Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Komiks o Leie, videa k Rebels a vzkaz Abramse

Reklama
Napsáno dne 25.7.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začátku dnešního přehledu vám ukážeme nový trailer, klipy, postavy a LEGO set k seriálu Rebels. Dále informujeme o 15. výročí LEGO Star Wars a vzkazu od J.J. Abramse. Další zprávy budou také o epizodě 7: natáčení v Irsku, prohození rolí a souvislost s Battlefrontem. Ke konci naleznete podrobnosti ke komiksu o Leie a projektu „History of the Sith.

Trailery k Rebels

Lucasfilm do světa vypustil rozšířenou verzi původního traileru na seriál Star Wars: Rebels.
Ve videu se na hologramu objeví Obi-Wan Kenobi, je však jisté, že se v seriálu bude objevovat jen zřídka, jestli vůbec. Je zde také ukázáno, jak se vlastně Ezra dostal k týmu.

Toto však není jediné video týkající se tohoto seriálu, které bylo v uplynulém týdnu vypuštěno do světa. Druhé video nám poskytne záběr na Jediskou mistryni Luminaru Unduli, jak je držena stormtroopery v zajetí, toto video také obsahuje výrazně více akčních scén a záběrů, které jsme ještě neviděli. Doufejme tedy, že LucasFilm nedal veškeré dobré scény do traileru, ale nechal si i něco v zásobě, abychom se měli na co těšit.

Zdroje: Star Wars Underworld

Zpět na začátek

Klipy k Rebels

Byly uveřejněny dva exkluzivní klipy z animovaného seriálu Star Wars Rebels, jehož pilotní díl bude odvysílán v říjnu (októbri).

V prvním klipu je nám ukázán souboj mezi Kananem, chránícím svého mladého učedníka Ezru, a Inkvizitorem. Můžeme si zde všimnout neobvyklého designu Inkvizitorova světelného meče se dvěma čepelemi, které se otáčí kolem dokola. Neobvyklý však není pouze Inkvizitorova zbraň, nýbrž i ta Ezrova - jakýsi prak střílející jakési třpytivé kuličky.

Druhé video nám ukazuje Ezru na útěku před vojáky Impéria, kterému pomůže Zeb v TIE fighteru. Je však zřejmé, že tito dva se nemají zrovna rádi a navzájem si překáží. Nakonec však zdárně uniknou.

Zpět na začátek

Nové postavy v Rebels

Na stránkách Amazonu se objevila podoba obálky románu od Rydera Windhama Star Wars Rebels: Ezra’s gamble (Ezrův hazard), který má vyjít 5. srpna (augusta) 2014. Tento román bude vyprávět Ezrův příběh před událostmi, které uvidíme v animovaném seriálu Star Wars Rebels.

Na obálce se vedle hlavního hrdiny knihy vyskytuje i Trandoshan, který se nápadně podobá Bosskovi ze seriálu Star Wars: The Clone Wars. Je tedy možné, že toho námezdního lovce uvidíme i v seriálu Star Wars Rebels.

Kromě tohoto románu se chystá i další román z tohoto období nazvaný Star Wars Rebels Servants of the Empire: Edge of the Galaxy (Služebníci Impéria: Okraj galaxie), který napsal Jason Fry. I na obálce této knihy se vyskytuje nová tvář, která nám však zatím není známa, vzhledem k tomu, že je na obálce románu, se však bude zřejmě jednat o postavu s důležitou rolí. Tato kniha má vyjít v říjnu (októbri).

Zdroje: Jedi News, Jedi News

Zpět na začátek

LEGO set k Rebels

Byla uveřejněna informace o novém LEGO setu týkajícím se animovaného seriálu Star Wars Rebels. Set se bude nazývat Wookie Gunship (75084).

Zachraňte Wullffarra a jeho Jediského přítele Kanana Jarruse s výkonnou LEGO® Star Wars Wookie Gunship. Tato úžasná bitevní loď, která bude uvedena v animovaném seriálu Star Wars Rebels, má spoustu zbraní, aby zvládla vyprovodit jakékoli invazní síly - například pohyblivá přední děla a zvedací vrchní dělo. Když jde opravdu do tuhého, zvedni křídla do útočného módu a předveď nikdy předtím neviděnou salvu střel! Dochází-li vám munice, otevřete boční boční dvířka, abyste získali přístup k rezervním zdrojům. Poté otevřete zadní poklop a vyjměte mobilní zbraně. Set obsahuje 4 minifigurky s rozmanitými zbraněmi: Wullffarro, Kanan Jarrus a dva další Wookie. Skládá se z 570 dílků. Stavebnice bude dostupná od ledna roku 2015 za 69,99$.

Zdroje: Jedi News

Zpět na začátek

LEGO Star Wars slaví 15 let

LEGO stavebnice s tématikou Star Wars se vyrábějí již 15 let. Při této příležitostí bude předvedeno všech 600 Star Wars minifigurek, které byly kdy vytvořeny. K dispozici bude také droid Chopper vytvořený ze stavebnice LEGO. Model bude v životní velikosti a návštěvníkům bude přístupno ovládání, aby si mohli zajezdit se svým hrdinou.

Tisková zprávy také uvádí, že bude odhalena nejnovější stavebnice Slave I. (75060) a v neposlední řadě bude zahájen prodej omezené série mini verze lodi Ghost za 39,99$.

Zdroje: Jedi News, Star Wars

Zpět na začátek

Další vzkaz od J.J. Abramse

J.J. Abramse zveřejnil další video upozorňující na kampaň Force for Change, která vám, když přispějete na UNICEF, dává naději, že se objevíte v sedmé epizodě Star Wars. Video bylo tentokrát pojato vskutku originálně. J.J. totiž stál před modelem stíhačky X-wing a před ním se prohnal drobný droid MSE-6, takzvaný myší droid.

Zdroje: The Force

Zpět na začátek

Natáčení E7 v Irsku

Bylo uveřejněno další místo natáčení plánované epizody VII. Dříve se natáčelo ve studiích v Londýně a v Abu Dhabi. Tentokrát se jedná o irský ostrov Skellig Michael, což je větší ze dvou irských ostrovů v Atlantském oceánu. Tento ostrov je neobydlený, ale pořádají se sem turistické zájezdy, ty však budou poslední tři srpnové (augustové) dny, kvůli natáčení, zakázané.

Tuto informaci potvrdil i Úřad pro veřejné práce a zmínil, že projekt je podporován i ministerstvem umění, kulturního dědictví a Gaeltachtu (*Gaeltacht je irský výraz pro irsky mluvící oblast) a irskou filmovou radou.

K natáčení zde nejspíše budou využity zvláštní kamenná obydlí, která by se dala dobře využít pro nějakou méně vyspělou civilizaci ze světa Star Wars. Využita by mohla být také skalnatá oblast ostrova.

Zdroje: The Force, Star Wars 7 News

Zpět na začátek

Genderové prohození rolí

Podle zprávy z Badass Digest by Gwendoline Christie mohla ve Star Wars VII hrát roli, která byla původně napsána pro muže.

Podle mých zdrojů by měla Gwendoline Christie hrát velící důstojnici, která je naštvaná, že Stormtrooper, kterého by měl hrát John Boyega, dezertoval. Rozhodla se ho hledat a být jeho protivnicí,” uvedl zdroj webu Badass Digest.

Ve článku se dále spekuluje, že se jednalo o prohození pohlaví postavy. Podle určitých zdrojů se mohlo jednat o roli, pro kterou mohl být osloven britský herec Benedict Cumberbatch, který hrál Khana ve filmu Star Trek: Do temnoty a ztvárňuje hlavní postavu v seriálu Sherlock od stanice BBC.

Zdroje: The Force

Zpět na začátek

Battlefront vyjde společně s E7

Star Wars: Battlefront by měla vyjít ve stejné době, jako SW: Epizoda VII. Tvůrci se však zaměřili na samotnou historii Star Wars, tedy přibližně v rozmezí epizod I-VI. To tedy ničí veškeré naděje, že by se v chystaném Battlefrontu mohly objevit lodě a postavy vyskytující se právě v nových filmech. Ale to pouze v případě, že ke hře nebude přidáván dodatečný obsah (DLC).

Zdroje: Star Wars Underworld, Jedi News

Zpět na začátek

Možný komiks o Leie

Na Comic Conu v San Diegu byla uveřejněna informace, že se Marvel chystá vydat komiks o princezně Leie. Zatím není jasné, čeho by se měl komiks týkat. Jedná o třetí komiks v měsíci, což je neobvyklé, protože Marvel obvykle vydává pouze dva komiksy měsíčně.

Zdroje: The Force, Jedi News

Zpět na začátek

Projekt o historii Sithů

Objevily se fámy, že se chystá projekt, který by se zabýval historií Sithů a využil by některé dekánonizované události - legendy - jako inspiraci. Pokud je tento projekt skutečně naplánován, zatím je v prvopočátku plánování, takže se ani neví, jak by byl případně proveden. Zda by se jednalo o další spin-off film, nebo seriál, anebo ještě něco jiného.

Kdyby byl projekt uskutečněn, byl do něj nejspíše zahrnut Darth Bane, zakladatel Pravidla dvou, který se objevil v jednom z dílů seriálu Star Wars: The Clone Wars, a který je tak chtě nechtě určitým způsobem do kánonu již zahrnut. Je však možné, že jeho minulost bude upravena a že se tudíž možná nebude jednat o horníka Dessela z Apatrosu, jak to uvádí série knih.

Zdroje: Star Wars Underworld, Jedi News

Zpět na začátek