Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Marvel převezme vedení nad komiksy

Reklama
Napsáno dne 13.1.2014

Minulý týden se objevila - pro některé nepřekvapivá - zpráva, že komiksy a grafické příběhy ze Star Wars Univerza bude od roku 2015 vydávat Marvel, což znamená konec 23-leté nadvlády vydavatelství Dark Horse Comics. Tento krok se dal očekávat, jelikož Marvel je vlastněný společností Disney, pod kterou spadá i samotný Lucasfilm.

Dark Horse, který s komiksy ze světa Star Wars začal v roce 1991, vydal během třiadvaceti let přes 80 sérií či samostatných komiksů a je také zodpovědný za velkou část rozšířeného vesmíru (expanded universe), který začal formovat již první vydanou sérií Dark Empire, ve které popisuje znovuzrození Císaře. Zakladatel Dark Horse Mike Richardson v prohlášení řekl, že mu je líto konce spolupráce s Lucasfilmem v roce 2015, ale z pozice výhradního vydavatele Star Wars komiksů slíbil některé zajímavé věci. “Rok 2014 možná je naším posledním u kormidla Star Wars komiksů, přesto ho ale plánujeme udělat nezapomenutelným. Víme, že fanoušci nic menšího nečekají. Síla je stále s námi,” uvedl Richardson.

Pro Marvel je to návrat zpět, jelikož komiksy Star Wars vydávalo v letech 1977 až 1991, kdy od ní získal licenci právě Dark Horse. Marvel jako první začal umisťovat příběhy do rozšířeného vesmíru, takže se oprostil od děje originální trilogie filmů, a začal vytvářet vesmír Hvězdných válek, jaký známe nyní.

“Dark Horse Comics publikovaly výjimečné Star Wars komiksy přes 20 let a budeme navždy vděční za jejich obrovský podíl na světě Star Wars a za úžasnou spolupráci, kterou jsme měli,” uvedla Carol Roeder, ředitelka udělování licencí Lucasfilmu. “V roce 2015 udělají vesmírná dobrodružství Luka, Hana, Leiy a Chewbacci světelný skok zpět do Marvelu, aby započala nová éra dobrodružství ve vesmíru Star Wars.”

“Zde v Marvelu jsme velmi nadšení z toho, že budeme pokračovat ve vydávání komiksů a grafických příběhů Star Wars,” řekl celosvětový vydavatel a prezident Marvel Dan Buckley. ”Značka Star Wars je jedna z nejkultovnějších v zábavní historii a jsme poctěni, že máme příležitost přivést naše tvůrčí talenty k pokračování a rozšiřování předaleké galaxie Star Wars.”

“Jsme nesmírně nadšeni touto další kapitolou Star Wars ságy,” prohlásil Andrew B. Sugerman, výkonný víceprezident Disney Publishing Worldwide. “Spojení dvou kultovních značek Lucasfilm a Marvel, aby nám vyprávěly nové příběhy, nám umožní nadále milovat originální Star Wars komiksy a bude bavit generace, které přijdou po nás.”

Zatím můžeme tedy pouze očekávat, co si pro nás Marvel vymyslí. I když převezme všechny práva od Dark Horse, zatím nevyšlo ani oficiální vyjádření, jestli budou dokončené již rozdělané komiksy - na otázky zahraničních serverů, které se na tuto věc ptaly, odpovědělo vydavatelství jednoduše: “Nevíme.”

Zdroje a odkazy:
- StarWars.com
- TheForce.net
- ComicsAlliance.com