Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Zemřel Peter Mayhew, legendární Chewbacca

Reklama
Napsáno dne 3.5.2019

Smutnou skutečností se stalo, že náš svět opustil herec Peter Mayhew, který si zahrál legendárního a všemi oblíbeného co-pilota Chewbaccu.

Peter zemřel ve svých 74 letech u sebe doma v Severním Texasu ve společnosti své rodiny. Stalo se to večer 30.dubna, teprve dnes příbuzní rozšířili tuto smutnou zprávu na hercově oficiálním Twitteru.

Jeho výška a osobnost dala duši jednomu z nejoblíbenějších charakterů hvězdné ságy, který navždy zůstane v našich srdcích. Od původní trilogie si zahrál i v Pomsta Sithů a s hrdostí se objevil i v nové trilogii, kde si v chlupatém kostýmu objevil po boku Hana Sola v Síla se probouzí na palubě Millenium Falcon. 

"Své srdce a duši věnoval roli Chewbaccy a je to vidět na každém filmovém záběru, ať už běží, střílí z kuše od boku,  i na jeho pohybech hlavy a úst. Star Wars rodina pro něj znamenala víc, než role ve filmu." tvrdí jeho rodina. 

Tak ať tě provází Síla a odpočívej v pokoji, Žvejkale.