Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Přehled: Revan, koncert, Obi-Wan a zrušené hry

Reklama
Napsáno dne 13.10.2014

Co v dnešním přehledu najdete?

Na začatek dnešního, nově pondělního, přehledu si můžete přečíst o dalším turné úspěšného Star Wars: In Concert či o herních novinkách: novém herním automatu, chystaném rozšíření do SWtOR s Revanem v hlavní roli či zrušení dvou mobilních her. Jako další přijdou na řadu Povstalci, u nichž se podíváme na popularitu a čísla z premiéry, další klip s Herou, komiks o Kananovi nebo nezveřejněnou scénu s Darth Vaderem.

Další zprávy se věnují Obi-Wanovi Kenobimu, o němž se spekuluje, že se stane hlavní postavou další filmové trilogie, a Luku Skywalkerovi, u něhož se stále spekuluje o tom, zda by mohl přejít na Temnou stranu. Nezapomeneme ani na Epizodu 7, ze které přineseme další možné koncepty scén a popis a masku padoucha. Přehled zakončíme informací o plánované distribuci filmové hexalogie společností Disney.

Star Wars koncertní turné

Star Wars: In Concert, turné symfonického orchestru hrající hudbu ze Star Wars za doprovodu obří obrazovky promítající Star Wars klipy, se po úspěšném prvním ročníku, které proběhlo v letech 2009 a 2010, vrátí.

Zatím není jasné, zda koncert proběhne i v České republice (či na Slovensku), avšak při minulé akci hrál orchestr pouze ve významnějších evropských zemích, jako Francii, Anglii, Itálii či Nizozemsku.

Více informací naleznete na oficiálních stránkách.

Zdroje: StarWars Underworld, JediNews

Zpět na začátek

Nový Star Wars herní automat

Společnost Bandai Namco Games Inc. oznámila nový automat („Arcade game“) se Star Wars tématikou. Arkádové automaty zažívaly zlatý věk přibližně před 20-ti lety, tudíž je příjemné překvapení, že v lednu příštího roku budou ve Spojených státech k sehnání.

Star Wars: Battle Pod, jak zní název nového automatu, přenese hráče do kokpitu X-winga, Millenia Falcon, TIE fighteru či do sedadla spídru, a umožní jim zúčastnit se těch nejlepších bitev a soubojů ze Staré trilogie. První hráči si mohli vyzkoušet Battle Pod v New Yorku, odkud je i řada videí.

Zdroje: StarWars.com, StarWars UnderWorld

Zpět na začátek

Rozšíření s Revanem v SWtORu

Zachránce, dobyvatel, hrdina, padouch. Revan se vrací do MMORPG hry Star Wars: The Old Republic v novém rozšíření Shadow of Revan, tedy Stín Revana.

V něm vystupuje Revan jako dobyvatel Republiky, Impéria a celé galaxie, což znamená, že se všichni budou muset spojit, aby se této hrozbě postavili a odvrátili ji. Tedy, že Jediové a Sithové budou bojovat bok po boku, aby se postavili tomu, kdo chtěl, ve většině případů, zachránit Republiku a zničit Sithy.

Kromě nového příběhu, ve kterém se zřejmě bohužel nebudete moci přidat k Revanovi, přináší datadisk zvýšení maximálního levelu na 60, nové světy Rishi a Yavin 4, Flashpointy, operace, disciplíny, vybavení a odměny za reputace.

Rozšíření vyjde 9. prosince.

Zdroje: SWtOR.com

Zpět na začátek

Dvě mobilní hry byly stáhnuty z obchodů

Mobilní hry Tiny Death Star a Star Wars Assault Team byly staženy z obchodů Google Play a iOS Web Store a neplánuje se jejich další vývoj. Spekuluje se, že Disney a Lucasfilm chtějí tímto krokem přilákat hráče k jiné Star Wars hře, kterou je Star Wars Commander.

Star Wars Commander je variace oblíbené strategické hry Clash of Clans a platební model je klasický F2P, tedy že hra je zdarma, avšak různé výhody jsou zpoplatněny mikrotransakcemi. Ty jsou, podle zahraničních i tuzemských recenzí, relativně agresivní a nutí hráče k investování nemalých částek do hry.

Zdroje: TheForce

Zpět na začátek

Sledovanost premiéry Rebels

Společnosti Disney oznámila, že na premiéru Star Wars Rebels: Spark of Rebellion se po celém světe dívalo 6,5 milionů diváků. Toto číslo zahrnuje 2,7 milionů diváků z USA, což popularitu Rebels řadí výrazně pod Star Wars: The Clone Wars, na jehož premiéru se v USA dívalo kolem čtyř milionů diváků.

Podle údajů byla premiéra 75 000x sledována díky službě WATCH Disnech XD, která je k dispozici na počítačích, mobilních zařízeních a připojených televizích.

Tento film byl oceněn kritiky i fanoušky už při jeho předpremiérovém vysílání na Comic-Conu v San Diegu, přesto však má i mnoho odpůrců. Film je oceňován hlavně za svůj příběh a grafiku, podobající se staré trilogii.

Výzkum čerpal z údajů o vysílání Disney Channelu v mnoha zemích, včetně České republiky.

S ohledem na tento úspěch byla oficiálně ohlášena druhá série Star Wars Rebels, na této sérii se však již nebude účastnit Greg Weisman, který na první sérii pracoval jako výkonný producent.

Zdroje: TheForce, JediNews

Zpět na začátek

Klip z Rebels s Herou

Na Comic-Conu v New Yorku byl uveden exkluzivní klip ze seriálu Star Wars Rebels. V tomto klipu Hera předvede své pilotní dovednosti při útěku před TIE fightery.

Zdroje: YouTube

Zpět na začátek

Komiks o Kananovi

Na Comic-Conu v New Yorku oznámil Marvel novou komiksovou sérii, kterou započne v dubnu příštího roku. Série ponese název Star Wars: Kanan: The Last Padawan a bude se zabývat kým jiným, než Kananem Jarrusem.

Série se bude zaobírat Kananovým životem v době mezi Rozkazem 66, kdy si změnil jméno z Caleba Dumea, a obdobím, kdy se bude odehrávat kniha A New Dawn. V komiksu se má také objevit jeho mistryně Depa Billaba, takže se zdá, že děj zasáhne i do doby před Rozkazem 66.

Zdroje: StarWarsUnderworld, MakingStarWars

Zpět na začátek

Darth Vader v Jiskře Rebelie

Brooks Barnes z New York Times zveřejnil na svém twitteru krátký příspěvek, ve kterém tvrdí, že 26. října (októbra) bude na kanálu ABC odvysíláno Star Wars Rebels: Spark of Rebellion s bonusovou scénou, ve které se objeví Darth Vader.

Serveru JediNews se navíc podařilo zjistit, že by se film měl vysílat v 19:00 východních času [27. října (októbra) 01:00 ve střední Evropě].

Společnost Disney se k informaci vyjádřila prostřednictvím mluvčího takto: „Dle usnesení Impéria odmítám komentovat.

Zdroje: TheForce, JediNews

Zpět na začátek

Nová trilogie o Obi-Wanovi?

Kolují zvěsti, že se chystá další Star Wars trilogie - tentokrát o Obi-Wanu Kenobim. Tyto filmy by měly zapadat mezi filmy Pomsta Sithů a Nová naděje. Dle Cinelinx by děj nejspíše začínal na Tatooine, kde by oblíbený Jedi dohlížel zpovzdálí na mladého Luka Skywalkera. Později by se příběh rozvinul, pravděpodobně s účastí Liama Neesona jako Qui-Gon Jinna.

Liam Neeson i Ewan McGregor se vyjádřili, že by se ke svým rolím rádi vrátili. Pár dní poté stejný názor zveřejnil i herec Joel Edgerton, představitel mladého Owena Larse.

Zatím se však jedná pouze o další nepodložená tvrzení.

Zdroje: JediNews, Metro.co.uk

Zpět na začátek

Kasdan a myšlenka „zlého“ Luka

Myšlenka, že by Luke Skywalker přešel na temnou stranu byla na světě dříve, než většina fanoušků Star Wars. George Lucas se stále více drží názoru, že by hrdina původní trilogie měl zůstat na správné straně, zdálo se však, že Lawrence Kasdan se spíše přiklání k příběhu se zlým Lukem Skywalkerem. Mohl by si tedy teď u příští trilogie splnit svou představu Star Wars ságy?

Je možné, že by se Luke Skywalker během nějakého konfliktu v minulosti domníval, že jediný způsob, jak zastavit násilí, je převzít flotilu, a během tohoto procesu by se stal mužem, kterého se kdysi pokusil porazit?

Jedná se o názor založený na dávném rozhovoru George Lucase a Lawrence Kasdana uveřejněném v The Making of Return of the Jedi od J.W. Rinzlera, kde se Lucas s Kasdanem baví o jedné ze závěrečných scén staré trilogie, kdy Vader za přítomnosti Luka umírá.

Luke sundá Vaderovi masku, nasadí si ji a povídá „Já jsem Vader!”

Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

Koncepty pro Epizodu VII

Opět byly uveřejněny další údajné koncepty týkající se sedmé epizody Star Wars.

První novinky pocházejí z obrazu ve stylu Staré trilogie, která zobrazuje jakýsi hangár. Na obrazu by se měl vyskytovat raketoplán podobný typu Lambda nebo Tydirium. Obě křídla mají být otočena nahoru a uprostřed mezi nimi má být ploutev. Plavidlo údajně vypadá plošší a méně elegantní než to, které jsme mohli vidět v Návratu Jediů.

Směrem k této lodi má přicházet postava obklopená Stormtroopery, není však známo, o koho by se mělo jednat.

Dalším zveřejněným konceptem je údajný kostým pro Hana Sola. Solo by se měl vyskytovat na zasněžené planetě, která však není tak extrémní, jako Hoth. Na planetě mají růst stromy a má na ní kypět život. Tomu je přizpůsobeno i Hanovo oblečení, které se skládá z černých bot, černých kalhot, bílé košile a černé vesty. Přes to má mít údajně ještě kabát podobný tomu, který měl George Lucas během natáčení staré trilogie.

V dalším konceptu na Hanův kostým se nevyskytuje kabát, zato má dvě pouzdra na své blastery. Tento kostým má mít, když půjde do boje.

Posledním konceptem je světelný meč, který byl údajně vyfocen v zasněžené krajině před lodí Millenium Falcon. Jeho čepel má být zelené barvy a jílec nápadně připomíná meč Luka Skywalkera z Návratu Jediů. Jiné tvrzení však uvádí, že čepel je modrá a jílec podobný meči Obi-Wana Kenobiho.

Nad mečem má stát postava s červeným světelným mečem, které však není vidět do obličeje. Levá noha této postavy je buď robotická, nebo chromovaná, to nelze poznat. Na obrazu se vyskytují ještě dvě další postavy, z nichž jedna upadla a druhá se nejspíše snaží získat světelný meč, v čemž jí však brání její protivník.

Ležící postava má oblečení velmi podobné tomu Landovu z Impérium vrací úder, je však poněkud nepravděpodobné, že by se tento herec vrátil do své role, předpokládá se tak, že by mohlo jít o Oscara Isaaca. Druhá postava v pozadí je pouze silueta, většina lidí se však domnívá, že by mohlo jít o postavu Daisy Ridleyové.

Jako vždy však upozorňujeme, že žádný z konceptů není oficiální, dokud jej nepotvrdí Lucasfilm nebo Disney.

Zdroje: StarWarsUnderworld, MakingStarWars, MakingStarWars

Zpět na začátek

Údajný popis padoucha z Epizody 7

Byl uveřejněný údajný vzhled padoucha ze Star Wars VII, který je opět získán z obrázku či fotografie.

Černě oděná postava s kápí má stát v útočném postoji s oběma rukama na jílci světelného meče s rudou čepelí. Helma vypadá velmi podobně, jako helma Darth Banea, jak se objevil v seriálu Star Wars: The Clone Wars. Tvář je zakrytá, ale zadní část není taková, jako u Darth Vadera, takže krk je odkrytý.

Opět se jedná pouze o domněnky, dokud je nepotvrdí Lucasfilm či Disney.

Zdroje: MakingStarWars

Zpět na začátek

Práva a distribuce filmové hexalogie

Společnost Disney chce, jako nový správce značky Star Wars, na svých stránkách celou hexalogii Hvězdných válek v digitální podobě. V tom mu brání skutečnost, že práva k šíření Nové naděje vlastní 20th Century Fox.

Disney však své plány prosazuje velmi hlasitě a i v nové reklamě (z YouTube byla stažena) ukázala, že bude mít na svých stránkách pro digitální distribuci filmů Epizodu IV umístěnou. K tomu však potřebuje dohodu s Foxem.

Zdroje: JediNews

Zpět na začátek