Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Tvorba lightsaberu, top díly TCW a den čtení SW

Reklama
Napsáno dne 4.4.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

V dnešním Přehledu začneme seznamem TOP deseti epizod podle Star Wars blogu. Následně vás necháme shlédnout video o světelných mečích a nabídneme zprávu související s TBBT. Také vám oznámíme, že se v říjnu bude konat další ročník Star Wars Reads Day a příspěvek zakončíme zprávou, že Amy Hininng bude spolupracovat na nové SW hře.

TOP deset dílů TCW

Server starwarsblog.starwars.com uveřejnil seznam deseti, podle jejich názoru, nejlepších dílů animovaného seriálu TCW.

Na desátém místě se umístil díl druhé série The Zillo Beast.
Nápad na něj vznikl také díky tomu, že Dave Filoni je fanda Godzilly. Díl začíná odpálením nové republikové zbraně - elektro-protonové bomby, která však vytvoří kráter a odhalí tvora, s jakým se obyvatelé planety již dlouho nesetkali.

Devátý v seznamu figuruje díl třetí série Wookiee Hunt.
V tomto díle je Ahsoka chycena Trandoshany a převezena na planetu, kde se spolu s dalšími oběťmi včetně Chewbaccy stává lovnou zvěří.

Osmý díl v pořadí se jmenuje Monster a je taktéž ze třetí série.
Tento díl nám představuje nového padoucha - Savage Opresse, který se dostává k hraběti Dooku jako jeho nový učedník. Ve skutečnosti však jeho loajalita náleží Sestrám Noci.

Sedmým se stal díl Ghosts of Mortis, který opět patří do třetí série.
Jedná se o závěrečný díl z Mortisu, ve kterém je Synovi, který se snaží z planety uprchnout, konečně jednou pro vždy zabráněno ovládnout celý vesmír Temnou stranou Síly.

Na šestém místě se nachází díl první série - Rookies.
Díl se odehrává na jedné ze základen Republiky, kde slouží vojáci s nedokončeným výcvikem. Tito vojáci však musí prokázat, co v nich je, když je stanice napadena Separatisty.

Pátý je The Box ze čtvrté série.
Zde je Obi-Wan Kenobi, v přestrojení za námezního lovce Rako Hardeena, spolu s dalšími lovci odměn podroben těžkým zkouškám, ve kterých vydatně využije svůj důvtip a stane se tak členem týmu, který má zavraždit Kancléře.

Čtvrtý se umístil další díl čtvrté série - Darkness on Umbara.
Díl s velmi tajemnou atmosférou odehrávající se na planetě Umbara. Generál Skywalker je odvelen a nad jeho muži přebírá kontrolu Jediský generál se vskutku neobvyklými způsoby - Pong Krell.

Bronzovou medaili získal jeden ze „ztracených dílů” - Sacrifice.
V tomto díle cestuje Yoda galaxií, aby se naučil více o Síle a lépe jí porozumněl. Musel podstoupit těžké zkoušky a nyní musí čelit prastarému zlu.

Stříbrnou medaili vybojoval díl To Catch a Jedi z páté série.
Ahsoka byla neprávem obviněna a s úmyslem dokázat svou nevinu utekla ze zajetí. Nyní se vydává do hlubin Coruscantu, kde, jak doufá, najde úkryt.

A vítězem se stává další díl páté série - The Lawless.
V tomto díle se Obi-Wan nechává kvůli záchraně Satine, kterou kdysi miloval, vlákat do pasti nastražené Darth Maulem.

Zdroj: Star Wars Blog

Zpět na začátek

Video o světelných mečích

V následujícím videu diskutují tvůrce Star Wars George Lucas, herec Mark Hamill a zvukový designer Ben Burtt o pojetí a vzniku lightsaberu.

Člověk, který má přinést Galaxii mír, potřebuje zbraň. Zbraň lepší a hbitější než blaster, ale zároveň civilizovanější a elegantnější. Jedním z návrhů byl meč, musel však vypadat futuristicky, takže se přišlo s nápadem laserového meče - lightsaberu.

Zvuk lightsaberu byl prvním vytvořeným zvukem staré triologie. K tomuto účelu dobře posloužil hukot starého filmové projektoru během volnoběhu. Jako další zvuk posloužila zpětná elektronická vazba. K oběma těmto objevům došlo zcela náhodně. Po vyslechnutí hukotu projektoru Burtt prohlásil: „Tohle je pravděpodobně ten zvuk, který by mohl vydávat lightsaber.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Star Wars a The Big Bang Theory

Producenti, kteří natáčejí seriál Teorie velkého třesku (The Big Bang Theory), zažádali o spolupráci s Lucasfilmem, který jim má povolit a pomoci vytvořit planetu Dagobah, na které byl Yoda ve vyhnanství.

Jak to pasuje do populárního seriálu? Hlavní postava seriálu Sheldon Cooper (Jim Parsons) má mít vize se svým idolem a učitelem z mládí, profesorem Protonem (Bob Newhart). Díky těmto vizím ho napadá myšlenka, že profesor Proton je jeho mistr Jedi. Epizoda by měla vyjít 1. května.

Zdroj: Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Třetí ročník Star Wars Reads Day

USA Today oznámil, že v sobotu 11. října (októbera) proběhne další, v pořadí třetí, ročník Star Wars Reads Day. Akce se zúčastní např. Chris Alexander (tvůrce SW origami), Tom Angleberger (tvůrce Yoda origami), Jeffrey Brown (spisovatel dětských komiksových SW knih), Troy Denning (autor knih a herní designer), Ian Doescher (spisovatel), Jason Fry (spisovatel), Daniel Lipkowitz (autor The Yoda Chronicles), John Jackson Miller (spisovatel) či Ryder Windham (spisovatel). A nebudou zde chybět ani umělci Chris Reiff a Chris Trevas, kteří založili neoficiální SW stránku The Parts of Star Wars.

Zdroj: StarWars.com

Zpět na začátek

Amy Hininng a nová SW hra

Bylo oznámeno, že Amy Henning, která spolutvořila příběhy do her ze série Uncharted, bude pracovat jako kreativní ředitelka Visceral Games pro práci na Star Wars hře.

Amy se k tomu vyjádřila takto: „Je pro mě velká příležitost pracovat na něčem, co se týká Star Wars vesmíru, zvláště když to mělo vliv na můj život.”

Zdroj: TheForce.net

Zpět na začátek