Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Vítěz FFC, hologram, LEGO na leden 2015

Reklama
Napsáno dne 15.8.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na úvod dnešního přehledu vám prozradíme informace o obsazení Daisy Ridleyové do dalších Star Wars a představíme vám nový vzhled Stormtrooperů v těchto filmech. Dále vám nabídneme ke shlédnutí další ukázku za Star Wars Rebels a také video představující vítěze akce Force For Change. Následně vás seznámíme se seznamem LEGO stavebnic na leden (január) roku 2015 a také s možností vynalezení hologramu. Ke konci vám oznámíme, že představitel Palpatina nedávno oslavil narozeniny a obeznámíme vás s ročním výdělkem SW:TOR.

Účast Daisy Ridleyové na dalších Star Wars filmech

Při castingu na role v sedmé epizodě Star Wars se JJ Abrams řídil jako George Lucas při tvorbě původní trilogie, tedy že vybral méně známé herce.

Jednou z takovýchto hereček je i jednadvacetiletá britská modelka a herečka Daisy Ridleyová. Ohledně té bylo potvrzeno, že se objeví i v dalších dvou plánovaných Star Wars filmech, které vyjdou v letech 2017 a 2019. Jistě se tedy nejedná o vedlejší roli.

Pro připomenutí: dalšími obsazenými herci jsou Max Von Sydow, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o a samozřejmě trojice hrdinů z původní trilogie.

Zdroje: MoviePilot.com

Zpět na začátek

Vzhled Stormtrooperů ze Star Wars VII

Umělec Tom Hodges údajně viděl vzhled stormtrooperů, který bude využit v epizodě VII. Rozhodl se nám to proto prozradit pomocí nákresu. Tvar helmy se změnil jen mírně, ale hledí se liší výrazně, protože již nemá typický tvar písmene T, jako měli klonovaní vojáci, ani oddělené oči, jak tomu bylo u stormtrooperů, ale připomíná spíš sluneční brýle.

O několik dní později byla zveřejněna potvrzující fotografie Stormtroopera a také Snowtroopera.

Zdroje: JediNews, MakingStarWars.net

Zpět na začátek

Ukázka ze seriálu Star Wars Rebels

Byla zveřejněna nová krátká ukázka ze seriálu Star Wars: Rebels. Video má název The Machine In The Ghost a vystupuje v něm Hera, Chopper a Jedi Kanan, kteří se pokouší ve své lodi The Ghost uniknout imperiálním TIE fighterům.

Na Youtube je bohužel k dispozici pouze kratší verze, plná verze videa je k vidění na disney.com.

Zdroje: StarWarsUnderworld.com, YouTube

Zpět na začátek

Vyhlášení vítěze Force For Change

V následujícím videu je představen vítěz soutěže Star Wars: Force for Change, která se zakládala na finančním příspěvku pro UNICEF. Této soutěže se mohlo zúčastnit 125 zemí světa včetně Slovenska. Vítězem se stal muž s iniciály D.C. Gratulujeme!

D.C. viděl Star Wars poprvé roku 1977 v kině. Tehdy mu bylo pět let a od té doby je fanouškem Star Wars.

Tato kampaň poskytla UNICEFu neuvěřitelným 4,26 milionů amerických dolarů. Navíc ještě společnost Walt Disney Company přispěla dalším milionem dolarů.

Zdroje: YouTube

Zpět na začátek

LEGO na leden 2015

Byly představeny nové LEGO sety, které budou dány do prodeje nejspíše v lednu (januári) 2015.

Upozorňujeme, že tento termín není zatím oficiální, měsíc vydání se může změnit, dokud LEGO Group neukáže samotné produkty.

Mikrostíhače:

75072 ARC-170 Starfighter™
75073 Vulture Droid™
75074 Snowspeeder™
75075 AT-AT™
75076 Republic Gunship™
75077 Homing Spider Droid™

Normální klasické sety:
75089 Geonosis Troopers™
75079 Shadow Troopers
75080 AAT™
75081 T-16 Skyhopper

Star Wars Rebels:
75078 Imperial Troop Transport
75090 Ezra’s Speeder Bike™
75082 TIE Advanced Prototype
75083 AT-DP™
75084 Wookiee™ Gunship

Zdroje: Yoda’s news

Zpět na začátek

Bude vynalezen hologram?

Podle článku na WhichVOIP nemusí být doba, kdy budeme stejně jako ve Star Wars používat hologramy tak vzdálená, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Pro příznivce jak sci-fi, tak internetové komunikace jsme se ve WhichVOIP rozhodli prozkoumat tento průsečík fantasy a reality více do hloubky. Profilujeme a vyvíjíme nejvíce vzrušující hologramové zařízení a to s využitím jejich možností a technologie, která pohání jejich holografické displeje stejně jako v kultovním snímku Star Wars. Právě tyto filmy nás inspirovaly k vývoji hologramů. Koneckonců dvě společnosti, které se na tom podílí, jsou pojmenovány po Leie. Rozhodli jsme se prezentovat naše výsledky a pokroky na infographic.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek

Sedmdesáté narozeniny Iana McDiarmida

Herec Ian McDiarmid oslavil 11. srpna své sedmdesáté narozeniny. Gratulujeme!

Mezi jeho nejslavnější role patří samozřejmě Darth Sidious/Palpatine ve Star Wars I, II, III, V a VI. Dále se objevil třeba ve filmech Ospalá díra a Všichni královi vojáci a v seriálech jako Profesionálové či Doteky zla.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek

Roční výdělek SW:TOR

Společnost SuperData sečetla peněžní výdělky všech významných MMORPG her za loňský rok. V tomto žebříčku se SW:TOR umístil na krásné čtvrté místo. Díky výdělkům z mikrotransakcí a předplatném si za rok získal 165 miliónů dolarů. Jak dosáhly ostatní hry? Na prvním místě se umístila hra World of Warcraft od společnosti Activision/Blizzard s obratem něco přes miliardu dolarů. Dále pak Lineage 1 z NCsoftu (253 miliónů) a třetího místa byla obdařena TERA: Online s 236 miliony dolarů.

Zdroje: Herní časopis SCORE

Zpět na začátek