Vyšel nový trailer na druhou řadu seriálu Star Wars: The Bad Batch
Včera vyšla upoutávka na druhou sezónu animovaného seriálu Star Wars: The Bad Batch. více »
10 nových Star Wars seriálů a projektů!
Dnes byly představeny nové projekty, hlavně seriály rozšiřující svět Star Wars. Máme se na co těšit, tak si je pojďme představit. více »
Zemřel David Prowse, představitel Darth Vadera v původních filmech.
V úctyhodných 85 letech nás navždy opustil herec a kulturista David Prowse. Tohoto herce můžete znát díky jeho impozantnímu hereckému výkonu Temného Lorda ze Sith, Darth Vadera. více »
Přehled: Yoda v The High Republic, světelný meč z plasmy, Bane a SW Squadrons
V dnešním přehledu se podíváme na Yodu a jeho nastoupení v sérii The High Republic, realistický světelný meč nebo poslední letošní Star Wars komiks. Jak se to má s Darth Banem a co nás čeká u Star Wars: Squadrons? více »
Ewan McGregor se rozhovořil o chystaném seriálu s Kenobim
Filmový představitel Obi-Wana Kenobiho, Ewan McGregor (49 let), se vrátí do role mistra Jedi po 16 letech od premiéry Star Wars Epizoda III: Pomsta Sithů. Kromě toho potvrdil v pořadu Graham Norton Show, že s natáčením seriálu se začne v březnu 2021. více »

Darth Maul - JAK PŘEŽIL?

Napsal: Mistr jouda
Dne: 1.7.2013 19:46
Kategorie: Klonové války - The Clone Wars
Zpět na fórum

Od doby co se objevil darth Maul objevil v CW mě zajímalo, jak přežil, nevíte?
Přidat komentář
Obrázek uživatele Mate
29-30
1. Červenec 2013 - 20:30
Pravdepodobne sa nikdy nedozvieme, ako sa to "oficiálne" stalo, ale z toho, čo vieme o Sile zo Star Wars a z toho, čo rozprával Darth Maul v Clone Wars, si vieme vyvodiť určité závery.

V prvom rade to vyzerá tak, že Darth Maul bol v ovládaní temnej strany mocnejší, než sa nám v Phantom Menace zdalo. Po tom, čo ho rozsekol Obi-Wan na polovicu, bola jeho fyzická schránka poškodená, ale jeho "duša" a myseľ ostali zachované, vďaka nenávisti a hnevu, ktoré pociťoval ku Kenobimu. Práve tieto negatívne emócie pravdepodobne rozdúchali v Maulovi temnú stranu tak ako nikdy pred tým a udržali ho pri živote.

Vieme, že spadol do šachty od reaktora. V určitej časti reaktora sa musia zhromažďovať odpadové látky a iné zbytočnosti, medzi ktorými pravdepodobne skončila aj "vrchná" časť Maulovho tela. Môžme predpokladať, že aby sa odpad v reaktore nehromadil, je odvážaný transportérmi na nejakú skládku - za ktorú môžme považovať planétu Lotho Minor, na ktorej Maula našiel Savge Opress. (Lotho Minor je považovaný za akýsi " Junk World" teda planétu, na ktorú sa vynáša odpad tekmer z celej galaxie.)

Ďalej môžme jedine predpokladať, že buď už v odpadových častiach reaktora, alebo na transportéri - ktorý previezol Maula na Lotho Minor -, alebo až na samotnom Lothe Minor sa k Maulovej vrchnej časti tela nejakým zázrakom "prichytili" droidie pavúčie nohy (ktoré pochádzali pravdepodobne z nejakého poškodeného droida) a spojili sa z Maulovou nervovou sústavou.

Takto to vidím aspoň ja. Ale základ Maulovho prežitia pochádza z jeho nenávisti a nesmiernej túžbe po pomste.

"Obi-Wan... there is good in him… I know. I know there is… still…" ―Padmé Amidala's final words

+1
+3
-1
Obrázek uživatele AKRIK
28-29
1. Červenec 2013 - 21:47
Až na ty pavoučí nohy s tebou souhlasím , podle mě si svou náhradu za nohy vyrobil na skládce sám, ještě než se ze samoty zbláznil. Jinak je to ale pravděpodobné ....

Strach je velkou motivací.

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Sabaqeen
25-26
1. Červenec 2013 - 22:22
Neřekla bych že si ty nohy vyrobil sám. Spíš popadl první použitelnej kus šrotu co našel a snažil si zachránit krk.
Ale rozhodně by stálo za to to zfilmovat - Darth Maul, temný lord ze Sithu, hopká po skládce bez nohou a shání šroubovák.

Nejhorší srážka v životě je srážka s blbcem. Blbce nikdy neusvědčíte z blbství. A z takové srážky vyjdete vždycky jako největší blbec pod sluncem.

+1
+6
-1
Obrázek uživatele EuvEn
26-27
EuvEn [Redaktor]
1. Červenec 2013 - 23:01
Prý mu i nějakým způsobem pomohla Matka Talzin, proto taky věděla kde ho má Savage hledat, ale to nevím jistě...

If we Lose Shepard, humanity may will follow - Mass Effect 2
May the force be with you - Star Wars

+1
+2
-1
Obrázek uživatele Aayla Secura
26-27
3. Červenec 2013 - 10:28
vždyť v té epizodě viděla tu Maulovu tvář v tý: "kouzelný kouli" :D

"Sometimes it takes courage to stick to one's believes, young Padawan, as any Jedi well knows."

+1
+1
-1
Obrázek uživatele tomas5542
2. Červenec 2013 - 9:50
tušim na wiki sem čítal že ked dopadol zostrojil si tie nohy ze šrotu co tam našel alenevim či byly z nejakeho drojda alebo bral co našel a počul sem aj tu erziu s Matku Talzim nevim co je natem pravdy ale Darth Maul to rýkal v CW že prežil iba díki temnej strane, hnevu a nenávisti ke Kenobimu ale coje natem pravdy nevim ale ked mohel Darth Plagueis pomocou Sily vytvorit život proč by sa Darth Maul nemohel pri živote iba udržat

+1
+2
-1
Obrázek uživatele HorLukRos
30-31
HorLukRos [Bývalý admin]
3. Červenec 2013 - 1:38
Abych tedy připojil i já svůj názor - podle mě za tím vším stojí Talzin. Pochybuji, že by Maul byl ve stavu, kdy by se sám dokázal dostat na cizí planetu - ten jeho "hněv" či co mu podle mě pomohl přežít možná tak dostatečně dlouho na to, než ho na Naboo našla Talzin či její přisluhovačky (skrze nějaké duchovní pouto - přeci jen ho nejspíš Talzin cvičila stejně jako Opresse). Ti se o něj postarali a odvezli někam, kde by ho nikdo nenašel.

A nebo je ještě zajímavá teorie, že se na Lotho Minor dostal spolu s odpadky, jak už tu někdo naznačil. Celkem komická představa, ale také určitě ne nereálná :-)

Ale to uvidíme až v budoucnu, třeba to nakonec bylo úplně jinak.

Všichni máme své stroje času. Některé nás vezmou zpět - těm říkáme vzpomínky. Některé nás pohání kupředu - těm říkáme sny.

+1
+1
-1