Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Dopravní prostředky ze Star Wars Rebels

Reklama
Napsáno dne 24.9.2014

Za poslední měsíc a půl bylo zveřejněno sedm videí, jež se zabývají různou technikou, která se objeví v animovaném seriálu Star Wars Rebels. Kromě těchto videí bylo samozřejmě zveřejněno nespočet obrázků postav, jejich zbraní a technologií. V tomto článku se zaměříme na různé dopravní prostředky a navíc na astromecha Choppera, o němž bylo jedno z videí. Mnoho z těchto dopravních prostředků je již známo z filmů, přesto je zde však uvedeme.

Nejprve se blíže podíváme na astromechanického droida jménem Chopper, který je jednou z hlavních postav seriálu. Chopper je 0,99m vysoký a bránit se může pomocí zabudovaného laseru. K dispozici má také dvě zasunovací ručky.

Druhé video se týká rebelské lodi Ghost, což je upravený model lehkého frachťáku VCX-100 od Corellianské Strojírenské Společnosti. Tato loď je 43,9m dlouhá a v atmosféře může letět až rychlostí 1 025 km/h. Samozřejmostí je také možnost otevřít hyperprostorové okno. Zbraněmi této lodi jsou dva přední a dva zadní laserové kanony a také laserová věžička na hřbetu lodi.

Kromě videa o Ghostu zde máme i obrázek s informacemi o Phantomu, který taktéž vzešel z výroben Corellianské Strojírenské Společnosti. Tato loď je model Short-range Corellian shuttle fighter a je vybavena dvouhlavňovým laserovým kanonem Taim & Bak MS-2B a malou hřbetní věžičkou Taim & Bak KX4.

Třetí z videí se zaměřuje na legendární AT-AT, což je zkratka All Terrain Armored Transport. Tento stroj je 22,5m vysoký a může se pohybovat rychlostí až 60 km/h. AT-AT má kanony na přídi a zastavit jej je téměř nemožné.

Dále zde máme video o taktéž známém 11,64m vysokém AT-DP z manufaktur Kuat Drive Yards. AT-DP je zkratkou pro All Terrain Defence Pod. Tento stroj je vybaven těžkým laserovým kanonem Kyuzo Maad-38. Může se pohybovat rychlostí až 90 km/h.

Z Kuat Drive Yards pochází i Imperialní Star Destroyer první třídy. Tento křižník nese 60 těžkých turbolaserových baterií Taim & Bak, 60 iontových kanonů NK-7 a 10 projektorů vlečných paprsků Phylon 07. Je vybaven generátorem hyperprostorového okna class 2 a v atmosféře může dosáhnout rychlosti až 975 km/h.

Další video nám představuje B-Wing rebelské aliance, který je 16,9m vysoký. V atmosféře může vyvinou rychlost až 950 km/h. Tento letoun je vybaven jedním těžkým laserovým kanonem, dvouhlavňovým automatickým blasterem, dvěma protonovými raketomety a třemi lehkými iontovými kanony.

Dalším dopravním prostředkem je speederová motorka Kanana Jarruse, model Joben T-85 od Zebulon Dak Speeder Corporation. Příslušenstvím této speederové motorky je i zadní pulzní dělo, které vytváří EMP pulz. Toto dělo má však Kanan vypnuté.

Poslední video se zabývá TIE fighterem z manufaktur Seenar Fleet Systems. Tyto letouny jsou 6,76m vysoké a k boji jsou vybaveny dvěma laserovými kanony. Maximální možná rychlost těchto letounů je 1 200 km/h.

Jako předposlední zde máme Transportér imperiálních vojáků z Ubrikkian Industries. Tento transportér je vybaven dvěma předními laserovými kanony a jednou hřbetní věží se dvěma hlavněmi.

Na závěr tu pak je Imperiální nákladní loď z Corellian Engineering Corporation. Tato loď je schopna nést dva TIE fightery. Ozbrojena je střeleckou věží na zádi a také věží s tězkým laserovým kanonem na břiše.

Zdroje:
- YouTube
- Oficiální FB stránka Star Wars Rebels