Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Spuštění webového portálu

Reklama
Napsáno dne 10.11.2012

Je to tady. Dne 10.11.12 ve 13:14:15 byla spuštěna první beta verze tohoto webového portálu. Ještě ani zdaleka zde není funkční vše, nicméně jsme se rozhodli, že už je web provozuschopný a postupně se sem může začít přesouvat komunita z webu clone-wars.cz. Výhodou pak může být spolupráce návštěvníků - stránky jsou tu pro ně a nyní tedy mají možnost říci, co chtějí změnit, přidat či upravit, dokud je vše ve stádiu tvorby. Mějte však na paměti, že web je stále v beta fázi. Může se zde vyskytnout spousta chyb a nedodělků, budeme velice rádi, pokud na ně upozorníte buď v komentářích tohoto článku, v příslušné sekci na fóru a nebo napíšete přímo některému adminovi.

Co se týče vzhledu, ten možná není úplně nejprofesionálnější. Pokud jste grafik a jste ochotni nám s kreslením textur pomoci, nebo prostě máte jen nějaký nápad na vylepšení, určitě se ozvěte.

Co je nového oproti clone-wars.cz?

Subdomény
V první řadě je kompletně jiná struktura portálu. V mnohem větší míře využíváme subdomény, do kterých je celý portál rozdělen. Ty jsou však propojeny a vypadají identicky (v budoucnu pouze změníme loga a možná i pozadí). Mezi jednotlivými subdoménami v podstatě přecházíte pomocí horních tlačítek v hlavičce webu. Spodní tlačítka, nebo-li záložky, pak slouží pro přecházení mezi obsahem dané subdomény.

Fórum
Dále je zde přeupravené fórum. Snad je nyní přehlednější a více uživatelsky přívětivější, byli bychom rádi, pokud byste obecnější diskuze směrovali právě tam. Pokud vám na fóru chybí nějaká sekce, není nic jednoduššího, než se ozvat.

Povídky
Kompletně jsme změnili politiku povídek. Schvalování nyní bude probíhat zcela jinak a uživatelé k povídce nemají přístup, dokud není schválena. Navíc nyní má každý registrovaný uživatel možnost odběru povídek svých oblíbených uživatelů. Stačí kliknout na tlačítko přímo v některé z jeho povídek. Je to velice intuitivní a až si to vyzkoušíte, určitě si novou funkci oblíbíte.

Soukromé zprávy
Pokud jste přihlášeni, nejspíše už jste si všimli tlačítka s obálkou na vrchní liště webu. To vede do malé uživatelské podsekce, skrze kterou si uživatelé mohou snadno posílat zprávy, aniž by si museli vyměňovat e-mailové adresy nebo jakékoliv jiné údaje. Stačí znát jméno uživatele a můžete mu během okamžiku napsat soukromou zprávu. Koncovému uživateli pak vyskočí hláška, že obdržel novou zprávu. Dále mu oznámení o nové zprávě přijde i na e-mail. Tyto dvě funkce se případně dají vypnout v nastavení zpráv.

Hodnocení
Mírně jsme upravili hodnocení obsahů (epizod, postav, povídek...). Nyní používáme desetihvězdičkový rozsah, takže hodnocení může být mnohem přesnější. Navíc jsme se vypořádali s jedním z problémů na starém webu, a to případů, kdy si autoři hodnotili svůj vlastní obsah. To už nyní možné není. Ani vlastní komentáře si uživatelé nemohou sami hodnotit palcem nahoru. Rušení vlastních hlasů při druhém kliknutí je pak nyní samozřejmostí.

Profily
Profily uživatelů jsou nyní mnohem propracovanější. Nyní je možné vyplnit i osobnější údaje uživatele, jako je třeba pohlaví, skutečné jméno, rok narození (počítá se s ním přibližný věk uživatele) a další pole, k tomu však samozřejmě nikoho nutit nebudeme. Může to však značně usnadnit komunikaci v komentářích. Každý jednotlivý komentář totiž nyní obsahuje pod avatarem uživatele malý otazník, na který stačí najet kurzorem myši a zobrazí se informace o jeho autorovi, jenž si daný uživatel vyplnil.

Spoilery
Pokud uživatel píše komentář k epizodě, může nyní zatrhnout možnost "Spoiler" a obsah komentáře bude skryt. Místo něj se zobrazí upozornění, že komentář vyzrazuje zápletku či obsah děje a tlačítko, po jehož kliknutí se teprve zobrazí samotný obsah komentáře.

Sociální sítě
Pod každým článkem, epizodou, postavou, či vůbec jakýmkoliv obsahem nyní naleznete i tlačítka pro sociální sítě, jako je Facebook, Twitter či Google plus. Tím se může velice snadno usnadnit sdílení s přáteli.

Captcha
Vyhráli jsme si s modulem Captcha, který pomáhá zamezit spamy na webu. Nyní se při psaní komentářů či zakládání obsahu vygeneruje náhodný typ modulu. Může to být klasický opis znaků z obrázku, ale také to může být například nějaká hádanka se Star Wars tématikou (snažili jsme se, aby byly co nejjednodušší). Jednak to pomůže zvednout úroveň antispamové ochrany, a jednak už uživatelé nebudou nuceni pořád jen opisovat stejnorodé kódy.

Wikipedie
Bylo rozhodnuto, že wikipedii už nebudeme mít pod záštitou naší domény, ale spojíme se s Českou Star Wars Wikipedií. Pokusíme se sjednotit všechny články z Clone Wars Wikipedie i z CSWW tak, aby byl výsledek co nejlepší.

Reklamy
Jak jste si asi všimli, na spoustě místech jsou nyní reklamy. To je však malá cena za novou doménu a portál, který máme nyní k dispozici. A kdo ví, možná, že jednou, až se vše splatí, se od reklam oprostíme. To je však prozatím ve hvězdách.

Co ještě chybí zprovoznit

  • Subdoména pro videa
  • Subdoména pro uživatelské blogy
  • Subdoména pro hry
  • Subdoména pro knihy
  • Subdoména pro komiksy
  • Subdoména "Fanda"
  • Subdoména Underworld
  • Sepsat některé statické stránky
  • Naprogramovat Kantýnu
  • Dokopírovat odkazy a online videa TCW
  • Galerie obrázků a videí TCW