Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Nová hra na iOS, video z Rebels a novinky E7

Reklama
Napsáno dne 22.8.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod přehledu zpráv z dnešního týdne si můžete přečíst o nové hře Star Wars: Commander pro iOS a zhlédnout další ukázku ze seriálu Rebels. Dále následují další podrobnosti o románu zabývající se Quinlan Vosem a Asajj Ventress a informace o Star Wars VII: nový oblek pro Hana Sola, nejnovější dohady, které se Sedmé epizody týkají, vyjádření Adama Drivera a na závěr ještě možnou fotku z natáčení - nyní z Tatooinu.

Hra Star Wars: Commander pro iOS

Disney Interactive a Lucasfilm spustilo hru Star Wars: Commander. Jde o Free-to-play strategickou hru přístupnou exkluzivně pro iOS. Ve hře se dá připojit ke dvěma frakcím: nemilosrdnému Impériu, nebo k Povstalecké Alianci.

Hra nabízí velké množství vozidel, zbraní a technologie ze světa Star Wars. Hráči, kteří se přidají na stranu Povstalců budou mít pro podpoření bojů za spravedlnost a svobodu k dispozici postavy, jako je princezna Leia, Han Solo, či Luke Skywalker. Vůdci Imperiálních sil velí svým AT-AT, TIE fighterům a stormtrooperům a bojují o absolutní kontrolu nad galaxií. Hra se odehrává v období staré trilogie mezi epizodami IV a VI.

Ve hře je možné mimo jiné:

  • Budovat a bránit základny (K dispozici jsou vojenské jednotky, turrety, energetické štíty, těžká technika a další…)
  • Vést epické bitvy - mít k dispozici veškeré vojenské jednotky, děla, tanky a stíhače a strategicky je rozmisťovat po bitevním poli.

Hra je k dispozici na iPad, iPhone a iPod Touch.

Zdarma ke stažení je na Apple App Store.

Zdroje: Star Wars

Zpět na začátek

Další video z Rebels

Nová zkrácená ukázka ze Star Wars Rebels s názvem „Art Attack” nám představuje mandalorianku Sabine, která vniká do střežené imperiální základny. Jak si ve svém počínání povede si můžete vychutnat v tomto videu:

Zpět na začátek

Další podrobnosti o novém románu

Byl vydán první bližší popis chystaného, zatím nepojmenovaného, románu, jehož hlavní postavy budou Asajj Ventress a Quinlan Vos. Bohužel se však nejedná o informace z oficiálních zdrojů, takže jim nelze úplně důvěřovat.

Román na motivy skriptů pro seriál Star Wars: The Clone Wars, jehož autorkou je Christie Golden, by podle informací z Jedi Bibliothek měl být vydán nejspíše 7. července (júla) 2015.

Poslední příběh, který nebyl nikdy zveřejněn v televizním pořadu Star Wars: The Clone Wars: příběh o důvěře, zradě, lásce a zlu v hlavní roli s nájemnou vražedkyní Asajj Ventress, která dříve bývala jak Jedi, tak i Sith. Nikdy nevysílaný příběh bude vydán jako zbrusu nový román vytvořený ve spolupráci Lucasfilm Story Group s Davem Filonim, výkonným producentem a režisérem seriálů Star Wars: The Clone Wars a Star Wars Rebels!

Když se Jediové rozhodli se zaměřit na Darth Tyranuse - samotného hraběte Dookua, obrátili se s žádostí o pomoc na jeho bývalou učednici Asajj Ventress. Ale když to začne mezi Ventress a Quinlan Vosem, neortodoxním Jediem vyslaným, aby s ní spolupracoval, neočekávaně jiskřit, stává se z mise spleť zrady, aliancí, tajemství a temného spiknutí, které by mohlo vést ke zkáze jak Jedie, tak bývalé sithské učednice, ale také všeho mezi nimi.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

Nový oblek pro Hana Sola a možní Inkvizitoři

Po nedávném uveřejnění vzhledu stormtrooperů pro sedmou epizodu Star Wars přišla další novinka: oblečení pro známého pašeráka Hana Sola. Byly uveřejněny dva odlišné obrázky, z nichž jeden ukazuje oblečení podobné tomu, které měl Han na ledové planetě Hoth, a druhý zobrazuje oblečení vhodné do města, ale i třeba do lesa či do hor.

To však není jediná informace, která byla zveřejněna pomocí obrázku. Druhou novinkou je obrázek sithského Inkvizitora držícího poničenou helmu Darth Vadera, což částečně potvrzuje informaci, že poté, co Rebelové opustí Endor, přiletí Imperiální síly a odvezou si zbytky obleku a ostatků Darth Vadera, jehož tělo bylo spáleno.

Objevila se také teorie, že právě tento Inkvizitor by držel v zajetí Luka Skywalkera, který se podle dalšího tvrzení ztratil.

Z obrázku se zdá, že i tento vyznavač temné strany Síly utrpěl zranění, kvůli kterým musel být částečně přeměněn na kyborga. Úpravy jsou patrné z jeho tváře, jejíž kus je z kovu, i z pravé ruky, která je plně robotická.

Díky flashbackům, které by se ve filmu měly objevovat, se dozvíme, že Inkvizitoři v minulosti častokrát vypomohli Darth Vaderovi s jeho snahou ovládnout galaxii a vyhladit Jedie. V těchto flashbackových scénách by se měla objevit i princezna Leia, kterou by si zahrála dcera její původní představitelky Carrie Fisherové: Billie Lourdová. Darth Vadera by v měl zahrát profesionální wrestler Sheamus a stejně jako v předchozích dílech by Vaderovi svůj hlas propůjčil James Earl Jones.

Zdroje: Na filmu

Zpět na začátek

Fámy a dohady ohledně Star Wars VII

Na světlo světa byly vypuštěny další fámy ohledně postav, děje a vizí týkajících se připravovaného Star Wars VII. Některé z těchto informací jsou vskutku podivné, jejich zdroj se navíc nepodařilo ověřit, takže se velmi pravděpodobně jedná pouze o další mystifikaci.

Lukovo zmizení - Myšlenky, že Luke zmizel hned po bitvě o Endor není tak úplně pravdou. Po skončení Návratu Jediů měl dobrých deset až dvacet let. Když začne film, bude nezvěstný pouze deset let.

Spojení s hrabětem Dooku - Když se objevili dohady, že se k hercům připojil Benedict Cumberbatch, kolovaly drby, že jeho postava bude potomkem hraběte Dooku. Tato informace prý byla pravdivá, později však bylo toto spojení přesunuto na postavu Gwendoline Christie.

Leia a Huttové - Velmi brzy po nápadu natočit nové Star Wars filmy se objevila výrovní skica, kde byla Leia obklopena několika Hutty. Na sobě měla kaštanové šaty, které vypadaly jako pro političku a měla u sebe dva vojáky, kteří připomínali jak stráže z Naboo, tak Rebely. Zdálo se, že Leia s Hutty jedná. Rozhodně to nevypadalo, že by byla vězněna či jinak ohrožena. Není známo, zda má náčrtek s filmem něco společného.

Endor - Stejně jako skica z předchozího bodu byly brzy uveřejněny i skici nazvané „After-party”, které ukazovaly druhou bitvu o Endor. Příběh by se odehrával poté, co by Rebelové Endor opustili, načež by na něj opět vtrhli Imperiálové. Ti by vyvraždili mnoho Ewoků a odnesli by si ostatky Darth Vadera. Ohledně těchto skic je více pravděpodobné, že se neobjeví ve filmu, ale v jiných Star Wars projektech, které by vyplňovaly mezeru mezi Star Wars VI a VII.

George Lucas - Georgova vize nové trilogie by nás měla vzít zpátky na začátek. Ukázala by význam a začátek Jediů a Sithů a také, jak tyto síly neustále ovlivňují dění kolem. Luke by se vydal na dobrodružství, které by mu ukázalo původ zla v galaxii. Některé z těchto myšlenek údajně značně ovlivňují příběh.

Zdroje: Making Star Wars

Zpět na začátek

Adam Driver o Star Wars

Od začátku natáčení jsme od herce Adama Drivera neslyšeli skoro nic, to se však nyní změnilo, protože odpověděl Entertainment Weeklyna několik otázek.

„Teď vytvářet nové Star Wars - to je bizarní. Mám pocit, že dokonce i s tímto obsazením. Začněte snahou to potlačit tak, jak to jen půjde, pouze se soustřeďte na to, že tu jste, abyste to udělali… to se však snadněji řekne, než udělá.”

Herec také zmínil, že mu nikdo nikdy neřekl, o co přesně ve filmu půjde, co kdy postavy udělají a tak podobně. Přiznal se však, že to ani moc vědět nechce, protože se radši pak nechá překvapit. Na otázku, co dělá Star Wars tak výjimečným odpověděl, že si myslí, že je to přátelství, které bylo velmi patrné ve Staré trilogii.

Zdroje: Making Star Wars

Zpět na začátek

Fotka z Pinewood ve stylu Tatooinu

Byla vypuštěna další fotografie, která může pocházet z natáčení očekávané sedmé epizody Star Wars, která má vyjít 18. prosince (decembra) 2015. Cinelinx tvrdí, že fotografie byla získána přímo u Pinewood Studios poblíž Londýna.

Stavby na fotografii se zdají být postaveny ve stylu, který jsme mohli vidět na Tatooine. Zdá se, že se objekty velice podobají obydlím v Tuskenské vesnici, která jsme mohli spatřit v Klony útočí.

Cinelinx také naznačil, že by další informace měly být vypuštěny později tento týden, takže nám nezbývá než si počkat.

Znovu však upozorňujeme, že fotografie ani informace nejsou oficiální. Oficiální jsou pouze dokumenty potvrzené Lucasfilmem.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek