Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Luke v Rebels a dobrodružství Hana Sola

Reklama
Napsáno dne 27.10.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního Přehledu si budete moci prohlédnout fotografie z natáčení Star Wars VII a dočtete se o dalších konceptech pro tento film: další dvě plavidla a dobrodružství Hana a Chewbaccy. Následuje spekulace, že se Benedict Cumberbatch přeci jen ve SW7 objeví, a informace, že se Daniel Radcliffe objevil na natáčení tohoto filmu. Dále se dozvíte detaily o knize z období seriálu Rebels a o vysílání scény s Darth Vaderem ve Velké Británii. Na závěr zde máme zjištění, že se ve Star Wars Rebels objevil Luke Skywalker.

Fotografie z natáčení Star Wars VII

Byla uveřejněna série fotografií (viz zdroje) z natáčení Star Wars VII. Prostředím jsou jakési sutiny, ve kterých se vyskytují stormtroopeři, uvažuje se tedy o možnosti, že stormtroopeři zdemolovali a podpálili nějakou vesnici.

Na místě byl údajně také slyšen herec Harrison Ford, což ovšem vyvrací tvrzení, že Ford již všechny scény dotočil. Herec údajně křičel: „Běž, Chewie!

Dle tvrzení fotografů se v místě natáčení nacházely rekvizity nápadně podobné TIE fighteru a X-wingu. Údajně se také ozývaly výbuchy.

Zdroje: MakingStarWars, StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Další lodě pro Epizodu 7

Byly zveřejněny údajné vzhledy dalších dvou lodí, které bychom měli vidět ve Star Wars VII. Tentokrát se jedná o lodě s názvy E-wing a C-wing.

E-wing mírně připomíná LAAT z klonových válek, prostor, kde by jinak byli vojáci, je však určen pro motor. Kokpit se podobně jako u LAAT skládá z dvou oken a je v něm místo pro dva lidi. Rozdílná jsou křídla lodí. Zatímco u LAAT směřují křídla dolů, u E-wingu jsou ohnuta vzhůru, na koncích jsou pak zakončena laserovými zbraněmi, jako u X-wingu. Má se jednat o útočnou loď.

C-wing má velmi podobnou klenbu jako A-wing, kokpit by se však měl nacházet nalevo a napravo by měla být velká laserová zbraň. Za pilotem má být ještě místo pro astromechanického droida a za zbraní by se měl nacházet motor. Následuje ploutev směřující dolů, na jejímž konci je další zbraň. Na zádi lodi je ještě velký motor, na kterém je ještě jeden menší.
Problémem této lodi je, že zdánlivě nemá jak přistát, tvůrci by tedy museli ještě pro tento typ lodě vymyslet speciální přistávací místo.

Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

Scéna s Hanem a Chewiem

Na místě natáčení, kde byly pořízeny fotografie z předchozí části přehledu, se dle tvrzení fotografů pohyboval Harrison Ford a Peter Mayhew (Chewbacca). Svědci se pokusili popsat, co se během natáčení dělo.

Celé natáčení se odehrávalo v zeleném smíšeném lese. V zemi se tam nachází velká šestiúhelníková díra, která se jeví, jako vyrobená z jakéhosi kovu. Ten je údajně vstupem do Imperiální základny. Z každé strany šestiúhelníku se tyčí sloup o výšce dospělého muže a na vnitřní části každé strany jsou připevněna dvě světla. Uvnitř je znatelná rampa vedoucí k povrchu.

Kousek od tohoto vstupu do základny se nachází terminál, není však známo, co by měl ovládat.

Z díry v zemi se během natáčení vynořili Chewbacca a Han Solo, který měl typické černé kalhoty a černou vestu. Oba se kryjí za sloupy a jsou připraveni ke střelbě, Han se svou ruční blasterovou pistolí a Chewie s velkým „riffle“ blasterem. Wookiee nemá robotickou ruku, jak naznačovaly obrázkové koncepty, které jsme publikovali v předchozím přehledu, a stále má přes rameno typický bandalír.

Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

Benedict Cumberbatch a Epizoda 7

Benedict Cumberbatch se tento týden objevil v The Graham Norton Show, kde se samozřejmě musela objevit i otázka týkající se jeho možné účasti v sedmé epizodě Star Wars.

Ohledně Cumberbatche se již krátce po ohlášení natáčení nového filmu začalo spekulovat jako o jednom z potencionálních herců. Později se však objevila spekulace, že role, která mu měla připadnout, byla přenesena na ženskou roli a dostala ji Gwendoline Christie.

Sám herec na otázku, zda se v novém Star Wars vyskytne odpověděl nejprve: „Bez komentáře.” Následně řekl, že samozřejmě není. Zmínil však, že se byl na natáčení podívat.

Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Daniel Radliffe a Epizoda 7

Představitel filmového Harryho Pottera se v minulém týdnu přišel podívat na natáčení SW VII. Neznamená to ale, že by si měl ve filmu zahrát. Daniel Radcliffe se přišel podívat do jednoho patra Pinewood Studios, kde se setkal i s Harrisonem Fordem. Skutečný důvod jeho návštěvy byl, že šel navštívit své přátelé, kteří pracují na Star Wars filmu. Jde totiž o stejnou skupinu, která pracovala i na filmech o kouzelnickém učni z Bradavic.

Zdroje:StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Kniha z období Rebels

Brzy má vyjít nová kniha z období, kdy se odehrává i seriál Star Wars Rebels. Bude se jednat o první díl z trojdílné série, který nese název Star Wars Rebels Servants of the Empire: Edge of the Galaxy. K této knize byly nyní uveřejněny bližší údaje.

Star Wars Rebels Servants of the Empire: Edge of the Galaxy


Autor: Jason Fry
Ilustrátor: Jean-Paul Balmet
Věkové rozmezí: 8 - 12 let
Počet stran: 176 stran
Vydavatel: Disney Lucasfilm Press
Popis knihy: Zdá se, že Zare Leonis byl předurčen stát se poslíčkem Impéria. Jeho sestra Dhara byla přijata na uznávanou imperiální akademii na Lothalu a Zare je přesvědčen, že se k ní za rok připojí. Ale rok může přinést spoustu nežádoucích změn. Nejen, že se začínají odhalovat destruktivní plány Impéria, které se dotknou Lothalu a jeho obyvatel, ale navíc zasáhnou problémy i jeho rodinu, když Dhara záhadně zmizí. Zare je nucen vše přehodnotit a promyslet, co znamená být dobrým služebníkem Impéria.

Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

Darth Vader v Rebels

Oficiální facebooková stránka U.K Star Wars zveřejnila info týkající se opětovného odvysílání filmu Star Wars Rebels: Spark of the Rebellion s přidanou scénou Darth Vadera namluveného Jamesem Earlem Jonesenem. Bylo ho možné vidět na kanále Sky1 v pondělí 27. října (októbra) v 16:30.

Zdroje: StarWarsUnderworld

Zpět na začátek

Luke Skywalker v Rebels

Ve třetím díle Star Wars Rebels se objevila postava Luka Skywalkera. Krátce po úvodní scéně na lodi Ghost se Ezra prochází po ulici a na scéně prochází starší muž, kterým je právě Luke. Mnozí mohou mít námitky, že by Luke měl být v době, kdy se Rebels odehrává, mladý a rozhodně ne bělovlasý. Ale je to skutečně on. Tento je totiž udělán jako Luke Skywalker, ale z původní Lucasovy vize Star Wars, která byla zveřejněna ve formě komiksu. V tomto komiksu měl Luke původně zastávat roli Bena Kenobiho při tréninku mladého Annikina Starkillera.

Zdroje: MTV

Zpět na začátek