Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Další lidi k E7, roky vydání, zranění H. Forda

Reklama
Napsáno dne 13.6.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Úplně na úvod se ještě jednou omlouváme za dvoutýdenní pauzu způsobenou nepřítomností redaktorky Pětky a dočasného vytížení admina Viqa. Doufáme, že naši situaci chápete.

V našem Přehledu se dočtete o dvou nových herečkách a herci, kteří se přidají do sedmého dílu Star Wars, a také o režisérovi pro další z budoucích filmů. Následně se dozvíte roky vydání dalších filmů a jméno scénáristy jednoho z nich a také upřesnění data začátku Star Wars Rebels . Následně vás zpravíme o zranění Harrisona Forda a dáme vám možnost si pustit dalších pět dílů dokumentární série o tvorbě původní trilogie. Na závěr přichází pro mnohé hráče špatná zpráva o zrušení serverů ve hře Star Wars: Battlefront II a také informace o konci free-to-play hry SW: Attack squadron.

K natáčení SW VII se připojili další dvě herečky a jeden herec


Herec Simon Pegg a herečky Lupita Nyong a Gwendoline Christie byli přijati na účast v sedmém díle Star Wars .

Lupita Nyong si zahrála například ve filmu 12 let v řetězech. Za svou roli dostala Oskara v kategorii Nejlepší herečka ve vedlejší roli

Gwendoline je známá účastí v seriálu Hra o Trůny jakožto Brienne Tarth a také se objeví v novém díle Hunger Games: Mockingjay - část 2.

Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy řekla: „Nejsem moc překvapená z toho, že Lupita a Gwendoline chtějí hrát v SW: Epizodě VII. Je vzrušující vidět formovat se takhle mimořádně talentované seskupení herců.”

Simon Pegg už se Star Wars zkušenost má: nadaboval Dengara v seriálu Star Wars: The Clone Wars. Je fanouškem Star Wars, ale pouze staré trilogie. V minulosti již spolupracoval s JJ Abramsem a to na posledních dvou dílech Star Treku a taky na Mission impossible III.

Zdroj: StarWarsUnderWorld.com, StarWars7News.com

Zpět na začátek

Představení režiséra nového samostatného filmu

Nový režisér na vytvoření dalšího samostatného filmu ze Star Wars vesmíru bude Josh Trank, který již má zkušenosti například s filmem Fantastická čtyřka.

Prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy se k tomu vyjádřila takto: „Jsme nadšení, že jsme ho mohli přivítat v rodině. Má neuvěřitelný talent, velkou představivost a smysl pro změnu. To ho dělá perfektním pro tyto filmy, které zacházejí do hloubi postav a dějů, ale i pro celé SW.”

Zdroj: StarWars.com

Zpět na začátek

Scénárista k jednomu ze spin-off filmů a roky vydání


Byla zveřejněna informace, že příběh k plánovanému spin-offu o Boba Fettovi napíše Lawrence Kasdan, který již dříve vylepšoval scénáře ke Star Wars V a VI. Dále se podílel například na tvorbě filmů Pavučina snů, Silverado či Dobyvatelé ztracené archy.

Dále byly uveřejněny pravděpodobné roky vydání spin-offů a, jak se zdá, se můžeme na následujících šest let opravdu těšit. Každý rok by podle plánu mělo přijít něco nového, otázkou však zůstává, zda to tvůrci dokáží dodržet, potažmo jestli nebude kvantita na úkor kvalitě.

Konec roku 2014: Rebels
2015: Episoda VII
2016: Boba Fett
2017: Episoda VIII
2018: Solo
2019: Episoda IX
2020: Red Five

Zdroj: schmoesknow.com

Zpět na začátek

Scénárista k jednomu ze spin-off filmů a roky vydání


První díl animovaného seriálu Star Wars Rebels bude uveden v říjnu (októbri) roku 2014. Tato novinka pochází od Johnamarie Maciasové, která na Book Conu zveřejnila foto stránky jednoho magazínu, kde byly předběžné detaily knihy Rebel Journals. Měsíc vydání 1. série Rebels na stanici Disney XD byl uveden na přiloženém obrázku.

Zdroj: StarWarsUnderWorld.com

Zpět na začátek

Harrison Ford se při natáčení zranil


Dle vyjádření společnosti Disney byl ve středu jedenasedmdesátiletý Harrison Ford hospitalizován se zraněním kotníku. K nehodě došlo údajně poté, co spadly hydraulické dveře a praštily ho, je možná i zlomenina kotníku. Herec byl hned po incidentu letecky transportován do nemocnice, kde se mu dostává odpovídající péče.

Zdroj: HollywoodReporter.com, StarWarsUnderWorld.com

Zpět na začátek

The Making of Saga

Jak jsme upozornili v jednom z předchozích Přehledů, každou středu vychází další z dílů pořadu o vytváření původní trilogie. Tento pořad s názvem From Star Wars to Jedi: The Making of a Saga můžete sledovat na Youtube. Nyní vám přinášíme další pět opomenutých dílů:

Celkově druhý díl vypráví o Jabbově paláci a „kantýnové scéně” ze čtvrté epizody.

Třetí díl se věnuje převážně samotnému Jabba Huttovi, který měl být dle původního návrhu člověkem.

Díl s číslem čtyři se věnuje obecně tvorbě všemožných postav a potížím s tím spojeným.

Epizoda číslo pět se věnuje Jabbovu vozidlu, na kterém v šestém díle držel princeznu Leiu jako otrokyni.

Zatím poslední šestý díl se věnuje tvorbě speciálních efektů a animací pro původní trilogii.

Zdroj: Youtube.com

Zpět na začátek

Zrušení hry Attack squadron

Podle informací z Kotaku.com byl vývoj hry Attack Squadron zrušen. Tato free-to-play hra byla přitom představena teprve minulým rokem. Podle fanoušků měla navíc i dobrý potenciál - zvláště vychvalována byla možnost létat v libovolném úhlu a mít nad lodí plnou kontrolu. Podle jiných to zase bylo předvídatelné vzhledem k tomu, že tvůrci nedokázali přilákat dostatek hráčů.

Zdroj: JediNews

Zpět na začátek

Online služby Battlefront II


Dne 30. června (júna) přijde Star Wars Battlefront II o všechny online služby. Dojde tím pádem k omezení singleplayeru a připojování přes LAN. Hráči by však neměli smutnět, jelikož v létě by měla vyjít další hra z této série.

Zdroj: JediNews

Zpět na začátek