Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: WonderCon, SW VII a komiksy od Darkhorse

Reklama
Napsáno dne 25.4.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního Přehledu vám představíme plán vydávání studia Darkhorse na měsíc červenec (júl) a prozradíme vám, kdo bude skladatelem hudby pro blížící se seriál Star Wars Rebels, ke kterému vám následně i nabídneme video o pilotce Heře Sindulle a informace z WonderCon panelu tohoto seriálu. Následně si projdeme, jak se Simon Kinberg vyjádřil ohledně kánonu SW a představíme další novinky do SW: TOR. Následovat budou informace o plánovaných dětských knihách a o obálkách SW knih. Ke konci vám představíme jedno z míst, kde se natáčí epizoda 7, ukážeme její rozpočet a upozorníme vás na upoutávku k dalšímu dílu Yoda Chronicles. Nakonec jsme si pro vás připravili další rozhovor s Davem Filonim.

Nové komiksy od Darkhorse

V červenci (júli) 2014 budou vydány hned čtyři Star Wars komiksy od Darkhorse.

Star Wars #19

  • Tvůrci: Brian Wood, Carlos D'Anda, Gabe Eltaeb a Hugh Fleming
  • V prodeji: od 9. července (júla)
  • Cena: 2,99$

Luke, Leia, Han a Chewie jsou opět spolu na palubě Millenium Falcon. V přestrojení za pašeráky musí provést šílený kousek - pokud se jim povede se vyhnout strašlivému námeznímu lovci IG-88.

Star Wars: Darth Maul - Son of Dathomir #3

  • Tvůrci: Jeremy Barlow, Juan Frigeri, Mauro Vargas, Wes Dzioba a Chris Scalf
  • V prodeji: od 16. července (júla)
  • Cena: 3,50$

Darth Maul zajal Sidiousova nového učedníka! Matka Talzin s Maulem se snaží hraběte Dooku přetáhnout na svou stranu, přičemž se odhalují překvapivé skutečnosti z Maulovy minulosti. Ale útok Jediské elitní úderné jednotky uvrhne veškeré plány do chaosu.

Star Wars: Legacy #17

  • Tvůrci: Corinna Bechko, Gabriel Hardman, Brian Albert Thies, Jordan Boyd a Agustin Alessio
  • V prodeji: od 23. července (júla)
  • Cena: 2,99$

Toulavá planeta - toulavý Sith
Na misi podle příkazů císařovny pátrají Ania Solo a kontingent stormtrooperů po Jao Assam a Darth Wredd. Poté, co Ania opět dorazila na toulavou planetu, kde začalo její dobrodružství, narazila na něco, co nikdo nečekal - na armádu Sithů.

Star Wars: Rebel Heist #4

  • Tvůrci: Matt Kindt, Marco Castiello, Dan Parsons, Gabe Eltaeb a Adam Hughes
  • V prodeji: od 30. července (júla)
  • Cena: 3,50$

Plán Rebelů se chýlí ke konci. Vše, co musí Luke Skywalker udělat, je vyhnout se Imperiálnímu špehu a provést nějakou tu neočekávanou záchranu. Ale tento farmářský chlapec je na pokraji něčeho většího a nehodlá se zachraňováním Galaxie nyní přestat.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Skladatel pro Star Wars Rebels

Kevin Kiner, který vytvářel hudbu pro Star Wars: The Clone Wars, byl vybrán jako skladatel i pro blížící se seriál Star Wars Rebels. Novinka byla oznámena během WonderConu na panelu Star Wars Rebels.

Kiner prohlásil, že na rozdíl od The Clone Wars bude mnohem více využívat hudebních témat od Johna Williamse a také že se cítí být poctěn být součástí největší sci-fi ságy 20. a 21. století.

V rozhovoru pro Los Angels Times dále prozradil, že na soundtracku se podílelo 30 hudebníků, což je podle Timesů více, než kolik se jich podílí na běžných televizních sériích, a hudba bude s koncem série více experimentální kvůli příběhu.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Ukázka ze Star Wars Rebels

Na panelu Star Wars Rebels na WonderConu byla zveřejněna další ukázka pro seriál Star Wars Rebels, kde Vanessa Marshall uvádí svou postavu Heru, kapitánku vesmírné lodi Ghost, v boji proti dvěma TIE fighterům. V ukázce se také objevuje astrodroid Chopper, který potvrzuje popis rebelujícího robota, tedy tak, jak ho už dříve popsal Dave Filoni.

Zdroj: Jedi News

Zpět na začátek

Detaily o Star Wars Rebels na Twitteru

Na twitteru se 19. dubna (apríla) konala debata o připravovaném seriálu Star Wars Rebels. Byly zde ukázány například původní koncepty pilotky Hery. Také bylo zmíněno, že se očekává, že Coruscant - stejně jako ve Staré trilogii - bude pouze zmiňován, ale ukázán nebude. Také by v seriálu údajně mělo být více vesmírných bitev, než těch pozemních.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

SW kánon a Expanded Universe

Simon Kinberg, Star Wars spinoff filmový konzultant a výkonný producent Star Wars Rebels, rozebíral v rozhovoru pro IGN svůj pohled na Expanded Universe (Rozšířený vesmír).

Na otázku, zda EU bude sloužit jako základ pro budoucí spinoff filmy odpověděl: „Kánon je kánon, a kánon je šest filmů, které jsou nyní natočené.“ Dodal však také, že EU je inspirující a že Rebels budou brát inspiraci odevšad.

Zdroj: The Force

Zpět na začátek

Novinky v datadisku pro SW: TOR

Datadisk k MMORPG hře Star Wars: The Old Republic, Galactic Strongholds, který měl vyjít 24. června, vyjde až 19. července (pro předplatitele). Důvodem odložení jsou dodatečná vylepšení, která chtějí vývojáři na žádost hráčů do datadisku ještě přidat. Mělo by se jednat o možnosti jako přidat vozidlo či zvíře do pevnosti nebo umožnění cechu (guildě) dobýt planetu, což při splnění dodatečných úkolů přinese další bonusy a odměny.

Původní vylepšení:

  • 3 unikátní pevnosti, jedna na každé hlavní planetě a další na Nar Shadaa
  • 2 vlajkové lodě se specifikacemi odpovídajícími danému cechu
  • Dědičný úložný obsah pevností
  • Možnost získat prestiž sledovanou na Tabulkách prestiže
  • Stovky dekorací k objevení a získání

Dodatečná vylepšení:

  • Dobývací soutěže
  • Rozšířené možnosti vlajkových lodí cechu:
    • Podpora členů cechu z orbity
    • Okamžitý přesun celé skupiny na vlastní souřadnice
    • Soutěžení v dobývání planet
  • Nová pevnost - Tatooine
  • Vozidla, jezdecká zvířata, zvířata a možnost vystavit si v pevnostech postavy společníků jako dekorace
  • Zdroj: SW:TOR

    Zpět na začátek

    Dětské knížky ze Staré trilogie

    Společnost Walt Disney se rozhodla připomenout fanouškům Starou trilogii a za tímto účelem budou vydány čtyři dětské knížky založené právě na Staré trilogii. Pro každou z knih byl vybrán autor dětských knížek: Tom Angleberger, Tony DiTerlizzi, Adam Gidwitz a R. J. Palacio. Ilustrátorem obálek by měl být Iain McCaig.

    Máme neuvěřitelnou příležitost přispět světu Star Wars novými mladými čtenáři,” vyjádřila se ve videu Carol Roeder, ředitelka publikace.

    První kniha The Adventures of Luke Skywalker, Jedi Knight, bude vydána v říjnu (októbri) roku 2014. Jejím autorem bude již zmiňovaný Tony DiTerlizzi. Tato obrázková kniha převypráví děj epizod IV, V a VI. Použita bude klasická tvorba Ralpha McQuarrieho.

    R. J. Palacio převypráví Novou naději a jeho kniha bude vydána v dubnu (apríli) 2015. Adam Gidwitz udělá totéž s Impérium vrací úder, přičemž se vydání knihy plánuje na červenec (júl) 2015. Poslední kniha od Toma Anglebergera převypráví Návrat Jediů a vydána bude v říjnu (októbri) 2015.

    Zdroje: The Force, Star Wars

    Zpět na začátek

    Obálky knih Star Wars Rebels

    Na twitterovém účtu Rebels Report se objevily obálky knih, které budou doplňovat animovaný seriál Star Wars Rebels. Mezi knihami jsou Ezra's Gamble od Rydera Windhama, Rise of the Rebels, World of Reading Level 1: Book Zeb to the Rescue, nálepková kniha Chopper Saves The Day a také A New Hero od Pabla Hidalga.


     
    Kromě knih byl také uveřejněn nový poster Inkvizitora, který však nepřináší nic nového.

    Zdroje: Jedi News, Jedi News

    Zpět na začátek

    Natáčení epizody 7 v Abu Dhabí

    Předseda Disney studia Alan Horn potvrdil, že některé scény připravované epizody 7 se točily v Abu Dhabí, hlavním městě Spojených Arabských Emirátů. Horn také zmínil nadcházející cestu do Londýna, aby se setkal s J. J. Abramsem a dohodl termíny budoucích SW filmů.

    Zdroje: The Force, Jedi News

    Zpět na začátek

    Rozpočet epizody 7

    Alan Horn údajně prozradil rozpočty pro nové Star Wars filmy. Natáčení každého z filmů by mělo stát v rozmezí 175 - 200 milionů amerických dolarů (3,5 - 4 miliardy Kč, 125 - 145 milionů Euro).

    Zdroj: Jedi News

    Zpět na začátek

    Trailer k New Yoda Chronicles

    Byl uveřejněn krátký trailer na další díl Yoda Chronicles s názvem: The New Yoda Chronicles - Escape from the Jedi Temple.

    Seriál Yoda Chronicles je animovaná série podle scénáře Michaela Price v LEGO stylu.

    Zdroj: Jedi News

    Zpět na začátek

    Rozhovor s Davem Filonim

    V neobvyklém vysílání The WolfPack Podcast Corey, Dan, Chris, Logan, Marco a Mike chatovali s Davem Filonim. Dave Filoni jim odpovídal na všelijaké otázky týkající se Star Wars: The Clone Wars. Společně popřemýšleli na otázkami jako „Jak by mohla Ahsoka a Bo Katan spolupracovat?” nebo „Je Barriss Offee ještě naživu?” Řeč přišla i na připravovaný seriál Star Wars Rebels i na akci Star Wars Weekends.

    Zdroj: Jedi News

    Zpět na začátek