Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: TCW v USA a další novinky okolo Rebels

Reklama
Napsáno dne 14.2.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátku dnešního Přehledu se dočtete, jaké úspěchy zaznamenal za svou kariéru John Williams, který nedávno oslavil 82. narozeniny. Dále se dozvíte, kdy oficiálně dorazí seriál Star Wars: The Clone Wars do Ameriky, zjistíte, jaká je další představená postava ze Star Wars Rebels, počet rebelů, na které bude seriál hlavně zaměřen, detailnější zaměření tohoto seriálu a rozhovor o něm s Gregem Weismanem. Dále vás informujeme o vydání dalších dvou knížek a chystaném Star Wars maratonu v kinech v Austrálii a Novém Zélandu. Na závěr vás seznámíme s fanouškovským filmem na motivy Hvězdných válek ze Slovenska.

John Williams oslavil 82. narozeniny

Hudební skladatel a autor filmové hudby John Williams, oslavil v sobotu 8. února již 82 let. Kromě Star Wars složil hudební doprovod k více než stu filmům, mezi něž patří i takové trháky jako E.T. Mimozemšťan, Jurský park, Čelisti či Harry Potter.

Williams získal za svou dlouholetou kariéru celkem 5 Oscarů (ze 41 nominací), 3 Emmy (z 6 nominací), 4 Zlaté Glóby (z 25 nominací), 21 cen Emmy (z 59 nominací) a 7 cen BAFTA (ze 13 nominací), což ho činí jedním z nejúspěšnějších a nejnominovanějších hudebních skladatelů. V roce 2000 byl pak Williams uveden do Hollywood Bowl síně slávy a v roce 2004 převzal Kennedy Center Honors. Jeho kvality potvrzuje i fakt, že skládal ústřední motivy k celkem čtyřem Olympijským hrám.

Podrobnosti o jeho hudebních doprovodech k filmům Staré trilogie Star Wars si můžete přečíst v sekci Filmy.

Zdroje: Jedi News, ČSFD, Wikipedia

Zpět na začátek

Seriál The Clone Wars na Netflixu

Všech třináct epizod z šesté série Star Wars: The Clone Wars bude v USA uveřejněno v pátek 7. března (marca) na serveru Netflix.

„Spolu se 13 epizodami nové série, přezdívané „The Lost Missions“, bude na Netflixu celá Star Wars: The Clone Wars sága i několik nikdy nezveřejněných záběrů, které nikdo nikdy v televizi neviděl a dokonce i celovečerní film,“ oznámil Lucasfilm. „Tato víceletá dohoda dělá Netflix exkluzivní předplacenou službu pro celou Star Wars: The Clone Wars sérii.“ Na podporu tohoto oznámení zveřejnil server USA Today klip: Yoda a „hlas“ v Chrámu Jedi.

Zdroje: The Force, Jedi News, Jedi News

Zpět na začátek

Nová postava v Rebels bude Jedi

Novou postavou seriálu Star Wars Rebels bude Jedi Kanan, který přežil rozkaz 66 a ukryl se před Impériem.

“Kanan viděl víc, než by mladý muž měl vidět. Proto se mladý Jedi stal více melancholickým a nevyčnívajícím,“ prozradil jeho dabér Freddie Prinze Jr.

“Svůj světelný meč schoval pod zámek a místo něj se začal ohánět svým blasterem, aby se vyhnul pozornosti Impéria, zvláště Inkvizitorovi a jeho Stormtrooperům,” napsal do USA Today’s Brian Truitt. “Ale i díky posádce na vesmírné lodi The Ghost se jeho spojení se Sílou vrátilo a spolu se vzbouřili proti imperiální hrozbě.”

Zdroje: The Force, USA Today, Jedi News

Zpět na začátek

Celkový počet „hlavních“ rebelů v seriálu Rebels

V nedávném rozhovoru pro IGN prozradil výkonný producent seriálu Star Wars Rebels Greg Weisman počet postav, které budou tvořit jádro skupiny rebelů.

„Máme postavu, na kterou zaměříme největší pozornost, a pak pět dalších postav, které dotváří skupinu šesti rebelů. Již v první sérii se bude obsazení rozšiřovat a přibude více lidí, ale pozornost bude stále soustředěna na tuto malou skupinu rebelů, kteří jsou v podstatě jen otravným hmyzem z pohledu Impéria, proti němuž bojují. Škoda, kterou dokáže šest jedinců způsobit asi nebude moc velká. Ale jak začnou uzavírat aliance, nalézat spojence a zvětšovat se, šou se začne stávat čím dál větší a větší.

Zabere nám to nějakou chvíli, než vytvoříme organizaci schopnou vzájemnou spoluprací zničit Hvězdu smrti a jít na Hoth a všechny ty věci. Takže máme cestu, po které půjdem, ale naše šou se bude stále zaměřovat na těch šest postav, kteří si tím vším projdou, i když se rozhled bude zvětšovat.“

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Směřování a styl Rebels

Star Wars Rebels by mělo být dle nových informací zaměřeno více na postavy a lidskou povahu a charakter, než na technologie. Díky Rebels také započne nová éra videoher, komixů.
“V původním filmu jste viděli kupu lidí v oranžovém a nevěděli jste, co jsou zač,” říká Fraddie Prinze Jr., který propůjčí hlas Kananovi. “Tohle je toho začátek: oběti, které přinesli ti v oranžovém a rodiny, které ti v oranžovém ztratili, a nenávist, kterou byste cítili vůči těm, kteří by doslova zabili vaši ženu a dítě, jen aby získali váš majetek.”

Impérium využívá mnoho planet stejně jako Lothal - pro získání vojáků, či konstruktérů ničících strojů. A Vader pověřil Inkvizitora, aby prohledal všechny kouty galaxie a zjistil, zda jsou pro dobro všech skutečně všichni Jediové mrtví.

„Inkvizitor je po fyzické stránce impozantní hrozba,“ říká výkonný producent Rebels Simon Kinberg. „Co je ale skutečně děsivé, je jeho schopnost číst v lidech, rozumět jejich strachu, využít ho a překroutit jejich vnímání, takže nad sebou již nikdy nebudou mít kontrolu.”

Zdroje: Star Wars 7 News, USA Today

Zpět na začátek

Rozhovor o Rebels s Gregem Weismanem

Výkonný producent Star Wars Rebels Greg Weisman prozradil své zážitky a pocity z Rebels: „Hodně z toho bude prostě fantastické. Měl jsem pár senzačních produkčních partnerů - Simona Kinberga a Davea Filoniho - dva neuvěřitelně skvělé chlapy, kteří jsou ve své práci vážně dobří. Takže, pouze s osobního hlediska, nemáme nikdo žádné pochybnosti, já jsem nejrozmrzelejší. Jsem z nás tří největší bručoun. Ale oni jsou ze své práce šťastní, takže jsou neuvěřitelně talentovaní. Když jsme měli - nejsem oprávněn říci koho - což je pro tuto šou přímo skvělý spisovatelský personál. Měli jsme pro to fenomenální herce - opět nesmím říci koho! - ale znám jména, která budou brzy odhalena, ale nyní ještě ne.“

Zdroje: Jedi News, The Force

Zpět na začátek

Nové dětské knihy

Nová kniha z období, kdy se má odehrávat i seriál Star Wars Rebels, ponese název Ezra’s Journal, tedy Ezrův deník. Tato kniha má být určena pro děti ve věku 6 až 10 let a obsahovala by 96 stran. Měla by vyjít 7. října (októbra) 2014, samozřejmě v angličtině.

Dále Jeffrey Brown, autor dětských knížek Darth Vader a syn a Vaderova malá princezna, popsal svou novou knihu nesoucí název Dobrou noc, Darth Vadere.

„Vader je připraven uložit své děti do postele, ale dvojčata chtějí před spaním ještě přečíst pohádku. Jedna z pohádek se týká mimozemšťanů, další padouchů a jiná monster v jejich odlišných světech. Od Hana Sola a Chewbaccy k Bobu Fettovi a malému Ewokovi, od wampy k jawům - všichni obyvatelé galaxie jsou připraveni na odpočinek při tomto nádherném příběhu vyprávěném ve verších se spoustou zápletek - to vše ve Star Wars podání!“

Zdroje: The Force, Jedi News

Zpět na začátek

Star Wars maraton v Austrálii a na Novém Zélandu

Na oficiální facebookové stránce Star Wars se objevil příspěvek hlásající, že se do Austrálie a Nového Zélandu ve dnech 3. a 4. května (mája) dostane tzv. Star Wars Marathon s názvem „May the 4th Be With You.“ To znamená, že se do tamních kin na dva dny vrátí Star Wars. Budou v prodeji jednodenní vstupenky jak pro Starou, tak pro Novou trilogii. Více informací bude uveřejněno později.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Slovenský fanouškovský film

Malá slovenská skupina zaměřující se na filmy se speciálními efekty B&S Pictures připravuje fanouškovský film s tématem Hvězdných válek. Připravovaný film nese jméno „Star Wars Zem vzdoruje (Star Wars The Earth Resists)“, kromě 2D efektů bude obsahovat i ty 3D, odehrávat se bude po VI. epizodě a objeví se v něm nový Jedi i Sith.

Ačkoliv na YouTube jistě najdete mnoho jiných podobných fanouškovských filmů, a některé i s kvalitnějším zpracováním, tak z české a slovenské produkce takových filmů příliš nepřichází. Od tohoto snímku asi také nemůžeme čekat plně funkční model Hvězdy smrti, ale pokud vezmeme v úvahu, že na něm pracovalo pouze několik fanoušků, tak se nejedná o nijak špatný počin.

Film má spatřit světlo světa koncem května (mája), ale už nyní byl zveřejněn trailer:

Zpět na začátek