Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Knihy se SW v angličtině

Napsal: Darth Shadow
Dne: 14.7.2014 12:08
Kategorie: Ostatní
Zpět na fórum

Zdravím,
poslední dobou (už asi 3 měsíce) řeším dilema ohledně knížek s tématikou STAR WARS.
Totiž, mám možnost objednat si několik knížek (mimo jiné i zbývající knihy z trilogie o Darthu Baneovi), které na stránkách Egmontu, jestli vůbec někdy, ještě hodně dlouho neuvidíme vzhledem k jejich rychlosti vydávání knih se SW tématikou (například příští rok jich vydají jen šest - což je hodně velký nepoměr vzhledem k tomu kolik knih existuje).

Ale má to háček, těch několik knih je totiž v angličtině - i když věřím, že mám bohatou slovní zásobu a textu v angličtině dokážu porozumět - a já si nejsem jistý, jak si budu užívat děj například, když v jednom odstavci naleznu třeba sedm pro mně z cela neznámých slov nebo rovnou celou větu nebo frázi - a tyto pro mně nová slova si budu muset překládat, a tím se alespoň z mého pohledu odcizovat ději.

Proto se chci zeptat, jestli si někdo pořídil knihu v angličtině, tak jak se mu četl její obsah a jak si užíval její děj.

Děkuji za odpovědi.
Přidat komentář
Obrázek uživatele Viq
29-30
Viq [Redaktor]
14. Červenec 2014 - 16:20
Osobně bych neřekl, že umím anglicky nějak úžasně, ale SW knihy jsem četl pouze v AJ - a nebyl to nijak moc velký problém. Pokud ti nevadí, že budeš číst pomaleji či že budeš muset občas šáhnout po slovníku (což třeba na Kindlu byla pohodička), tak bych se toho rozhodně nebál ;)

Doporučoval bych ti projít si náhledy knih - např. Revan má k nahlédnutí prolog (Amazon: odkaz » , GPlay: odkaz » ) a i jiné knihy budou mít pár stránek k nahlédnutí. Nemusíš si tedy kupovat celou knihu, ale přesto budeš mít přibližnou představu o tom, zda bys to přečíst dokázal či ne.

Myslím, že rozhodně stojí za to to zkusit - zlepšíš si angličtinu, dozvíš se něco nového o SW, nebudeš muset čekat na překlad a jako bonus dostaneš cool pocit z toho, že si přečetl knihu v jiným jazyce než je čeština :D

"You can't believe everything you read on the Internet." - Abraham Lincoln

+1
0
-1