Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Hudba TCW, videa z Rebels a kniha Darth Plagueis

Reklama
Napsáno dne 21.2.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátku dnešního Přehledu přinášíme smutnou zprávu o úmrtí Christophera Malcolma, který hrál rebela Zeva Senescu ve Star Wars V. Dále budeme informovat o možnosti poslechu vybraných skladeb ze seriálu Star Wars: The Clone Wars, uvedeme zajímavosti kolem nahrávání zvuku ke Staré trilogii a ukážeme nové upoutávky ze Star Wars Rebels. V druhé části Přehledu najdete oficiální popis chystané knihy Darth Plagueis, podrobnosti Lego setů lodí Ghost a Phantom a na závěr možnost objevení legendární lodi Millenium Falcon v Epizodě 7.

Zemřel Christopher Malcolm

S lítostí oznamujeme, že nás dne 15. února (februára) opustil Christopher Malcolm, představitel rebela Zeva Senescy. Dále hrál ve filmech jako: Rocky Horror Show, The adventures od Barrie McKenzie či Daphne. Zemřel ve věku 67 let na rakovinu.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Hudba ze Star Wars: The Clone Wars zdarma k poslechnutí

Kevin Kiner, skladatel hudby animovaného seriálu Star Wars: The Clone Wars, nahrál na svou webovou stránku přibližně 60 skladeb z pěti dosavadních sérií TCW a je možné si je tedy zdarma poslechnout.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Nahrávání zvuku u Staré trilogie

Ben Burtt, zvukař filmů Star Wars, odhalil detaily ohledně vytváření zvuků v původní trilogii.

„K filmu, jako je Star Wars, byl soundtrack kompletně udělán ve studiu. Na scéně bylo zaznamenáno pouze 15-20% dialogů. Vše ostatní bylo nahráno později, včetně zvukových efektů kroků, šustění šatů a exploze Hvězdy Smrti,“ vysvětlil Burst. „Všechny zvukové efekty jsme uchovali a myslím, že máme asi 6 000 pásek, na kterých je zachyceno vše od vrčení zvířat až po zvuk motorů.“

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Ukázky z připravovaného seriálu Star Wars Rebels

V uplynulých dnech se na oficiálním Star Wars účtu na YouTube objevily dvě ukázky ze seriálu Star Wars Rebels.

V obou videích jsou záběry chlapce Ezra na jeho domovské planetě Lothal, také se tam objevuje loď Ghost a krátký záběr je věnován i Kananovi, Heře a Chopperovi. Grafické ztvárnění je inspirováno Starou triologií a nákresy od Ralpha McQuariieho.

*Další informace o postavách Rebels přineseme zítra v samostatném článku.

Zdroj: Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Oficiální popis knihy Darth Plagueis

Jak se již možná někteří z vás vědí, Egmont má v březnu (marci) vydat českou verzi knihy Darth Plagueis od Jamese Lucena.

Popis od Egmontu:

Životopis jednoho z nejnadanějších Sithských lordů, o němž se zmiňuje i Palpatine v rozhovoru s Anakinem Skywalkerem v Epizodě III Hvězdných válek.

Darth Plagueis, jeden z nejnadanějších Sithských lordů, který kdy žil, netouží po ničem jiném než po moci a obává se jen toho, že ji ztratí. Jako učedník bezvýhradně přijme nemilosrdné praktiky Sithů. A když přijde správný čas, zničí svého mistra. Zároveň však přísahá, že jeho nikdy nepotká stejný osud. Protože na rozdíl od svých předchůdců, Darth Plagueis si nakonec osvojí nejvyšší moc… překonat smrt!

Zdroj: Bux

Zpět na začátek

Podrobnosti Lego setů lodí Ghost a Phantom

Byly upřesněny parametry LEGO stavebnic The Ghost a Phantom.

The Ghost bude obsahovat 929 dílků a jeho cena bude činit 89,99$. Součástí stavebnice budou také 4 figurky - „Cowboy“ Jedie Kanana Jarruse, Twi’lečku Heru Syndullu, Zeba Orreliose a ještě k tomu jednoho imperiálního Stormtroopera. Samotná loď bude mít dvojitý kokpit, otočnou střeleckou věž, záchranné moduly a dvojici střelců.

Phantom bude mít dílků pouze 234 a jeho cena by měla být 24,99$. Loď bude mít skládací křídla a odnímatelný kokpit. Obsahovat bude dvě figurky a to sice pilota Ezra Bridgera a astromechanického droida Choppera.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Millenium Falcon ve Star Wars 7?

Jak jsme již několikrát informovali, Star Wars epizoda VII. vyjde v roce 2015 a pravděpodobně se v ní objeví se i legendární trio Mark Hammill, Carrie Fisher a Harrison Ford. Nyní se objevil obrázek, který napovídá, že se tam objeví i kultovní loď Hana Sola, Millenium Falcon.

Zdroj: Absolute Harrison Ford

Zpět na začátek