu, které mají vyjít příštím rokem. Následně vám nabídneme informace o seriálu Star Wars Rebels od Filoniho a Kinberga. Dále si budete moci prohlédnout fotky z ostrova, kde nyní probíhá natáčení sedmé epizody, a budete si moci pustit video představující deset nejlepších droidů. Na závěr vám oznámíme, že dvě LEGO stavebnice s tématikou Rebels jsou již dostupné v ČR.

Plánovaný román z období Klonových válek

V létě 2015 vyjde zatím nepojmenovaný román o Asajj Ventress a Quinlan Vosovi, který napíše Christie Golden. Kniha bude založena na skriptech k seriálu Star Wars: The Clone Wars, které nebyly využity. Bude se jednat spíše o knihu pro dospělé.

Tato novinka byla oznámena na letošním Comic-Conu.

Dave Filoni se ke knize vyjádřil následovně: „Ventress se stala jednou z nejzajímavějších postav… měli jsme veškerý materiál, měli jsme všechny tyto návrhy… bude to založené na skriptech, které jsme psali s Georgem Lucasem… z této knihy jsem velmi nadšený.”

Zdroje: StarWarsUnderworld.com, TheForce.net, StarWars7News, StarWars.Wikia.com

Zpět na začátek

Tři komiksy od Marvelu

Marvel oznámil vydání tří komiksů ze světa Star Wars.

První komiks nazvaný jednoduše Star Wars bude vytvořen Jasonem Aaronem a Johnem Cassadayem a bude vydán v lednu (januári) 2015. Luke by v tomto komiksu měl nahánět Darth Vadera a ten naopak jeho. Han Solo by zde měl čelit svému dilema, zda zůstat s rebely, nebo je opustit a jít svou cestou. V komiksu by se podle Jasona Aarona měly vyskytovat i postavy, které již známe z filmů. Na události z tohoto komiksu by prý navíc později mohlo být odkazováno v jiných knihách a dílech.

Další komiks od Kierona Gillena a Salvadora Larrocy ponese název Star Wars: Darth Vader a vyjde v únoru (februári) 2015. Tento příběh se bude odehrávat krátce po zničení první Hvězdy smrti, které přežil jedině Darth Vader. Není tedy zrovna ve velké milosti. Tvůrci se navíc rozhodli komiks zasadit do podsvětí a přitom Vaderovu osobnost nenarušit. Rozhodli se také využít způsobů temné strany tím, že Vader bude v určitých momentech uvažovat o tom, že by se dosadil na Sidiousovo místo, a jindy zas, že by ho pouze sesadil.

A poslední komiks, o kterém jsme se zmiňovali již minule, bude pětidílná minisérie Star Wars: Princess Leia, kterou vytvoří Mark Waid a Terry Dodson a jejíž plánované vydání prvního dílu je v březnu (marci) 2015. Tvůrci se rozhodli se trochu věnovat emocionálnímu dopadu ztráty její planety, na což ve filmech nebyl čas, ale přesto se jedná o poměrně důležitou pasáž. A stejně jako Han Solo se i ona bude rozhodovat, zda zůstat u rebelů či nikoli.

Všechny tyto komiksy budou doplňovat mezery v původní trilogii a budou součástí kánonu.

Zdroje: StarWars.com, TheForce.net

Zpět na začátek

Novinky ohledně Star Wars Rebels

Dave Filoni a Simon Kinberg poskytli na Comic-Conu v San Diegu řadu rozhovorů, v nichž prozrazují řadu informací především z chystaného seriálu Star Wars Rebels.

Informace od Filoniho:
Příběh Rebels začal již v seriálu The Clone Wars minisérií na Onderonu, ve které Jediové povzbuzovali místní ozbrojené složky k boji za vlastní planetu. A podle Lucasova plánu pak tyto malé skupiny začnou pomalu tvořit základ velké aliance. V seriálu však budou, jak už bylo zmíněno dříve, o politice pouze zmínky, samotný seriál bude zaměřený na postavy - kvůli tomu také postavy samotné nebudou mít o politice takové povědomí a o Hvězdě smrti v seriálu nebude muset padnout ani zmínka.

Povstalci by také měli cestovat i na méně známé planety, jelikož vesmír Star Wars není tak malý a pro diváka bude snazší uvěřit tomu, že se hlavní hrdinové schovávají na neznámé planetě než na takové, kterou jsme viděli již několikrát ve filmech a seriálech.

Informace od Kinberga:
Podle Kinberga je seriál The Clone Wars více spjat s Novou trilogií, zatímco Rebels budou mít atmosféru Staré Trilogie a neměly by být temné jako TCW, ačkoliv bude mít i temné okamžiky, když se tam objeví některý z hlavních zloduchů.

Všechny postavy z Rebels by také měly mít velmi propracovanou historii, zejména Inkvizitor a Sabine, která se svým charakterem bude lišit od ostatních Mandalorianů - měla by být více rebelující, zábavná a prostě mít jiskru.

Dále bychom v seriálu měly vidět i některého z námezdních lovců, jelikož Kinberg i Filoni mají pro podsvětí Hvězdných válek slabost.

Zdroje: SlashFilm.com, MovieViral.com, Collider.com, ComicVine.com, HitFix.com

Zpět na začátek

Fotografie z místa natáčení sedmé epizody

Podle informací začalo natáčení na irském ostrově Skellig Michael 30. července (júla) ráno. Natáčení se údajně týká pouze dvou důležitějších herců, dostavil se však i Mark Hamill s rodinou, který tak chtěl popřát své dceři Chelsea k narozeninám. Bylo uveřejněno několik fotografií a dvě videa z místa natáčení.




Zdroje: StarWars7News

Zpět na začátek

TOP deset droidů

Redakce webu StarWars.com sestavila další „Top 10“ žebříček. Tentokrát vedla diskuzi o deseti oblíbených droidích přátelích i hrozbách. Svůj výběr však zaměřila pouze na současné filmy Star Wars a seriál The Clone Wars.

10. AZI-3 - Tento lékařský droid se objevil v seriálu TCW a zúčastnil se společně s ARC trooperem Pěťákem vyšetřování týkajícího se rozkazu 66.

9. 2-1B - Model operačního droida, který nahradil ruku Lukovi Skywalkerovi a podílel se na operaci těla Anakina Skywalkera po souboji na planetě Mustafar.

8. Řezadroidi (Buzz Droids) - Pravděpodobně nejotravnější droidi z celé Star Wars ságy. Jsou určení k sabotování nepřátelských strojů a ničení jejich důležitých součástí.

7. IG-88 - Droidí lovec odměn se objevil na scéně sice jen krátce, ale přesto udělal velký dojem. Jde o jednoho z prvních nepřátelských droidů vesmíru SW a dokazuje, že ne všechny robotické bytosti někomu slouží.

6. Bitevní droidi (Battle Droids) - jsou hloupí, nešikovní a světelné meče si s nimi hravě poradí. I přesto se tito droidi zapsali do SW a mají v něm hodně velkou roli.

5. Imperiální průzkumná sonda - Tyto sondy jsou imperiálníma očima a ušima v každém hvězdném systému. Neunikne jim nic důležitého a jsou ideálními volbami pro hledání v nepříznivých podmínkách.

4. Droideka - S bitevními droidy si Jedi hravě poradí, to však neplatí o droidekách… jejich možnost generovat si vlastní štíty a těžká dvojice blasterů jim umožňuj postupovat směrem k nepřátelům a nemilosrdně je zabít.

3. Hyuang - Tento droid má jeden z nejdůležitějších úkolů: pomoci Jediským učedníkům vybrat součástky pro vytvoření jejich prvního světelného meče.

2. C-3PO - Stal se jedním z hlavních symbolů Star Wars. Má skutečnou vnitřní sílu a srdce, což vůbec není špatné na droida, který byl naprogramován ke komunikaci a etiketě.

1. R2-D2 - Nejznámější droid Star Wars a také jednička ve všech ohledech. Loajální, nesobecký a ochotný udělat vše, co je třeba.

Zdroje: YouTube

Zpět na začátek

Stavebnice s tématikou Rebels

V českých obchodech se již objevily obě stavebnice na motivy seriálu Star Wars Rebels.

Cena první stavebnice Phantom (75048) se pohybuje v rozmezí okolo 600 až 800 Kč. Tento set se skládá z 234 dílků a obsahuje Rebela Ezru Bridgera a droida Choppera. Loď je 9 cm vysoká, 19 cm dlouhá a 10 cm široká.

Druhá stavebnice Ghost stojí kolem 2 200 až 2 800 Kč. Skládá se z 926 dílků a lze na ni připojit loď Phantom. Obsahuje čtyři minifigurky: Kanana, Heru, Zeba a jednoho stormtroopera. Tato loď má rozměry 13x33x27 cm.

Zdroje: Legenio.cz, Legenio.cz

Zpět na začátek