Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Obnovení SWFFA, sedm minut z SWR, BBY/ABY

Reklama
Napsáno dne 8.8.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátku dnešního přehledu vás upozorníme na možnou změnu časové přímky světa Star Wars, následně vám nabídneme ke zhlédnutí sedm minut ze seriálu Star Wars Rebels a informujeme vás, že Star Wars Rebels: Spark of Rebellion je možno již brzy zakoupit na DVD. Dále tu máme informaci o dvou knihách týkajících se tohoto seriálu k předobjednání a Filoniho vyjádření k postavě Inkvizitora. Prozradíme vám, co si Peter Mayhew (Chewbacca) myslí o SW7 a také, že udílení Star Wars Fan Films Awards bylo obnoveno. Dále vám prozradíme, že soundtrack z TCW bude již brzy dostupný na DVD a že je k prodeji šestibalení figurek ze Star Wars Rebels. Nakonec vám odhalíme, že se Disney rozhodl pro více SW atrakcí v Disneylandech.

Možná změna časové osy

Již mnoho let se k určení roku ve světě Star Wars řídíme pomocí BBY (Before the Battle of Yavin) a ABY (After the Battle of Yavin). Tato bitva se stala tamním rokem 0, jako je u nás využíváno údajné narození Ježíše Krista. Většina fanoušků Star Wars si na tento systém již zvykla, nyní to však vypadá, že se Lucasfilm chystá pro tuto ságu přijmout jiný systém.

Vyplývá to z příspěvku Lelanda Cheeho na Twitter. První příspěvek ukazuje pouze správné zařazení seriálů Star Wars: The Clone Wars a Star Wars Rebels, druhý však vypadá, že první epizoda Star Wars I - Skrytá hrozba nyní stanovuje rok 0.

Také je třeba poznamenat, že planeta Lothal, která bude mít hlavní místo v seriálu Star Wars Rebels, bude mít vlastní kalendář, podle něhož se Invaze na Naboo uskutečnila 3 245 LY (Lothal Year) a bitva o Geonosis 3 255 LY. Zdá se také, že by každá jednotlivá planeta mohla mít vlastní kalendární systém.

Je možné, že by přesunutí roku 0 ulehčilo počítání, ale zavedení vlastního kalendáře každé planetě by mohlo způsobit velký zmatek.

O několik dní později navázal Leland Chee na předchozí tweety s tím, že systém BBY a ABY ještě není vyřazen. Nyní se tedy čeká na oficiální vyjádření Lucasfilmu, které vnese do celé záležitosti více světla.

Zdroje: StarWarsUnderworld.com

Zpět na začátek

Sedmiminutový náhled na Star Wars Rebels

Na televizní stanici Disney XD byl puštěn sedmiminutový rozšířený preview k seriálu Star Wars Rebels.

V tomto speciálním rozšířeném náhledu Star Wars Rebels se Říše objeví na Lothalu - a s sebou přináší tyranii. Imperiálové a stormtroopeři přijeli na tuto planetu zastrašovat její obyvatele, prosazovat nové, přísné zákony pro obchod a zatýkat občany, kteří vyjádří nesouhlasu jakéhokoli druhu. Mladý chlapec jménem Ezra však zjistí, že se jedna tajemná skupina snaží ukrást náklad Říše. Zaujatý situací se pokusí získat i něco pro sebe - a skončí na útěku před imperiály i touto malou skupinou rebelů.

Zdroje: StarWarsUnderworld.com, YouTube

Zpět na začátek

Star Wars Rebels: Spark of Rebellion již brzy ke koupi na DVD

DVD Star Wars Rebels: Spark of Rebellion je v současné době uvedeno na Amazon. Datum vydání je však až 14. října (októbra). DVD obsahuje hodinový speciál napsaný Simonem Kinbergem, který byl již dříve promítán na Comic Conu v San Diegu.

Vzhledem k datu je zde možnost, že by se tento hodinový seriál mohl vysílat již v září (septembri), zatímco zbytek série by pokračoval v říjnu (októbri). To je však jen spekulace. Hodinová premiéra seriálu se každopádně bude vysílat na Disney Channel a série bude pokračovat na Disney XD.

Zdroje: MakingStarWars.net

Zpět na začátek

Dvě knihy týkající se SWR k předobjednání

První ze série kanonizovaných knih jménem Star Wars: New Dawn (v překladu „Nový úsvit”) je nyní dostupná v anglickém jazyce na předobjednání za 28,00$.

Příběh pojednává o době, kdy galaxii svou železnou pěstí vládne císař Palpatine a snaží se v galaxii nastolit svůj mír a řád. V tomto díle, který napsal spisovatel John Jackson Miller, se dvě hlavní postavy seriálu Star Wars: Rebels - Jedi Kanan a twi’lečka Hera - poprvé setkají a zažijí své první společné dobrodružství.

Část této knihy si můžete zdarma přečíst zde.

Kniha Ezra’s Gamble je nyní také dostupná k předobjednávce v internetovém obchodě Amazon a to za 6,29$.

Tato kniha pojednává o životě mladého Ezry předtím, než se setkal s Kananem a ostatními členy týmu.

Zdroje: RandomHouse.com, JediNews, Amazon.com

Zpět na začátek

Filoniho vyjádření k postavě Inkvizitora

Web slashfilm.com zveřejnil část rozhovoru s Davem Filonim. Tento rozhovor se zabývá myšlenkami, které vedly k vytvoření Inkvizitora.

Seriál Star Wars Rebels se odehrává mezi epizodami III a IV, kdy se konala Velká Jediská čistka. Hlavním zlounem však není obávaný Darth Vader, ale Inkvizitor. To však neodpovídá pravidlu dvou: „Jen dva mají být, ne více, ne méně. Jeden aby moc ztělesňoval, druhý aby po ní toužil.“ Existence této postavy tedy může být velmi sporná.

S tím Dave Filoni však nesouhlasí. Podle něj výrok starého Bena Kenobiho o tom, že Darth Vader pomohl Říši zničit Jedie zapříčinil, že si někteří fanoušci Star Wars myslí, že Darth Vader byl jediným, kdo se na čistce podílel.

Dle jeho názoru nemohl Darth Vader s vojáky nahánět všechny Jedie sám, proto potřeboval pomoc. Což dalo Lucasfilmu záminku ke stvoření nové postavy - inkvizitora, který tuto práci vykonává také. Když si myslí, že by toho či onoho sám porazit nedokázal, zavolá tam Darth Vadera, aby to udělal on. Vader má tedy na starosti ty větší ryby a inkvizitor se stará o zbytek.

Zdroje: JediNews, SlashFilm.com

Zpět na začátek

Peter Mayhew o Star Wars VII

Peter Mayhew dovolil během svého vystoupení na Wizard World San Antonio Comic Con fanouškům, aby položili pár otázek ohledně Star Wars VII. Mayhew sice nešel moc do detailů, ale na otázky ochotně odpovídal.

Vyjádřil se, že si myslí, že právě tento díl Star Wars bude ze všech zatím nejlepší, který kdy viděl. Zmínil také, že bude využito minimum počítačových efektů, aby se předešlo chybě z filmů I až III, kdy se filmy natáčely téměř výhradně v ateliérech a postavy se tak málo dostávaly do kontaktu s prostředím.

Po všech těch letech se teprve před zveřejněním fotografie herců setkal s Harrisonem Fordem, který ho prý objal tak silně, že jej málem přiškrtil. Ohledně informací o zranění Forda zmínil, že informace uveřejněné v tisku jsou mylné. Nic bližšího však neřekl.

Mayhew také zavzpomínal na natáčení scén na Hothu, kdy si Lucas všiml, že má Chewie na sobě málo sněhu, řekl herci, aby se chvíli válel po studené zemi. I přes kostým mu byla velká zima, kostým se ke všemu promáčel, takže jej večer dal hotelovému personálu vyprat a doufal, že se mu vrátí.

Nakonec řekl, že na rozdíl od Harrisona Forda nemá problém se k roli Chewieho vracet. Vždy, když si obleče kostým, objeví se onen Wookie a člověk se ztratí.

Zdroje: Blastr.com

Zpět na začátek

Obnovení udílení Star Wars Fan Films Awards

Po tříleté přestávce oznámil Lucasfilm návrat Star Wars Fan Film Award. Tyto ceny dostávají tvůrci nejlepších a nejzajímavějších fanouškovských filmů na téma Star Wars.

V minulosti byly ceny vedeny pro více kategorií, není však jisté, zda nedošlo ke změně. Původně se ceny udělovaly v letech 2001 - 2011, kdy Lucasfilm spolupracoval s Atom.com, když byl však Atom.com zrušen, bylo s ním zrušeno i udílení cen.

Nejlepší z filmů budou promítány na Star Wars Celebration 2015 v Anaheimu v Kalifornii.

Zdroje: StarWarsUnderworld.com

Zpět na začátek

Soundtrack z TCW již brzy dostupný na CD

Kevin Kiner, skladatel soundtracků k seriálům Star Wars: The Clone Wars a Star Wars Rebels, poskytl rozhovor Everything Geek Podcast, který se zabýval jeho prací na hudbě k seriálu The Clone Wars a tím, co můžeme čekat od soundtracku k Rebels. Kiner během rozhovoru prozradil, že se chystá CD s hudbou ze všech sérií TCW.

Hudba v Rebels a její cítění se prý mnohem více bude blížit tomu, co John Williams vytvořil pro původní trilogii, než tomu, co bylo v The Clone Wars.

Zdroje: StarWarsUnderworld.com

Zpět na začátek

Šestibalení figurek ze Star Wars Rebels

K dispozici je možnost předobjednat si speciální set Hrdinové a padouši. Jedná se o balení šesti figurek, které bude stát 49,99$. Oficiálně v prodeji bude od 5. října (októbra).

Toto šestibalení obsahuje největšího záporáka Star Wars Darth Vadera, jednoho Shadow Stormtroopera, aby měl někoho, kdo by poslouchal jeho rozkazy, a také Inkvizitora. Za kladné postavy zde máme Ezru Bridgera a Kanana Jarruse, kteří mají na své straně ještě klonového vojáka.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek

Disney plánuje více atrakcí s tématikou SW do Disneylandů

Walt Disney plánuje větší zahrnutí Star Wars do svých zábavních parků, ve kterých se vyskytují atrakce odkazující na úspěšné filmy jako Toy Story, Avatar nebo Auta, nejčastěji však na starší pohádky jako Mickey Mouse nebo Sněhurka. První plány těchto nových atrakcí budou odhaleny příští rok, kdy má také vyjít nový film. Tržby Disneylandů podle předpokladů vyletí raketově vzhůru.

Je také možné, že by se nejednalo pouze o další atrakce do již existujících Disneylandů, ale rovnou o celý nový Disneyland zaměřený na Star Wars.

Zdroje: Variety.com, MakingStarWars.net

Zpět na začátek